Javisst, nu när det ändå är Kört, varför inte också acceptera Kärnkraften, Kärnvapnen och använda hela Statsbudgeten till inköp av Allt som syns i Filmindustrins Actionmovies?

Är det sant?

Arbetssökande, håll dig stark, medan jobblandskapet förändras finns det vissa företag som faktiskt lyssnar på sina anställdas behov och önskemål. Det finns till och med några företag som redan erbjuder det du behöver!

The Great Resignation. ”Det stora avhoppet” är ett faktum runt om i världen. Miljontals anställda säger upp sig i rekordfart. Och ingen är riktigt förberedd.

Många har vant sig vid att jobba remote och styra arbetsdagarna på ett annat sätt än före pandemin. Google, Facebook och Twitter låter sina anställda arbeta hemifrån för evigt. I utbyte mot löneavdrag om de rör sig alltför långt bort från Silicon Valley.

Tre viktiga faktorer uppges vara låga löner och dåliga utvecklingsmöjligheter tillsammans med tuffa arbetsscheman – många som jobbat hemma eller på distans har fått en ny inställning och vill inte gå tillbaka till stelbenta arbetstider.

Ändrade prioriteringar – jag vill jobba mindre/Career downsizing.

Som 60+ vill jag ha några år med en normal kollektivavtal-37,5-timmars arbetsvecka.

Ändrade prioriteringar – jag vill jobba mig uppåt/karriärslyft.

Det vore inte så tokigt att ”göra en Stoltenberg” och hinna med ett tungt internationellt uppdrag innan pensionen.

Nya insikter – jag gillar faktiskt inte mina arbetsuppgifter. Hemarbetet har berövat tjänstemännen det trevliga och sociala umgänget med kollegorna, och naket och ensamt tronar nu endast arbetsuppgifterna.

Det outhärdliga parlamentariska läget och ännu en höst med hästhandel och kameler som blir allt svårare att svälja. Jag vill inte.

Utbränd eller utmattad – jag orkar inte längre med den höga arbetsbelastningen/de höga kraven.

Det har varit sju tuffa år som statsminister och hösten lär bli en mardröm med budget och en seglivad pandemi, och sen en valrörelse på det. Orkar inte.

Nya insikter – jag vill jobba med något helt annat/karriärsväxla.

Eller vill jag jobba mer alls? Kanske är det dags att växla in i pensionstillvaron.

Nya insikter – jag vill aldrig tillbaka till ett kontor.

Jag har inte spenderat så mycket tid på hemorten på tio år, och tanken på att behöva återvända till Sagerska huset känns olidlig.

Finansiella motiv – jag vill tjäna mer pengar.
Några år som PR-konsult och styrelseproffs innan pensionen tycks vara särskilt intäktsbringande för före detta statsministrar.

Missnöje – jag är missnöjd med hur min arbetsgivare har agerat under pandemin.

De som fängslades under statusen ”förebyggande brottslingar” var inte begränsade till ”arbetsskygga”, utan användes vid arresteringar mycket mer allmänt.

Rikets strafflag i april 1938 definierade ”asocial” som varje person som uppvisade ständiga missförhållanden eller upprepade brott mot lagen, som inte passade in i samhället och underkastade sig den ”självklara order” som naziststaten önskade. . Dessa var särskilt lösdrivare, tiggare, prostituerade, zigenare och alkoholister. Även personer med obehandlade könssjukdomar inkluderades.

I juniutvisningarna var det övervägande ”antisociala” personer som greps. I allmänhet, för den andra handlingen, var det mestadels judar som bodde i det österrikiska kungariket, vars brottsregister omfattade fällande domar på mer än fyra veckor, som ansågs ”asociala”.

Denna nästa våg av arresteringar, känd som juni-aktionen, ledde till att omkring 9 000 män arresterades av polisen den 13–18 juni.

Den brottsliga historien baserades ofta inte på enbart normal brottslighet, utan baserades till stor del på spårning av flera brott långt från det förflutna, inklusive mindre överträdelser som trafiköverträdelser.

Som en numera bortglömd politiker en gång diktade:

””Löntagarfonder är ett jävla skit
Men nu har vi baxat dem ända hit
Sen ska de fyllas med varenda pamp
som stött oss så starkt i våran kamp
Nu behöver vi inte gå flera ronder
förrän hela Sverige är fullt av fonder.

Nu har vi redan Klimatförändringen, Covid-19 med kommande mutationer, krigets konsekvenser, om ifall Ryssland invaderar Ukraina, så varför inte All in?

Är det Kört, så är det.

Gasen i botten, rakt in in bergväggen. Så där bara, Tjolavippen!

Kanske den plötsligt, likt i Kalle Anka med Djungelklownen, öppnar sig med trollformeln Sesam?

En dum begår inte samma misstag två gånger.

Men en intelligent person kan ha svårt för att identifiera problem som är enklare att skilja på, än ansiktsuttrycken hos två bortadopterade tvåäggstvillingar, där den ena till och med har en annan frånvarande fadersgestalt än den andra?

Ansiktsigenkänning fungerar inte då Glömskans mörker fallit ner som en Järnridå mellan Ohörda Kronvittnen.

”Bäst att köpa upp hela lönen i preventivt syfte, innan pengarna i plånbokens bottennapp hör eka över nejden, ändlösa skogar, djupa dalar och högtravande retoriska frågor.”

Nästkommande generation, trots diverse abortförbud, kanske ändå inte är välkommen till världen?

The Great Resignation, tillsammans med Lie Down, Hikikomori, Karoshi, Kwarosa,guolaosi (simplified Chinese: 过劳死; traditional Chinese: 過勞死) och karōjisatsu (過労自殺) är inga lättillgängliga sexleksaker att handarbeta med, men med en allt åldrande befokning och den tysta majoriteten av det i nuvarande läget uppstressade unga släktet som är upplärda med att Prokrastinering lönar sig bättre än Tre 24-7 arbeten med Arbetskraften körd till Bristningsgränsen, ingen semester men 50 dollar efter skatt, till Överlevande Efterlevande kvar i Dödsföraktande Hembygdsförening.

Det man förlorar på Gungorna, tar man igen på Karusellen.

Äta bör man, annars dör man. Äta gör man, Ändå dör man.

Den Enes Bröd är den Andres Död. Alla de Övriga Trettioen.

Upp intill Råckstarondellen går tidigare Vårdmottagare upp i Rök på Löpande Band.

Trafikverket har nu med sitt senaste videoklipp i YouTube förklarat Grimsta Naturreservat som ett Framtida Friluftsområde.

Eftersom Förbifart Stockholms tunnlar orsaker underjordiska vibrationer så att Rådjuren i uppstressad Hemmiljö darrar i hela kroppen, som just nu är dräktig med årets Vårkids, så resonerar Trafikverket som så att Rådjurens Naturliga Beteendestörningar ska ersättas till Medborgare som, istället för i det nu rådande krisläget i Storstockholms Logistiska Infrastruktur, annars skulle använda Miljöfarliga Engångsgrillar förbehandlade med Cancerogena Faktaresistenta ämnesurval med Länge Halveringstid än angivet i Bäst Före-datum från DuPontarnas Ansvarsbefriade från Bekymrade veck i de höga Teflonpannor Hårresande Trygga Nästen.

När Rådjuren stryker på foten, kan Hässelbybon spruta Flaskvis med Brännskadeframkallande Tändvätskor på Utegrillen vid antingen, beroende på var Tunnelbygget kommer att förorsaka störst Miljöskada, Kanaanbadet, eller Maltesholmsbadet på Utegrillen med Flaskvis av Brännskadeframkallande Tändvätskor. Bäst att även inför nästa Riksdagsval den Nine/Eleven, döma Hunden efter Håret och Politikern i förhållande till Neutralitetens Favoritutseende, typ SD:s Ledares Enäggsliknande Ansiktsutseende, lika som två Blåbär, Livets Ords f d Guds Utvalde, numera Heltidsemigrerad Katolik till Dödskalleplatsens Närmiljöer.

Som Alltid gäller att Tänka först Efter och Tala medan Självcensuren fortfarande Valsar på.

Tänk på vad just Du säger, som Ingen Annan Närvarande skulle Uttala sig om i Ditt Ställe.

Som Permanent Frånvarande behöver Vederbörande inte ägna den Sista Minuten före Avfärden till Marxistiskt Övertänkande.

Varför kolonialiserades inte Heteropia?

I Tystnadskulturens Korridorsamtal bör den som Skrattade först i Skadeglädjens Berusningstillstånd, invänta Rätt tillfälle till Väl Genomtänkta Dementier då Skam går på Torra Land och den Gravallvarliga Galghumorn för länge sedan passerat Anständighetens Tipping Point och Omedelbart skicka in ett Reklamationsärende till KU:s Klagomur.

Den första Feminina Nyhetsuppläsningen har dessvärre fallit ur Bilden.

Att Ryssland inte Anfaller Sverige i Fotboll över Baltiska Havet kan ändå inte Utesluta att Ukrainska DJ da Candy ändå tar sig en Kosackdans över till Röda Bergens Balalajkor.

Om så sker, vilket kan betvivlas av sådana Eminenta Retrospektiva Tänkare som Descartes i Eftertankens Kranka Blekhet angående sitt Högst Egna Existensberättigande i ett Lebensraum utanför Elon Muskska Marsfälten, kommer Hässelbyborna snarast bli tvungna att förhålla sig Neutralt till sina begränsade kunskaper i Anglosaxisk Grammatik, än till Tidigare Uttalade Bokstavstroende tillhörande Retroaktiva Tengriska Världskonspirationens Semipermeabla Nätverk.

Skriv för Blotta Förskräckelsen inför Kommande Dystopiska Förväntanshorisonter.

Den Sista Versen har ännu inte Satt till Punkt.

Det Unga Paret Kriminaliserad Incel i Utanförskap i Orten samt Goth Lolita utstyrd till Heroine Chic, bör efter den Tredje Sprutan betrakta den också som den Sista i Raden av Objektifierade Artefakter med Avsikt att förutsätta Det Övernaturliga Urvalet i Lägst Möjligt Tänkbara Långt ner i Näringskedjan, alldeles under i Marianergravens bottenslam.

Den Postmessianska Kulturelitens sista Droppe över rann över Bägarens kant i Evidensbaserat Samband från Högsta Ort till Lägsta Odalbonde längst ut i Obygdens Urbaniserat Komfortabla Globaliserade Strukturer från Argentina i Söder till Disneyworld alldeles i närheten av Orlando, i Florida.

Fan ska vara Teaterdirektör då sådant Oväsen i Futuristiskt Anlagda Alienerade Framtidsmiljöer lider av Permanent brist på Likvida Medel, typ Järn-Hans Dråpligaste Anhållande om den Heliga Sankta Elisabeth Holmes Sinistert Vänstrande Lem.

Då Ekot av Potemkins Kanoner, vilken gång i Ordningen, Briserar, står Snusförnuftiga Generaler och Nedkylda Kaptenslöjtnanter som handfallna, sittandes med Korslagda Armar samt Händerna i Byxfickorna, med Dubbelhakorna i Högsta Beredskapsläge.

Moderniteten kommer och Moderniteten går, men Bortglömda Traditioner fungerar som Utomordentlig Propaganda, då ingen Undersåte har den Minsta Aning därom. Den Reklam som Konsumenten redan är Medvetandegjord om, har förlorat sin Eldverkan på Distans.

Historiens Vingslag är Ljuddämpade som Åror iklädda Silkesvantar och Ullstrumpor utanför det Idé där Den Ryska Slagbjörnen sover sin Vintersömn.

Trump sakar sitt sista kort. Biden Bidar och Prokrastinerar. Putin verkar som Alltid i Happy Hour After Work.

Säg den kanal som ryska fångar inte har undergrävt. Undergroundkulturen hade många för- och nackdelar i Skymningszonen under Berlinmurens Ingenmansland. Liksom Nättroll spricker Kulturberikande Tankesmedjor som Smör i Solsken.

Skenet bedrar i Fåfängans Marknadskrafter.

Fåfängans Marknadskrafter varken Syns eller Hörs, men Verkar ändå.

Då Glamorösa Affärsförbindelser låter som Osannolika, så är de också det.

Är du dum, eller cyklar du i badkaret iklädd accessoarer som immigt cyklopöga och transparenta, oavkortat hoppandes från vidöppen mun, sekretessbelagda grodfötter, men utan saftiga lår?

Vardagsverklighetens Diskbänksrealism har också den fått sin beskärda andel i Nöjesparkens Ankdamm anlagd och därmed anpassad till Vaktmästarens Pojkes Inställsamma Framfall i Återställarpolitikens Framtidsanda.

Självmord kan framkallas av överarbete-relaterad stress eller när affärsmän blir uppsagda från sina jobb.Den avlidnes anhöriga kräver ersättning när sådana dödsfall inträffar. Livförsäkringsbolag började sätta in ettåriga undantagsklausuler i sina avtal. De gjorde detta så att personen måste vänta ett år med att begå självmord för att få pengarna.

Det finns en ny rörelse av japanska arbetare, bildad som ett resultat av karoshi. Unga japaner väljer deltidsarbete, till skillnad från äldre japaner som ofta arbetar övertid. Detta är en ny stil av karriärval för unga japaner som vill prova på olika jobb för att ta reda på sin egen potential. Dessa individer arbetar för ”timlöner snarare än vanliga löner” och kallas ”friare”. Antalet friare har ökat genom åren från 200 000 på 1980-talet till cirka 400 000 1997.

Japan har kämpat med en hotande demografisk kris i flera år, med dess födelsetal ständigt sjunkande – vilket har gett upphov till oro för den åldrande befolkningen och krympande arbetsstyrka.
Det är en ”superåldrad” nation, vilket betyder att mer än 20% av dess befolkning är äldre än 65. Landets totala befolkning uppgick till 124 miljoner 2018 – men 2065 förväntas den ha sjunkit till cirka 88 miljoner.
Grannlandet Sydkorea har också kämpat med låga födelsetal i flera år; 2020 rapporterade den fler dödsfall än födslar för första gången – en markör känd som ”befolkningsdödskorset”, vilket betyder att den totala befolkningen har minskat.
Och i Kina, världens folkrikaste land, sjönk antalet registrerade nyfödda med nästan 15 % förra året. Regeringen meddelade förra veckan att den ytterligare skulle lätta på sin strikta familjeplaneringspolicy genom att tillåta par att få upp till tre barn för att bekämpa rutschkanan.

Covid-19-pandemin har gjort det möjligt för arbetare att ompröva sina karriärer, arbetsvillkor och långsiktiga mål. Med distansarbete kom också flexibilitet i agendan. Dessutom försöker många arbetstagare, särskilt i yngre årskullar, få en bättre balans mellan arbete och privatliv.

Restauranger och hotell, industrier som kräver personlig interaktion, har drabbats hårdast av vågor av uppsägningar. Covid-19-stimulansutbetalningar och höjningar av arbetslöshetsersättningarna gör att de som är beroende av låglönejobb för att överleva kan stanna hemma.

Enligt en studie gjord av Adobe drivs uppsägningarna av Millennials och Generation Z, som är mer benägna att vara missnöjda med sitt arbete. Mer än hälften av Gen Z rapporterade att de planerar att söka ett nytt jobb inom nästa år.

Dessutom lider miljontals människor också funktionshinder av långvarig covid, vilket förändrar deras förmåga eller vilja att arbeta.

Ett IMF-arbetsdokument identifierade bristande överensstämmelse mellan jobb, effekten av pandemin på kvinnor (den så kallade ”She-cession”) och äldre arbetstagare (i åldern 55-74) som lämnar arbetsplatser som de dominerande orsakerna till den ihållande bristen på arbetstagare jämfört med tidigare. Covid-19 nivåer. Enligt Pizzinelli och Shibata står ”She-cessionen” för cirka 16 % av den totala sysselsättningsbristen i USA, med dess effekter mindre uttalade i Storbritannien.

Samtidigt tillskriver författarna 35 % av bristen i Storbritannien till att äldre arbetstagare drar sig bort från arbetstillfällena. Äldre arbetstagare som lämnar arbetsmarknaden – särskilt med tanke på att covid-19-pandemin har överväldigande påverkat äldre ålderskohorter – innebär en avvisande av äldre arbetstagares roll i arbetslivet. Om så är fallet skulle detta göra ålderism till en förvärrande faktor i arbetsmarknadsklyftan, särskilt i Storbritannien.

En undersökning som inkluderar 5 000 personer i Belgien, Frankrike, Storbritannien, Tyskland och Nederländerna av HR-företaget SD Worx visade att anställda i Tyskland hade flest covid-19-relaterade uppsägningar, med 6,0 ​​% av arbetarna som lämnade sina jobb. Därefter följde Storbritannien med 4,7 %, Nederländerna med 2,9 % och Frankrike med 2,3 %. Belgien hade minst antal avgångar med 1,9 %.

Slacker uppnådde en ökning i popularitet efter dess användning i filmerna Back to the Future. Slacker används ofta för att hänvisa till en person som undviker arbete, eller en utbildad person som ses som en underpresterande.

Medan användningen av termen slacker går tillbaka till omkring 1790 eller 1898 beroende på källan, fick den ett visst erkännande under det brittiska Gezira-programmet, när sudanesiska arbetare protesterade mot sin relativa maktlöshet genom att maska, en form av protest som kallas ”slacking”.

Freeter (フリーター, furītā) är ett japanskt uttryck för personer mellan 15 och 34 år som saknar heltidsanställning eller är arbetslösa. De kan också beskrivas som undersysselsatta eller frilansarbetare. Dessa personer börjar inte en karriär efter gymnasiet eller universitetet utan lever istället oftast som så kallade parasitsinglar med sina föräldrar och tjänar lite pengar på lågkvalificerade och lågavlönade jobb.

Ordet freeter eller freeta användes först runt 1987 eller 1988 och tros vara en sammanslagning av det engelska ordet free (eller kanske freelance) och det tyska ordet Arbeiter (”arbetare”).

Parasit singel (パラサイトシングル, parasaito shinguru) är en japansk term för en ensamstående person som bor med sina föräldrar fram till slutet av tjugoårsåldern eller början av trettiotalet för att kunna njuta av ett sorglöst och bekvämt liv. På engelska kan ibland uttrycket ”sponge” eller ”basement dweller” användas.

Uttrycket används främst i hänvisning till det japanska samhället, men liknande fenomen kan också hittas i andra länder världen över. I Italien skämtas det om singlar i 30-årsåldern som fortfarande förlitar sig på sina mammor, som kallas Bamboccioni (bokstavligen: vuxna bebisar) och i Tyskland är de kända som Nesthocker, som fortfarande bor på Hotel Mama.

Sådant beteende anses normalt i Grekland, både på grund av de traditionella starka familjebanden och på grund av de låga lönerna.

En Välfärdsdrottning är en nedsättande benämning på en person, nästan uteslutande kvinna och oftast ensamstående mamma, som huvudsakligen lever av sociala och andra offentliga biståndsmedel. Termen antyder att personen samlar in välfärdsbidrag, välgörenhet eller andra utdelningar antingen bedrägligt eller överdrivet och att personen avsiktligt väljer att leva ”on the dole” i motsats till att söka förvärvsarbete, till synes på grund av lättja.

En lösdrivare är en person i en situation av fattigdom, som vandrar från plats till plats utan hem eller regelbunden anställning eller inkomst. Många städer i den utvecklade världen har skydd för lösdrivare. Vanlig terminologi är en luffare eller en ”gentleman of the road”.

Lagar mot lösdriveri i USA har delvis ogiltigförklarats eftersom de strider mot rättegångsklausulerna i den amerikanska konstitutionen. FBI:s rapport om brottslighet i USA för 2005 listar dock 24 359 lösdrivaröverträdelser.

Cynism (grekiska: κυνισμός), i sin ursprungliga form, syftar på trosuppfattningar från en forntida skola av grekiska filosofer känd som cyniker (grekiska: Κυνικοί, latin: Cynici).

Namnet Cynic kommer från det grekiska ordet κυνικός, kynikos, ”hundliknande” och det från κύων, kyôn, ”hund” (genitiv: kynos).

Deras filosofi var att syftet med livet var att leva ett liv i dygd i överensstämmelse med naturen. Detta innebar att förkasta alla konventionella önskningar efter rikedom, makt, hälsa och berömmelse, och genom att leva ett enkelt liv fritt från alla ägodelar. De trodde att världen tillhörde alla lika, och att lidande orsakades av falska bedömningar av vad som var värdefullt och av de värdelösa seder och konventioner som omgav samhället.

Den första filosofen som beskrev dessa teman var Antisthenes, som hade varit en elev till Sokrates i slutet av 500-talet f.Kr. Han följdes av Diogenes från Sinope, som bodde i en vintunna på Atens gator.

Diogenes tog cynismen till dess logiska ytterligheter och kom att ses som den arketypiske cyniske filosofen. Han följdes av Crates of Thebe som gav bort en stor förmögenhet så att han kunde leva ett liv i cynisk fattigdom i Aten. Cynismen spred sig med uppkomsten av det kejserliga Rom på 1:a århundradet, och cyniker kunde hittas som tigger och predikar i hela imperiets städer. Det försvann slutligen i slutet av 400-talet, även om många av dess asketiska och retoriska idéer antogs av den tidiga kristendomen.

Det verkar säkert att ordet hund också kastades mot de första cynikerna som en förolämpning för deras skamlösa förkastande av konventionella seder och deras beslut att leva på gatan. Diogenes, i synnerhet, kallades för hunden.

Tramp, Hobo och Bum.

En luffare är en migrerande arbetare eller hemlös vagabond, ofta utan medel. Termen har sitt ursprung i de västra – troligen nordvästra – USA under det sista decenniet av 1800-talet.

I brittisk engelska och traditionell amerikansk engelska användning är en luffare en hemlös person som reser från plats till plats som går eller vandrar året runt.

Bum, en hemlös person som inte arbetar, och som tigger eller stjäl för sitt uppehälle på ett och samma ställe.
Tramp, en hemlös person som reser från plats till plats och söker arbete, ofta genom att ”godshoppa”, olagligt planka på godståg.
Båda termerna, ”tramp” och ”luffare” (och skillnaden mellan dem), var i vanligt bruk mellan 1880- och 1940-talen. Deras antal och användningen av termerna ökade under den stora depressionen.

Liksom ”luffare” och ”bum” anses ordet ”luffare” vara vulgärt i amerikansk engelsk användning, efter att ha inkluderats i mer artiga sammanhang av ord som ”hemlös person” eller ”vagrant”.

På vardagligt amerikansk engelska kan ordet ”tramp” också betyda en sexuellt promiskuös kvinna eller till och med prostituerad, typ ”The Lady is a Tramp”, eller ”A Lady in Red”, eller en ”Flapper”.

Luffare brukade vara eufemistiskt kända i England och Wales som ”gentlemen of the road”.

Tramp härstammar från mellanengelska som ett verb som betyder att ”gå med tunga fotsteg”, och att vandra. Bart Kennedy, en luffare från 1900 USA, sa en gång ”Jag lyssnar på trampen, mina fötters tramp och undrade vart jag ska och varför jag ska.”

Gutterpunkare karakteriseras generellt som frivilligt arbetslösa.

”Om människor värdesätter något och förväntar sig det, blir det ett problem om man inte lever upp till dessa förväntningar”