Det konstiga är att immunförsvarsbrister, cancer, diabetes, hjärtsjukdomar och andra ”välfärdsjukdomar” ökar. Varför över huvud taget forska om Cancer, när vi redan vet att de cancerogena ämnena finns i våran närmiljö?
Matproduktionen blir alltmer beroende av kemiska-syntetiska-artificiella substanser och metoder. Matpriserna stiger, samtidigt som vi människor blir alltmer oroliga för att livsmedel och mat inte innehåller det nödvändigaste näringsämnena.
Därför kommer hela tiden modevågor och trender angående bantning, kosttillskott, motion, depression och allt som vi kan göra mera.
Vi är inne i en enorm stor ond cirkel, som endast kan avhjälpas med ett ännu större paradigmskifte. Det gäller inte bara kosten, utan också klimatförändringen, den ökande stressen, konkurrens och oro för kärnvapenkrig, , medias kritiska ifrågasättanden och vår egen inlärda hjälplöshet.
Media och politiker påstår att vi som enskilda individer och medborgare kan vara med och påverka, men kan vi verkligen det.
De politiska partierna rör sig mot en gemensam agenda, medan vapenindustrin pumpar in varumärkesplaceringar i underhållningsvåld och actionfilmer.
Snabba lösningar mot symtom, istället för långsiktiga, ideologiska ställningstaganden.
Det som Näringsliv och Politiker inte klarar av att hantera och förändra, förskjuter de ansvaret slutligen på oss ”vanliga människor” att hantera. För att hålla samhället igång, hinner vi, liksom i Japan och Kina, inte föda och uppfostra nästkommande generationer.