Det handlar inte enbart om tillfredsställelsen att uppnå ett mål om dagen. Det handlar om hur detta är ett effektivt sätt att hantera stora problem.

Experimentet – en del av ett ”supersoldat”-program från andra världskriget som Ross hoppas kunna återskapa – misslyckas.

Detta innebär en befälhavares förmåga att ”använda militära styrkor för att uppnå strategiska mål genom utformning, organisation, integration och genomförande av teaterstrategier, kampanjer, större operationer och strider.”

Misstaget ledde troligen till att författaren William Burroughs betraktade DMT han experimenterade med i Tanger 1961 som ”Prestonia”.

Bedrägeri är konstruktionen av en falsk verklighet för motståndaren genom avsiktligt ”läckt” falsk information, falska historier inplanterade i media, dummy- eller lockbetestrukturer eller militära formationer, eller många andra åtgärder.

Mount Kosciuszko är med sin högsta topp på 2 228 meter över havet det högsta berget på Australiens fastland. Man kan vandra upp till toppen utan att behöva klättra. Det är 6-8 km vandring. Fler än 100 000 personer når toppen varje år. Det är snö på vintern och barmark på sommaren.

På 1960- och 1970-talen bearbetade Paolozzi konstnärligt människor-maskin-bilder från populärvetenskapliga böcker av den tyske doktorn och författaren Fritz Kahn (1888–1968), såsom i hans screentryck ”Wittgenstein in New York” (1965).

Sentimentalitet, från franskans sentiment = ”känsla” eller ”stämning”, innebär främst att man är känslosam, framför allt för gamla minnen från förr i tiden, och ofta även en viss längtan tillbaka dit.

Wyatt: ”Jag tycker det är riktigt roligt” och ”Jag är väldigt hedrad över idén att bli ett verb.”

Muda betyder ”något onödigt” på japanska (無駄) och är ett av tre centrala begrepp inom Lean production. De andra två är mura (variabilitet) och muri (oflexibilitet). De sju onödiga företeelserna (muda), även benämnda som slöserier, som Shigeo Shingo identifierade vid sina studier av Toyota Production System:

Överproduktion – tillverka mer eller tidigare än vad som behövs. Vilket orsakar ett stort slöseri.
Väntan – på att någonting ska hända
Lager – att lagra mer än vad som är nödvändigt
Rörelse – onödiga rörelser när medarbetarna utför sina jobb
Defekter – reparationer och omarbetning som inte tillför något värde för kund
Överarbete – att göra mer arbete än vad kunden kräver
Transporter – onödiga transporter
Medarbetarnas outnyttjade kreativitet – var inte med bland de ursprungliga, men har sedan lagts till som det åttonde slöseriet.

Problemet i Silicon Valley är att gränsen mellan bedrägeri och att bara spela in i fejkkulturen är mycket tunn.

Individen förlorar kontrollen, beroendet tar över och dominerar individen och hans livsföring.

Det organiserades genom CIA:s Office of Scientific Intelligence och koordinerades med United States Army Biological Warfare Laboratories. Programmet ägnade sig åt illegala aktiviteter, inklusive användningen av amerikanska och kanadensiska medborgare som omedvetna testpersoner.

Ortega y Gasset att livet på samma gång är öde och frihet, och att frihet ”är att vara fri inom ett givet öde. Ödet ger oss ett obönhörligt repertoar av bestämda möjligheter, det vill säga det ger oss olika öden. Vi accepterar ödet och inom det väljer vi ett öde.”

Karaktären är en hemlös man vid namn Bill Dunn som luras av en ond vetenskapsman att konsumera en experimentell drog. Läkemedlet ger Dunn krafterna i tankeläsning, tankekontroll och klärvoajans. Han använder dessa krafter illvilligt för vinst och underhållning, men sedan tar drogen över. Han blir åter en maktlös lösdrivare.

Det finns ingen absolut känsla av kontinuitet i berättelserna, även om vissa intrig- och presentationselement förblir mestadels konstanta, inklusive målmedvetna motsägelser som t ex Sherlock Holmes-liknande undersökande skicklighet, vetenskaplig uppfinningsrikedom och framgångsrika diplomatiska argument.

Utmaningen med operativ konst är att skapa en jämvikt med fyra element som möjliggör optimal generering och tillämpning av militär makt för att uppnå det politiska målet. Att se tid, rum, medel och syfte som helhet kräver stor skicklighet i att organisera, väga och föreställa sig massor av komplexa, ofta motstridiga faktorer.

MKUltra använde många metoder för att manipulera sina försökspersoners mentala tillstånd och hjärnfunktioner, såsom hemlig administrering av höga doser av psykoaktiva droger (särskilt LSD) och andra kemikalier, elektrochocker, hypnos, sensorisk deprivation, isolering och verbala och sexuella övergrepp, förutom andra former av tortyr.

I USA inkluderade COINTELPRO-programmet för Federal Bureau of Investigation FBI-agenter som utgav sig för att vara politiska aktivister för att störa aktiviteterna för politiska grupper i USA, såsom Student Nonviolent Coordinating Committee, American Indian Movement och Ku Klux Klan.

I november 2020 röstade mer än 76 procent av väljarna i Washington D.C. för initiativet att avkriminalisera enteogena växter och svampar.

I oktober 2021 röstade Seattles kommunfullmäktige enhälligt för att avkriminalisera odling och delning av psilocybinsvampar, ayahuasca, ibogaine och meskalin som inte härrör från peyote.

En spirande vänskap växer mellan Swamp Thing och hans döda fiende Anton Arcanes systerdotter Abby Cable.

Ursprunget till Hadaka Matsuri går tillbaka 500 år när tillbedjare tävlade om att ta emot papperstalismaner kallade Go-o som kastades av prästen. Dessa papperstalismaner var tecken på fullbordandet av nyårsasketisk utbildning av prästerna.

Frågan om varför fåglar imiterar är fortfarande obesvarad, men papegojor som gör det får ofta mycket höga poäng på tester som är utformade för att mäta problemlösningsförmåga.

N’kisi, en annan grå papegoja, har visat sig ha ett ordförråd runt tusen ord, och har visat förmågan att uppfinna och använda ord i sammanhang i korrekta tider.

Bättre bevis togs fram 1965 av den franske farmakologen Jacques Poisson, som isolerade DMT som en enda alkaloid från löv, tillhandahållen och använd av Agarunaindianer, identifierad som att ha kommit från vinrankan Diplopterys cabrerana (då känd som Banisteriopsis rusbyana).

Leary sa i en berömd intervju med tidningen Playboy att LSD kunde bota homosexualitet. Enligt honom blev en lesbisk kvinna, heterosexuell efter att ha använt drogen.

Fritzi porträtterades som en flapper, vars huvudsakliga bekymmer var män, kläder, kosmetika och pengar. 1920 säger hon att hon är 19 år gammal. 1930 att hon föddes i New York och från och med 1923 arbetade Fritzi som skådespelerska.

Jones diskuterade också hennes omfattande droganvändning, en förespråkare för att prova allt minst en gång. Hon provade LSD, heroin, och ”hade mitt allra första ecstasy-piller i sällskap med Timothy Leary, vilket är lite som att flyga till månen med Neil Armstrong.”

Moss rekryterades som modell. Day tog svartvita fotografier av henne, stylade av Melanie. En fotografering med titeln ”The 3rd Summer of Love”. Moss presenterades som en ung okänd, och Day beskrev bilderna som ”smutsig realism” eller ”grunge”.

Orwell publicerade en roman om det totalitära livet: The Sink of Solitude.

Orwell skrev:
Det olyckliga faktumet med litterär censur i England är att den till stor del är frivillig. Impopulära idéer kan tystas ner och obekväma fakta mörkas utan att något officiellt förbud behövs. Alla som har bott länge i ett främmande land kommer att känna till fall av sensationella nyheter – saker som på sina egna meriter skulle få stora rubriker – som hålls utanför den brittiska pressen, inte för att regeringen ingrep utan på grund av en allmän tyst överenskommelse om att ”det inte skulle duga” att nämna just det faktumet. … I detta ögonblick är det som efterfrågas av den rådande ortodoxin en okritisk beundran av Sovjetryssland. Alla vet detta, nästan alla agerar efter det. All allvarlig kritik av den sovjetiska regimen, varje avslöjande av fakta som den sovjetiska regeringen skulle föredra att hålla dold, är granne med otryckbara.

Moss fortsatte med att bli 1990-talets ”anti-supermodell” och 1996 presenterade i modelooken heroin chic. USA:s dåvarande president Bill Clinton uttalade sig mot trenden.

Moss sa: ”Hur många gånger kan man säga ” Jag är inte anorektiker?”

En viktig del av lyckad implementering av Sex Sigma är de roller med tydliga ansvar och uppgifter som är en del av konceptet.

Fridolin möter sin gamla vän Nachtigall. Nachtigall berättar att han på kvällen ska spela piano i en hemlig high society orgie. Fridolin blir fascinerad,köper en mask, hyr en kostym och följer med Nachtigall till festen.

Kärlekshotell kan vanligtvis identifieras med hjälp av symboler som hjärtan och erbjudandet om rumspris för en ”vila” (休憩, kyūkei). Perioden för en ”vila” varierar, vanligtvis från en till tre timmar.

Parkeringsplatsen är dold och, för att maximera integriteten, fönstren få.

Entrén är diskret så att interaktionen med personalen minimeras. Rummen väljs ut från en panel av knappar, och räkningen kan betalas med pneumatiskt rör, automatisk bankomat eller att betala en osynlig anställd bakom en ruta av frostat glas.

Lyxhotellet har fantasifulla rum dekorerade med animekaraktärer samt utrustade med roterande sängar, takspeglar, karaokemaskiner och ovanlig belysning. De kan vara utformade på samma sätt som fängelsehålor eller andra fantasiscener, ibland inklusive S&M-utrustning.

Arkitekturen är grym, med annex formade som slott, båtar eller UFO och upplysta med neonbelysning, främst utmärks av att de har små, täckta eller till och med inga fönster.

Skräck blev också populär, med titlar som Skull, Bogeyman, Fantagor, Insect Fear, Up From the Deep, Death Rattle, Gory Stories, Deviant Slice och Two Fisted Zombies. Många av dessa var starkt influerade av 1950-talets EG-serier som Tales from the Crypt.

Leary gifte sig med modellen Nena. Både Nena och hennes bror Björn var vänner med Hitchcocks. Charles Mingus spelade piano.

Fridolin är chockad över att hitta flera män i masker och kostymer och nakna kvinnor med endast masker som ägnar sig åt olika sexuella aktiviteter.

Festivalens form, en kamp för att röra vid Naoinin eller Shin-otoko, påminner om kampen i gamla tider mellan samlingen av lägre rankade shintopräster som kallades shanin och bidragsgivare försökte fånga och inrätta en man för naoinin (shin-otoko), en olycklig fattig man, som var ovillig att ta rollen.

Eftersom det hände bra saker med de människor som fått papperstalismaner, ökade antalet personer som ville ha likadana.

Ballonger är vanligtvis konvexa rumsliga behållare med information som är relaterade till en karaktär som använder ett svanselement. Svansen har ett ursprung, en bana, en spets och en spetsig riktning.

Leary träffade Rosemary på en konstutställning i New York City. Efter att ha flyttat in, samredigerade hon manuskriptet till Learys bok. Dikterna i boken var inspirerade av Tao Te Ching, och menade att användas som ett hjälpmedel för LSD-resor.

En studie av forskaren Irene Pepperberg antydde en hög inlärningsförmåga hos en grå papegoja vid namn Alex. Alex tränades i att använda ord för att identifiera föremål, beskriva dem, räkna dem och till och med svara på komplexa frågor som ”Hur många röda rutor finns det?” med över 80 % noggrannhet.

En amerikansk representant i World Health Assembly förbjöd publiceringen av studien, eftersom den verkade argumentera för den positiva användningen av kokain.

Senare samma kväll kallas Fridolin till dödsbädden en för honom viktig patient. Mannens dotter, Marianne, bekänner sin kärlek till honom. Chockad vandrar Fridolin ut och börjar rastlöst gå omkring på gatorna. Även om han är frestad, vägrar han erbjudandet från en ung prostituerad som heter Mizzi.

När han återvände hem vaknar Albertina och beskriver en dröm hon haft: Hon älskade den danska officeren från sina sexuella fantasier och utan sympati hade hon sett Fridolin torteras och korsfästas framför hennes ögon. Fridolin blir upprörd för att han tror att detta bevisar att hans fru vill förråda honom. Han bestämmer sig för att fullfölja sina egna sexuella frestelser.

Ett team av amerikanska forskare ledda av farmakologen Ara der Marderosian upptäckte inte bara DMT i blad av P. viridis som erhållits från ursprungsbefolkningen i Kaxinawá, utan de var också de första att identifiera det i ett prov av ett ayahuasca-avkok, framställt av samma ursprungsbefolkning.

Tystnad är viktigt för att dessa företag ska lyckas – men Tystnadskulturen kan också användas som en rökridå, särskilt när till och med anställda och investerare inte förstår eller inte får tillgång till själva tekniken.

W döpte Moss till sin musa, med läderklädda Moss-motorcyklister som for genom London till rocklåten ”Another Cold Beer” av Steven Crayn.

Också i New York City dömdes en undercover-motorcykelpolis för och dömdes till två års fängelse för andra gradens misshandel, tvång, upplopp och kriminellt ofog efter en incident på en motorcykelrally. Hans agerande undersöktes av NYPD och det slutade med att han åtalades tillsammans med andra medlemmar i rallyt.

Annons