27 Club inkluderar populära musiker, artister, skådespelare och idrottare som dog vid 27 års ålder, ofta till följd av drog- och alkoholmissbruk eller våldsamma metoder som mord, självmord eller transportrelaterade olyckor. ”Klubben” har upprepade gånger citerats i musiktidningar, tidskrifter och dagspress. Flera utställningar har ägnats åt idén, såväl som romaner, filmer och scenspel.

Flera 27-åriga populära musikers död mellan 1969 och 1971 ledde till tron ​​att dödsfall är vanligare i denna ålder. Musikbiografen Charles R. Cross skrev: ”Antalet musiker som dog vid 27 år är verkligen anmärkningsvärt, oavsett standard. [Även om] människor dör regelbundet i alla åldrar, finns det en statistisk topp för musiker som dör vid 27.”

Det har förekommit många teorier och spekulationer om orsakerna till sådana tidiga dödsfall och deras möjliga samband, men statistiska studier har inte lyckats hitta något ovanligt mönster av musikerdöd i denna ålder, jämfört med lika små ökningar vid 25 och 32 års ålder.

En BMJ-studie från 2011 noterade att unga vuxna musiker har en högre dödlighet än den allmänna unga vuxna befolkningen, och drog slutsatsen: ”Berömmelse kan öka risken för död bland musiker, men denna risk är inte begränsad till 27 års ålder”.

Chuang-Tze hade gjort sig väl förtrogen med all sin tids litteratur, men föredrog Lao-Tzes åsikter; och rankade sig själv bland sina anhängare, så att av de mer än tio myriader av karaktärer som finns i hans publicerade skrifter är den största delen sysselsatta med metaforiska illustrationer av Laos doktriner.

Efter Ledgers alltför tidiga död på grund av en oavsiktlig överdos av receptbelagda sömnmediciner, spred sig rykten om att hans tur som Joker hade tagit hårt på den unge skådespelaren och lett till hans bortgång. Men en dokumentär med titeln I Am Heath Ledger, skapad av skådespelarens vänner och familj och släpptes 2017, skingra teorierna om hans död.

Under en intervju med Entertainment Weekly efter en visning av dokumentären på Tribeca Film Festival, satte den avlidne skådespelarens syster, Kate Ledger, officiellt rekordet om hans sinnestillstånd före sin död:

”Han hade roligt. Han hade det inte deprimerad över Jokern.”

Brian Jones, Jimi Hendrix, Janis Joplin och Jim Morrison dog alla vid 27 års ålder mellan 1969 och 1971. Vid den tiden gav sammanträffandet upphov till några kommentarer, men det var inte förrän Kurt Cobains 1994 död, vid 27 års ålder, att idén om en ”27-klubb” började slå fast i allmänhetens uppfattning.

Bluesmusikern Robert Johnson, som dog 1938, är den tidigaste populära musikern som har inkluderats i medlemmarna i 27 Club.

Enligt Hendrix och Cobains biograf Charles R. Cross var medias växande betydelse – internet, tidskrifter och tv – och svaret på en intervju med Cobains mamma gemensamt ansvariga för sådana teorier.

Ett utdrag ur ett uttalande som Cobains mamma, Wendy Fradenburg Cobain O’Connor, gjorde i Aberdeen, Washington, tidningen The Daily World — ”Nu har han gått och gått med i den där dumma klubben. Jag sa åt honom att inte gå med i den dumma klubben.” hänvisade till att Hendrix, Joplin och Morrison dör i samma ålder, enligt Cross.

Andra författare delar hans uppfattning.[16] Å andra sidan antog Eric Segalstad, författare till The 27s: The Greatest Myth of Rock & Roll, att Cobains mamma syftade på döden av hans två farbröder och hans farbror, som alla också hade begått självmord.

Enligt Cross har händelserna lett till att en ”uppsättning konspirationsteoretiker [föreslår] den absurda uppfattningen att Kurt Cobain avsiktligt tidsbestämt sin död så att han kunde gå med i 27 Club”.

2011, sjutton år efter Cobains död, dog Amy Winehouse vid en ålder av 27, vilket ledde till en förnyad mängd mediauppmärksamhet som ägnades klubben igen. Tre år tidigare hade hon uttryckt en rädsla för att dö vid den åldern.

En individ behöver inte nödvändigtvis vara musiker för att kvalificera sig som medlem i 27 Club.

Rolling Stone inkluderade tv-skådespelaren Jonathan Brandis, som begick självmord 2003, i en lista över ”medlemmar” i 27 Club.

Anton Yelchin, som hade spelat i ett punkrockband men främst var känd som filmskådespelare, beskrevs också som medlem i klubben efter hans död 2016.

På samma sätt har Jean-Michel Basquiat inkluderats i 27 klubblistor, trots att hans musikkarriär var relativt kort och framträdande som graffitikonstnär och målare.[22]

Även om Heath Ledger var otroligt framgångsrik i sin skildring av Jokern, var han från början mycket skeptisk till superhjältefilmer.

Faktum är att när Nolan började casta för The Dark Knights föregångare, Batman Begins, kontaktade han ursprungligen Ledger om att spela titelkaraktären, men blev nekad med noten att han ”aldrig skulle göra den här typen av film.” Trots sitt ointresse för serietidningsfilmer ändrade Ledger snabbt sin melodi efter att ha sett Batman Begins.

Han uppskattade realismen som Nolan förde till bordet så mycket att han entusiastiskt nådde ut om att spela Jokern i uppföljaren innan manuset ens var klart.

Medan han förberedde sig för rollen omfamnade Ledger sin nördiga sida och läste flera grafiska romaner som Nolan rekommenderade, som The Killing Joke.

Efter sin isolering beskrev Ledger sin process med att använda dessa serier för att hjälpa honom komma in i karaktären: ”Det är en kombination av att läsa alla serietidningar jag kunde som var relevanta för manuset och sedan bara blunda och meditera på det.”

Bandet Letlive presenterade en låt som heter ”27 Club” på sitt album The Blackest Beautiful från 2013.
Magentas studioalbum The Twenty Seven Club från 2013 refererar direkt till klubben. Varje låt är en hyllning till en medlem i klubben.
Rapparen Watsky refererar till klubben på sin låt från 2014 ”All You Can Do” med texten ”I tried to join the 27 Club; they sparked me out.”

Låten fortsätter sedan med att referera till några kända medlemmar i klubben , nämligen Amy Winehouse, Janis Joplin, Jimi Hendrix, Kurt Cobain, Jim Morrison och Brian Jones.
Mac Millers låt ”Brand Name” från 2015 innehåller texten ”To everybody who sell me drugs: Don’t mix it with that bullshit, I’m hoping not to join the 27 Club”.
Låten ”27 Club” av Ivy Levan, släppt som en reklamsingel för hennes 2015 album No Good, hänvisar till klubben.
JPEGMafias 2016 album Black Ben Carson innehåller en låt med titeln ”The 27 Club”, som låten refererar till den ökända klubben. Han refererar uttryckligen till fallna medlemmar Jimi Hendrix, Janis Joplin och Kurt Cobain.

Adore Delano släppte en låt som heter ”27 Club” på hennes 2017 studioalbum Whatever, med den upprepade texten ”All of the legends die at twenty7.” Delano var 27 år gammal när han släpptes.
2017 släppte MonaLisa Twins ”Club 27”, en låt på deras album ”Orange”, om 27 Club.
Juice WRLD refererade till klubben på sin låt ”Legends” från 2018 där han säger ”What’s the 27 Club? Vi klarar oss inte över 21.” Låten tillägnades rapparna XXXTentacion, som dödades vid 20, och Lil Peep, som dog av en överdos vid 21. Juice WRLD själv dog vid 21 års ålder av en oavsiktlig överdos.
The Pretty Reckless släppte en låt med titeln ”Rock and Roll Heaven” på sitt studioalbum Death by Rock and Roll från 2021. Låten handlar om klubben och nämns explicit i texten Jimi Hendrix, Janis Joplin och Jim Morrison. Taylor Momsen skrev låten efter att ha hamnat i ett depressivt tillstånd efter döden av hennes producent Kato Khandwala och Chris Cornell, den sistnämnda av vilka hennes band hade öppnat för natten före hans död.
Blind Channel-låten ”Dark Side”, det finska bidraget till Eurovision Song Contest 2021, innehåller texten ”Like the 27 Club, headshot, we don’t wanna grow up”.

Han gjorde ”Den gamle fiskaren”, ”Rövaren Chih” och ”Den skär upp väskorna”, för att satirisera och avslöja Konfucius lärjungar och tydligt visa Laos känslor. Sådana namn och karaktärer som ”Wei-lei Hsu” och ”Khang-sang Tze” är fiktiva, och de stycken där de förekommer ska inte förstås som berättelser om verkliga händelser.

I sin näst sista filmroll spelade Ledger Jokern i Christopher Nolans film The Dark Knight från 2008, som släpptes nästan sex månader efter hans död.

Medan han arbetade på filmen i London berättade Ledger i deras New York Times-intervju för Sarah Lyall att han såg The Dark Knight’s Joker som en ”psykopatisk, massmördande, schizofren clown med noll empati”.

För sitt framträdande i The Dark Knight vann Ledger postumt Oscar för bästa manliga biroll (och blev den fjärde yngsta vinnaren av priset) som hans familj tog emot på hans vägnar, såväl som många andra postuma utmärkelser, inklusive Golden Globe Award för bästa manliga biroll, som Nolan accepterade för honom.

Vid tiden för hans död den 22 januari 2008 hade Ledger slutfört ungefär hälften av arbetet för sin sista filmroll som Tony i Terry Gilliams The Imaginarium of Doctor Parnassus.

Gilliam valde att anpassa filmen efter hans död genom att låta skådespelare (och vänner till Ledger) Johnny Depp, Jude Law och Colin Farrell spela ”fantasiförvandlingar” av hans karaktär så att Ledgers sista framträdande kunde ses på bio.

Men Chuang var en beundransvärd författare och skicklig kompositör, och genom sina exempel och sanningsenliga beskrivningar träffade och avslöjade mohisterna och litteraterna.

De duktigaste forskare på hans tid kunde inte undgå hans satir eller svara på den, medan han tillät och njöt av sig själv med sin gnistrande, käcka stil; och sålunda var det så att de största männen, till och med kungar och furstar, inte kunde använda honom för sina syften.

Robert Johnson 8 maj 1911 16 augusti 1938 Bluessångare och musiker 27 år, 100 dagar
Joe Henderson 24 april 1937 24 oktober 1964 Hjärtinfarkt R&B och gospelsångare 27 år, 183 dagar
Dickie Pride 21 oktober 1941 26 mars 1969 Överdosering av droger (sömntabletter) Rock and roll-sångare 27 år, 156 dagar
Brian Jones 28 februari 1942 3 juli 1969 Dränktes i en simbassäng; Rättsläkarens rapport säger ”död genom olycka”
Rolling Stones grundare, gitarrist och multiinstrumentalist 27 år, 125 dagar
Alan ”Blind Owl” Wilson 4 juli 1943 3 september 1970 Överdos av droger (barbiturat), möjligt självmord Ledare, sångare och primär kompositör av Canned Heat 27 år, 61 dagar
Jimi Hendrix 27 november 1942 18 september 1970 Asphyxiation Banbrytande elgitarrist, sångare och låtskrivare i Jimi Hendrix Experience and Band of Gypsys 27 år, 295 dagar
Janis Joplin 19 januari 1943 4 oktober 1970 Drogöverdos (troligen heroin) Huvudsångare och låtskrivare i Big Brother and the Holding Company, Kozmic Blues Band och Full Tilt Boogie Band 27 år, 258 dagar
Jim Morrison 8 december 1943 3 juli 1971 Hjärtsvikt Sångare, textförfattare och ledare för The Doors 27 år, 207 dagar
Ron ”Pigpen” McKernan 8 september 1945 8 mars 1973 Gastrointestinal blödning i samband med alkoholism Grundare, keyboardist och sångare av Grateful Dead 27 år, 181 dagar
Dave Alexander 3 juni 1947 10 februari 1975 Lungödem Bassist of the Stooges 27 år, 252 dagar
Gary Thain 15 maj 1948 8 december 1975 Drogöverdos (heroin) Tidigare basist i Uriah Heep och Keef Hartley Band 27 år, 205 dagar
Chris Bell 12 januari 1951 27 december 1978 Trafikkollision (bil) Singer-songwriter och gitarrist i powerpopbandet Big Star och solo 27 år, 349 dagar
Jean-Michel Basquiat 22 december 1960 12 augusti 1988 Drogöverdos (Speedball) Målare och graffitikonstnär; bildade bandet Grey 27 år, 234 dagar
Pete de Freitas 2 augusti 1961 14 juni 1989 Trafikkollision (motorcykel) Trummis i Echo & the Bunnymen 27 år, 316 dagar
Mia Zapata 25 augusti 1965 7 juli 1993 mördad Gits sångare 27 år, 316 dagar
Kurt Cobain 20 februari 1967 5 april 1994 c. Suicide by gunshot Grundare, sångare, gitarrist och låtskrivare av Nirvana 27 år, 44 dagar
Stretch 8 april 1968 30 november 1995 Mördad rappare 27 år, 236 dagar
Freaky Tah 14 maj 1971 28 mars 1999 Mördad amerikansk rappare och medlem av hiphopgruppen Lost Boyz 27 år, 318 dagar
Jonathan Brandis 13 april 1976 12 november 2003 Självmord genom att hänga amerikansk skådespelare 27 år, 213 dagar
Amy Winehouse 14 september 1983 23 juli 2011 Alkoholförgiftning Singer-songwriter 27 år, 312 dagar

Ledger var en ivrig schackspelare och spelade några turneringar när han var ung.

Som vuxen spelade han ofta med andra schackentusiaster på Washington Square Park.

Ledger var ett fan av West Coast Eagles, ett australiensiskt fotbollslag som tävlar i Australian Football League (AFL) och är baserat i hans hemstad Perth.

Förutom att vara en schackspelare var Ledger en ivrig fotograf.

Heath Ledger hade en lång historia av sömnproblem och enligt uppgift kämpade han med ett racing sinne i flera år innan han porträtterade Jokern.

Men hans kroniska sömnlöshet blev mycket mer utbredd och aggressiv efter att ha filmat The Dark Knight. Hans sömnsvårigheter sammanfattades i en New York Times-profil 2007, medan filmen var under produktion:

”Det är en fysiskt och mentalt dränerande roll – hans Joker är en ”psykopatisk, massmördande, schizofren clown med noll empati”, sa han glatt – och som ofta händer när han kastar sig in i en del, sover han inte mycket.”

Under denna intervju rapporterade Ledger att han hade sovit i genomsnitt två timmar per dag under föregående vecka. Han nämnde till och med att han tog en Ambien utan effekt, och efter att ha tagit en annan kunde han bara sova i en timme. Den här intervjun, som ägde rum flera månader före Ledgers död, kastade ljus över hur sömnbrist förändrade den unge skådespelaren – och en direkt anmärkning om hans motståndskraft mot sömnmedicin förebådade till och med kusligt hans överhängande dödliga överdos av receptbelagda läkemedel.

Heath Ledger blev lite mer kultiverad när han studerade för att spela Joker.

Även om Christopher Nolan gav Heath Ledger en hel del kreativ kontroll över sin iteration av Jokern, föreslog han flera inspirationskällor.

Dessa rekommendationer inkluderade målningarna av Francis Bacon, Anthony Burgess-romanen A Clockwork Orange och heavy metal-musik.

Nolan föreslog dessa så att Ledger kunde förstå vilken typ av Joker han föreställde sig för filmen, och flera av dessa inspirationer hjälpte till att bilda den slutliga versionen som dök upp på skärmen.

En av karaktärerna från A Clockwork Orange, Alex DeLarge, var särskilt inflytelserik på Ledgers utveckling av sin Joker-karaktär. Flera bilder av DeLarge dyker upp i den legendariska ”Joker Diary” som skådespelaren skapade under sin självpåtagna isolering för att komma in i rätt huvudutrymme för karaktären.

Eftersom Alex DeLarge avbildas som en sociopat som stjäl och överfaller oskyldiga människor enbart för sin egen nöje i A Clockwork Orange, är det bara naturligt att Jokern skulle betrakta honom som en släkt. Faktum är att Jokerns ikoniska bländning i The Dark Knight anses vara en återgivning av den berömda ”Kubrick Stare”, uttrycket som DeLarge, spelad av Malcolm McDowell, använde i filmversionen av A Clockwork Orange.

Kung Wei av Chu, efter att ha hört talas om Chuang Chaus skicklighet, skickade budbärare med stora gåvor för att föra honom till hans hov och lovade också att han skulle göra honom till sin chefsminister.

Men Chuang-Tze skrattade bara och sa till dem: ”Tusen uns silver är en stor vinning för mig, och att vara en hög adel och minister är en mycket hedervärd ställning. Men har ni inte sett offrets oxe för gränsoffret? Den matas noggrant i flera år, och klädd med rika broderier så att den kan passa att gå in i det stora templet. När det är dags för det att göra det, vill den helst vara en liten gris, men den kan får inte vara det. Gå snabbt bort och smutsa inte ner mig med din närvaro. Jag hade hellre roat mig och roat mig mitt i ett smutsigt dike än att bli föremål för regler och restriktioner i en suveräns domstol. Jag har fast besluten att aldrig tillträda, utan föredrar att njuta av min egen fria vilja.”

I en intervju med Sarah Lyall, publicerad i The New York Times den 4 november 2007, uppgav Ledger att han ofta inte kunde sova när han tog på sig roller, och att rollen som Jokern i The Dark Knight (2008) orsakade hans vanliga sömnlöshet :

”Förra veckan sov jag förmodligen i genomsnitt två timmar per natt. … Jag kunde inte sluta tänka. Min kropp var utmattad, och mitt sinne var fortfarande igång.”

Vid den tiden berättade han för Lyall att han hade tagit två Ambien piller, efter att ha tagit bara ett hade inte räckt, och de lämnade honom i ”en dvala, bara för att vakna upp en timme senare, hans sinne fortfarande rasar”.

Innan han återvände till New York City från sitt sista filmuppdrag i London, i januari 2008, medan han uppenbarligen led av någon form av luftvägssjukdom, klagade han till sin The Imaginarium of Doctor Parnassus-medspelare Christopher Plummer att han var fortsätter att ha svårt att sova och tar piller för att hjälpa till med det problemet:

”Vi bekräftar tidigare rapporter om att Ledger inte hade mått bra på inspelningen, säger Plummer, ”vi blev alla förkylda eftersom vi fotograferade ute på hemska, fuktiga nätter. Men Heath’s fortsatte och jag tror inte att han hanterade det direkt med antibiotikan… Jag tror att det han hade var lunginflammationen. […] Utöver det, ‘Han sa hela tiden, ‘fan, jag kan inte sova’… och han tog alla dessa piller för att hjälpa honom'”.

Michelle Williams pratade med tidningen Interview efter Ledgers död och bekräftade rapporter om att skådespelaren hade haft problem med att sova:

”Så länge jag hade känt honom hade han anfall med sömnlöshet. Han hade för mycket energi. Hans sinne vände sig, vände sig, vända – alltid vända”.

Ledger var ”allmänt rapporterad att ha kämpat med drogmissbruk”. Efter Ledgers död sände Entertainment Tonight videofilmer från 2006 där Ledger uppgav att han ”brukade röka fem joints om dagen i 20 år” och nyhetskanaler rapporterade att hans drogmissbruk hade fått Williams att begära att han flytta ut från sin lägenhet i Brooklyn. Ledgers publicist hävdade att reportagen om Ledgers påstådda droganvändning hade varit felaktiga.

Enligt modern förståelse av kinesisk tradition var texten känd som Chuang-tzu produktionen av en ”taoistisk” tänkare från det forntida Kina vid namn Chuang Chou/Zhuang Zhou. I verkligheten var det inget sådant.

Den Chuang-tzu som vi känner till idag var produktionen av en tänkare från det tredje århundradet e.Kr. vid namn Kuo Hsiang.

Även om Kuo länge bara kallades en ”kommentator”, var han i verkligheten mycket mer: han ordnade texterna och sammanställde den nuvarande 33-kapitelupplagan. När det gäller identiteten på den ursprungliga personen som heter Chuang Chou/Zhuangzi, finns det inga tillförlitliga historiska data alls.

Vid 15-tiden. Eastern Standard Time den 22 januari 2008 hittades Ledger medvetslös i sin säng av sin hushållerska, Teresa Solomon, och hans massageterapeut, Diana Wolozin, på hans loft på 421 Broome Street i SoHo-kvarteret på Manhattan.

Enligt polisen ska Wolozin, som hade kommit tidigt för en kl. möte med Ledger, ringde sin vän Mary-Kate Olsen för hjälp. Olsen, som var i Kalifornien, uppmanade sin privata säkerhetsvakt i New York att gå till platsen. Klockan 15:26, ”mindre än 15 minuter efter att hon först såg honom i sängen och bara några ögonblick efter det första samtalet till Ms. Olsen”, ringde Wolozin 9-1-1 ”för att säga att Mr Ledger inte andades ”. På uppmaning av 9-1-1-operatören administrerade Wolozin HLR, vilket misslyckades med att återuppliva honom.

Ambulanspersonal och akutmedicinska tekniker anlände sju minuter senare, klockan 15.33. (”i nästan exakt samma ögonblick som en privat säkerhetsvakt kallad av Ms. Olsen”) men kunde inte heller återuppliva honom. Klockan 15:36 dödförklarades Ledger och hans kropp avlägsnades från lägenheten. Han var 28 år gammal.

Zhuangzi är traditionellt krediterad som författare till åtminstone en del av verket som bär hans namn, Zhuangzi. Detta verk, i sin nuvarande form bestående av 33 kapitel, är traditionellt uppdelat i tre delar: det första, känt som de ”inre kapitlen”, består av de första sju kapitlen; det andra, känt som ”Ytterkapitlen”, består av de följande 15 kapitlen; det sista, känt som de ”blandade kapitlen”, består av de återstående 11 kapitlen.

Innebörden av dessa tre namn är omtvistad: enligt Guo Xiang skrevs de ”inre kapitlen” av Zhuangzi, de ”yttre kapitlen” skrivna av hans lärjungar och de ”blandade kapitlen” av andra händer; den andra tolkningen är att namnen hänvisar till ursprunget till kapitlens titlar – de ”inre kapitlen” tar sina titlar från fraser inuti kapitlet, de ”yttre kapitlen” från kapitlens inledningsord och de ”blandade kapitlen” ” från en blandning av dessa två källor.

Den 6 februari 2008 släppte kontoret för chefsläkaren i New York sina slutsatser. Dessa slutsatser baserades på en första obduktion som ägde rum den 23 januari 2008 och en efterföljande fullständig toxikologisk analys. Rapporten drog slutsatsen att Ledger dog ”som ett resultat av akut berusning av de kombinerade effekterna av oxikodon, hydrokodon, diazepam, temazepam, alprazolam och doxylamin”. Den tillade:

”Vi har dragit slutsatsen att dödssättet är en olycka, till följd av missbruk av receptbelagda mediciner.”

Medan de mediciner som finns i den toxikologiska analysen kan förskrivas i USA för sömnlöshet, ångest, smärta eller vanliga förkylningssymtom (doxylamin), är den stora majoriteten av läkare i USA extremt ovilliga att ordinera flera bensodiazepiner (t.ex. diazepam, alprazolam och temazepam) till en enskild patient, än mindre att ordinera sådana mediciner till en patient som redan tar en blandning av oxikodon och hydrokodon.

Även om Associated Press och andra medier rapporterade att polisen uppskattade att Ledgers död inträffade mellan klockan 13.00. och 14:45. den 22 januari 2008 meddelade Läkarmyndigheten att den inte offentligt skulle avslöja den officiella beräknade tidpunkten för döden.

Det officiella tillkännagivandet av orsaken till och sättet för Ledgers död ökade oron för de växande problemen med missbruk eller missbruk av receptbelagda läkemedel och kombinerad drogberusning (CDI).

År 2017 hävdade Jason Payne-James, en rättsmedicinsk patolog, att Ledger kan ha överlevt om hydrokodon och oxikodon hade utelämnats från kombinationen av droger som skådespelaren tog strax före sin död. Han uppgav vidare att blandningen av droger, i kombination med en möjlig bröstinfektion, fick Ledger att sluta andas.

Ytterligare studier av texten ger inget tydligt val mellan dessa alternativ. Å ena sidan, som Martin Palmer påpekar i inledningen till sin översättning, kommer två av de tre kapitel som Sima Qian citerade i sin biografi om Zhuangzi, från ”Ytterkapitlen” och det tredje från ”Blandade kapitlen”. ”Ingen av dessa är tillåtna som autentiska Chuang Tzu-kapitel av vissa purister, men de andas Chuang Tzus anda lika mycket som till exempel den berömda ”fjärilspassagen” i kapitel 2.”

I slutet av februari 2008 fritog en DEA-undersökning av medicinsk personal i samband med Ledgers död två amerikanska läkare, som arbetar i Los Angeles och Houston, från alla missförhållanden, och fastställde att ”läkarna i fråga hade ordinerat Ledger andra mediciner – inte pillren som dödade honom.”

Den 4 augusti 2008 utfärdade Mary-Kate Olsens advokat Michael Miller ett uttalande som förnekade att Olsen försåg Ledger med drogerna som orsakade hans död och hävdade att hon inte kände till deras källa. I sitt uttalande sa Miller specifikt: ”Trots tabloida spekulationer hade Mary-Kate Olsen ingenting alls att göra med drogerna som hittades i Heath Ledgers hem eller hans kropp, och hon vet inte var han fick tag på dem.”

Efter en uppsjö av ytterligare mediaspekulationer, den 6 augusti 2008, avslutade USA:s åklagarkontor på Manhattan sin utredning av Ledgers död utan att lämna in några anklagelser och göra en stämning av Olsen. Med rensningen av de två läkarna och Olsen, och stängningen av utredningen eftersom åklagarna i Manhattan US Attorney’s Office ”inte tror att det finns ett hållbart mål”, är det fortfarande inte känt hur Ledger fick oxikodon och hydrokodon i dödlig drogkombination som dödade honom.[102][103]

Å andra sidan har kapitel 33 ofta ansetts som påträngande, eftersom det är en översikt över de stora rörelserna under ”Hundra tankeskolorna” med betoning på Hui Shis filosofi. Vidare har A.C. Graham och andra kritiker utsatt texten för en stilistisk analys och identifierat fyra tankestammar i boken:

a) Zhuangzis eller hans lärjungars idéer;

b) en ”primitivistisk” tankestam som liknar Laozi i kapitel 8-10 och första hälften av kapitel 11;

c) en stam mycket starkt representerad i kapitel 28-31 som tillskrivs Yang Chus filosofi; och

d) en fjärde stam som kan vara relaterad till Huang-Laos filosofiska skola.

I denna anda skrev Martin Palmer att ”att försöka läsa Chuang Tzu sekventiellt är ett misstag. Texten är en samling, inte ett utvecklande argument.”

Zhuangzi var känd för sin briljanta ordlek och användning av liknelser för att förmedla budskap. Hans kritik av det konfucianska samhället och historiska personer är humoristisk och ibland ironisk.

Zhuangzi har påverkat tänkandet långt bortom Östasien. Den tyske filosofen Martin Buber översatte texter 1910. 1930 bad Martin Heidegger om Bubers översättning av Zhuangzi efter hans Bremen-tal ”Om sanningens väsen”.

För att förklara sin egen filosofi läste Heidegger från kapitel 17, där Zhuangzi säger till tänkaren Hui Shih:

”Ser du hur fiskarna kommer upp till ytan och simmar runt som de vill? Det är det fisken verkligen tycker om.”

”Du är inte en fisk,” svarade Hui Tzu, ”så hur kan du säga att du vet vilken fisk verkligen tycker om?”

Zhuangzi sa: ”Du är inte jag, så hur kan du veta att jag inte vet vad fiskar tycker om.”

Idéhistorikern Dag Herbjørnsrud avslutar: ”Det kan därför vara svårt att säga var Lao Tzus och Zhuangzis filosofier slutar och var det mest inflytelserika tyska tänkandet under 1900-talet börjar […]”

Den 22 januari 2008 gick Heath Ledger tragiskt bort vid en ung ålder av 29 på grund av hjärtstopp. Enligt rättsläkaren kom hans bortgång som ett resultat av en överdos av receptbelagd medicin som ledde till en hjärtinfarkt – en detalj som många nyhetsmedier och ryktesbruket körde med. Det var ingen hemlighet att Ledger gick till allvarliga ytterligheter för att glida in i karaktären, men bidrog det till hans alltför tidiga död? Trots allt stod det ”BYE BYE” i det sista inlägget. Så, fanns det någon giltighet i påståendena om att Joker sköt Ledger över kanten?

Enkelt uttryckt, trots hans journals kryptiska karaktär och hans hängivenhet till Joker-rollen, var Ledgers död inte en direkt orsak till hans förberedelser. Hans drogmissbruksproblem var inte ett nytt fenomen, och hans debut i DC-universumet drev honom inte in i någon form av depression.

Hans syster, Kate Ledger, satte rekordet rakt av sin brors inställning till rollen, och sa till reportrar på Tribeca Film Festival 2017 att ”Han var inte deprimerad över Jokern!”

Hans Joker-dagbok var mycket oroande ur sitt sammanhang, men det visade sig inte vara något annat än ett verktyg med vilket Ledger kunde prestera sitt liv.

Trots det första uppståndelsen som utbröt när Heath Ledger tillkännagavs som rollbesättning i The Dark Knight, gav hans tur som Joker honom utmärkelser från både kritiker och publik. Detta var ingen liten bedrift, eftersom Ledger hade några gigantiska clownskor att fylla. Tidigare hade den legendariska seriefiguren porträtterats på skärmen av kända skådespelare som Cesar Romero och Jack Nicholson, som båda fortfarande var starkt förknippade med karaktären vid den tiden.

För att förvandla sig till sin egen unika version av Jokern pressade Ledger sig själv fysiskt och mentalt längre än han någonsin gjort för en roll.

Från att isolera sig själv i över en månad till att bli mycket involverad i smink- och garderobsbeslut för karaktären, Ledger ansträngde sig för att skilja sin prestation från sina föregångare. Denna extrema ansträngning tog hårt på skådespelaren, vilket gjorde honom utmattad och sömnberövad.

Till slut bidrog Ledgers problem med sömnlöshet till hans förtida död när den 28-åriga skådespelaren av misstag överdoserade receptbelagda sömnmediciner innan filmen släpptes. Ledgers alltför tidiga död väckte alla slags rykten som förvandlade skådespelarens prestation till legender, men vad är sanningen om de många sätten som han oförskräckt kastade sig in i en av de mest ikoniska rollerna i modern film – och hur det förändrade honom för gott?

Sakernas frön har mystiska funktioner. I vattnet blir de Break Vine, på vattnets kanter blir de Frog’s Robe. Om de gror i backen blir de Hill Slippers. Om Hill Slippers får rik jord förvandlas de till Crow’s Feet. Rötterna på Crow’s Feet förvandlas till larver och deras löv förvandlas till fjärilar.

Snart förvandlas fjärilarna och förvandlas till insekter som lever under spisen; de ser ut som ormar och de heter Ch’u-t’o. Efter tusen dagar blir Ch’u-t’o-insekterna fåglar som kallas för torkade restben. Saliven från de torkade överblivna benen blir Ssu-mi buggar och Ssu-mi buggar blir vinägerätare. I-lo buggar föds från vinägerätarna och Huang-shuang buggar från Chiu-yu buggar.

Chiu-yu buggar föds från Mou-jui buggar och Mou-jui buggar är födda från Rot Grubs och Rot Grubs är födda från Sheep’s Groom. Sheep’s Groom parar sig med bambu som inte har groddat på länge och producerar Green Peace-växter. Green Peace-växter producerar leoparder och leoparder producerar hästar och hästar producerar män. Män återvänder med tiden igen till det mystiska arbetet. Så alla varelser kommer ut ur det mystiska arbetet och går tillbaka in i dem igen.

Bland de många till synes slumpmässiga bilderna och frenetiska klottrandet i Ledgers dagbok fanns en handfull referenser till Stanley Kubricks klassiker från 1971 A Clockwork Orange – närmare bestämt några bilder av den fiktiva psykopaten Alex DeLarge. Huvudkaraktären i stycket, han beskrivs bäst som en sadistisk tonåring som begår avskyvärda brott och terroriserar alla och alla han möter helt enkelt för skojs skull. Ringer den beskrivningen några klockor?

Malcolm McDowell väcker den skurkaktige DeLarge till liv i en föreställning som i hög grad påverkade Ledgers syn på Jokern. Karaktären i Kubricks film var galen och hade uppenbarligen ingen sympati för andra, och mannen bakom det hela förmedlade det perfekt. Tekniker som den benhårda ”Kubrick Stare” och hans monotona, men ändå självsäkra dialogleverans spelade perfekt in i Ledgers Dark Knight-framträdande, som i efterhand gränsade till en hyllning till McDowell.

En av de viktigaste sakerna att göra rätt när man utvecklar en ny Joker-anpassning är karaktärens skratt. Varje skådespelare som har klivit in i den rollen satte en annan snurr på den som passade den specifika inkarnationen perfekt. Ledger visste att han inte bara kunde kopiera Mark Hamill eller Jack Nicholson, eftersom det skulle göra karaktären billigare, så han var tvungen att gräva lite och skapa sitt eget skratt från grunden. Som hans dagbok beskrev, hittade han sin musa i form av en hyena.

Hyenan är synonymt med dess ”skratt”, ett samtal som arten använder för att uttrycka hur många känslor som helst.

Ljudet är generellt högt och kommer ut som ett hotfullt kacklande som är perfekt för Clown Prince of Crime. I Ledgers journal fanns det åtminstone en bild av en skrattande hyena, med största sannolikhet hänvisade till hans intresse av att använda deras ”skrattar” som utgångspunkt för sitt eget. När man ser tillbaka på hans framträdande är likheterna mellan de två vokala uttrycken ganska slående.

Dagboken är full av urklipp från serietidningar, som Ledger läste isolerat. Sidorna i dagboken är fyllda med handskrivna kopior av Jokerns dialog från hans scener, inklusive det ökända ögonblicket när Jokern detonerar en bomb på ett sjukhus i Gotham City.

I dokumentären nämner Kim att när de var barn, skulle Ledgers storasyster Kate klä honom i en sjuksköterskeuniform, som han bär i filmen.

När Ledger beskrev sin version av karaktären för Empire 2007, sa han:

”Det slutade med att jag landade mer i en psykopats rike. Någon med väldigt lite eller inget samvete inför sina handlingar. Han är bara en absolut sociopat, en kallblodig, massmördande clown.

Ledger berättade också för Empire om Christopher Nolans inlägg om karaktären. ”Chris har gett mig fria händer,” sa Ledger.

”Vilket är kul, för det finns inga riktiga gränser för vad Jokern skulle säga eller göra. Ingenting skrämmer honom, och allt är ett stort skämt.”

Ledger kanaliserade denna frihet när han skrev sin dagbok, som är fylld med ord och fraser som ”kaos” och ”döda Batman”.

På uppsättningen improviserade Ledger ofta ögonblick under scener, och Ledger berättade sällan för Christopher Nolan exakt vad han planerade att göra – och oförutsägbarheten gjorde att regissera hans scener mycket intensivare än vanligt.

Ett av de mest minnesvärda ögonblicken i filmen som Ledger improviserade utspelar sig under scenen när Jim Gordon (Gary Oldman) befordras till poliskommissarie kort efter att ha fångat Jokern. Jokern, i en närliggande fängelsecell, klappar sarkastiskt tillsammans med alla andra (via CheatSheet).

Zhuangzi-texten innehåller neologismer för tre gestalter:

yùyán (寓言, lit. ”insatta ord”),

chóngyán (重言, ”upprepade ord”) eller

zhòngyán (重言, ”vägda ord”) och

zhĮ言 (卍言, ”bägareord”)—senare kallad

sānyán (三言, ”tre [sorter] ord”).

Dessa termer sammansätter

yán (言, ”tal, samtal; talesätt; ord”) med

yù (寓, ”bo, bo; bo, vistas; anförtro; antyda, innehålla”),

chóng (重, ”dubbel, multipla; duplicera, upprepa; ackumuleras”) eller

zhòng (重, ”tung; vikt, tung, viktig; allvarlig”), och

zhī (卮 eller 巵, ”uråldrig vinbägare”).

Alla dessa tre urgamla Zhuangzianska termer blev en del av det moderna kinesiska standardvokabulären; yuyan är ett vanligt ord som betyder ”fabel; allegori; liknelse”,

chongyan är en specialiserad språklig term för ”reduplicering, reduplicerat ord/morfem”, och

zhiyan är en litterär referens till Zhuangzi, som ibland används i självironiska titlar, som Wang Shizhens (王世貞) 1558 Yìyuan zhiyan (藝苑卮言, Bägarens ord om konst och litteratur).

Över ett decennium efter att den först dök upp på bioduken står Heath Ledgers tolkning av Jokern i 2008 års The Dark Knight över alla andra superskurkskildringar. Han framstod som kall, omtänksam och läskigt verklig, och väckte clownprinsen av brottet till liv på ett nytt och kraftfullt sätt. Det var inte lätt att få till en så häftig prestation och var resultatet av ett imponerande engagemang från mannen bakom sminkningen.

Heath Ledger tog sitt skådespelararbete på otroligt stort allvar och drog sig inte för en möjlighet att pressa sig själv som artist. Han svepte in sig i sina karaktärer för att säkerställa att han fick alla manér, repliker och ansiktsuttryck precis, oavsett projektets natur. Christopher Nolans vision om Joker var inget undantag, och som det visade sig tog Ledger sin metodik till nästa nivå för delen med en oroande dagbok.

Även om mycket av dagbokens innehåll – spelkort, seriepaneler och olika citat från The Dark Knight – fokuserar på Jokern, innehåller den också många extra bilder och skrifter som ger fansen en inblick i Ledgers sinne när han grävde djupare ner i kaninhålet .

Den lilla boken har blivit nästan lika legendarisk som karaktären själv, vilket har fått fans och kritiker att berömma Ledger för hans oroande engagemang för sitt hantverk. På grund av innehållets förolämpande karaktär kommer den dock med sin beskärda del av urbana legender.

För att verkligen bli Jokern valde Heath Ledger att isolera sig från resten av världen i månader i taget, låsa in sig själv i sin lägenhet eller hotellrum för att stryka ut de finare detaljerna i karaktären. Under sin exil arbetade han med sin dagbok utan distraktion, dokumenterade hans tankeprocess, viktiga egenheter med karaktären och andra anteckningar som beskriver hur han kom på så många nu ikoniska delar av Jokerns karaktärisering.

I en tysk dokumentär om den bortgångne skådespelaren, med titeln Too Young to Die: Heath Ledger, intervjuades hans far, Kim Ledger, om den oortodoxa karaktären av hans sons förberedelser. Medan den äldre Ledger erkände att isoleringen och den förlängda studien inte var något nytt för hans son, beskrev han Joker-journalen som ”på en helt ny nivå”. Även så bisarrt som dess innehåll verkade i sig, var de två strategier Ledger använde tillsammans med onekligen avgörande för att fullända hans prestation.