OBS! Det här är bara en allra Första Inledande Introduktion, typ Plötsligt Händer det som Inte Erhållit Tillstånd att Inträffa och som ingen Trovärdig Myndighetsperson Utlyst som Sådant som också kan Inträffa Var som helst, så Varför inte Här och Nu.

»Nej, nej, klipp, klipp, klipp»

Direkt Inhämtat från Verklighetsberättelsens Redaktionssamplingsmaskin:

Spotta eller Svälj?

Den Enda Slutgiltiga Sanningen är att Vi Alla kommer att DÖ.

Bra. Då har jag någonting att göra.

Man ska leva för varandra, för En Dag finns Bara Minnen Kvar.

Det är väl inte så illa pinkat, halva pottan full?

Minnen, som Karma, Tidskapsel, Stafettpinne, Artefakt eller Bara Tomma Ord?

Egendom är Stöld, är ett Förlegat Uttryck från Anno Daxomal. Den som står Beredd inför Livets Prövningar kan klara Överlevnaden utan större Ansträngningar. Dock är Ansträngningen i sig en Förutsättning för Fortsatt Överlevnad i Stad, Underground, Landsbygd, på Land, i Luften och till Sjöss.

Låt Ditt Starkaste Intresse, Engagemang, Passion, Besatthet, Egensinne, bli Din Daimon, Vägvisare och Psykopomp.

Den Libertarianska Libertinens Framtidsspaning lyder:

ATT LEVA ÄR ATT STJÄLA.

Och Vem vill inte Vara Libertin?

Genast efter att Barnmorskan dragit ut dig levande med Huvudet före, kommer Omgivningen Betrakta Dig som en Potentiell Tjuv.

Luften du andas, är Stöld.

Rummet din Fysiska Kropp upptar, är Stöld.

Vattnet Du Dricker, skulle kunna vara mer Behjälpligt Behjärtansvärd för Någon Annan tills vidare Abstrakt Siffra typ 1.0.

Maten Du äter har Redan orsakat en hel del Oreparerbar Skada på Miljö, Natur, Djur, Växter och Immateriella Rättigheter. Om inte annat så syns det i dina Ekologiska Fotavtryck.

Livets Hårda Skola i Existensberättigande Självförsvar inleds då Navelsträngen klippts Av en Gång för Alla. Från och med det Avgörande Ögonblicket deltar du i Kampen för Överlevnaden inom Idrottsgrenen Det Naturliga Urvalet.

Dagens Undervisningsväsen bör Ställa in Tidsangivelsen på Mångsidig Pluralistisk Reproduktion, istället för Ensidig Singular Produktion divergerade ut till Alienerade Incels och Goth Lolitas i Digitala Sociala Nätverk.

Det är här som Urvalsprincipen, via Syntesen av Kognitiv Dissonans, de Divergenta från de Konvergenta.

Entropins främsta kännetecken är själva Utspridningseffekten i Upplösningens Utlösande Faktor.

Så här Mitt i Midvintersoltillståndet är Temperaturens Gradantal osäkerställt i Synnerhet Utomhus.

Det var en gång en man, som hade en kärring som var så ettrig och ilsken, att ingen kunde tas med henne. Mannen rådde inte på henne. Så fort han sa ja, sa kärringen nej och tvärt om. En sommarsöndag skulle mannen och hustrun gå ut på åkern och se efter hur säden såg ut. När de hunnit fram till ett sädesfält på andra sidan älven sa mannen:

»Ja, nu är den färdig. I morgon får vi börja skära.»

»Ja, i morgon kan vi verkligen börja klippa den», sa kärringen.

»Vad för något? Ska vi klippa säden? Vi ska väl skära den, vet ja!»

Nej, den skulle klippas, envisades kärringen.

»Skam den som ingenting vet», sa mannen, »men nu har du väl ändå mistat det lilla förstånd du hade. Har du sett någon klippa säden du, va?»

»Inte vet jag så värst mycket, men mer behöver jag inte veta», sa kärringen. »Men så mycket vet jag att man klipper säden och inte skär den. Och nu vet du det»

Det var omöjligt att få henne att ta reson, klippas skulle den.

De fortsatte vandringen under käbbel och gräl. Så kommo de till bron som gick över älven.

»Det finns ett gammalt ordspråk som säger att goda verktyg göra gott arbete», sa mannen, »men hurudan den skörden blir som klippes med ullsax, det skulle jag allt vilja se. Kan vi inte komma överens om att skära säden, va?»

»Nej, nej, klipp, klipp, klipp», skrek kärringen och tog ett skutt och klippte med fingrarna efter mannens näsa. I ilskan såg hon sig inte för utan snavade på en stolpe i bron och trillade ner i älven.

»Envis som en fårskalle», muttrade gubben, »men det vore väl ändå märkvärdigt om jag inte skulle få rätt den här gången.»

Han klev ner i älven och fick tag i kärringens hårtofs och så snart hon fått huvudet ovan vattnet sa han:

»Ska vi säga skära säden?»

»Klippa, klippa, klippa», skrek kärringen.

»Jag skall ge dig för klippa, jag», mumlade mannen och doppade ner henne igen under vattnet. Men när han tog upp henne nästa gång så sa hon i alla fall att säden skulle klippas. Då sa mannen till sig själv:

»Kärringen min måtte väl ändå vara spritt språngande galen. Mången är galen och bär sig åt som en klok och mången är klok och bär sig åt som en galen, men en gång till får jag väl försöka med henne.»

Men han hade inte väl fått ner henne under vattnet innan hon stack upp fingrarna och klippte med dem som man klipper med en sax. Då tappade gubben tålamodet och höll henne både länge och väl under vattnet. Men rätt som det var kändes kärringen så tung och sjönk så djupt i älven, att han måste släppa taget i henne.

»Vill du dra mig ner i älven, ditt troll, så ger jag dig på båten och låter dig ligga där», sa gubben, och kärringen fick ligga där.

Men efter en tid fick han samvetskval och tyckte att det var rent på tok, att kärringen inte skulle komma i vigd jord, så han begav sig ner till stranden och började leta efter henne utmed älven, Men hur han letade och sökte så kunde han inte hitta henne. Han tog med sig grannarna och folk från alla håll och alla letade de och sökte nerför älven, men ingen hittade kärringen.

»Det tycks inte nytta något till att leta», sa mannen till slut. »Min kärring gjorde alltid tvärt emot alla andra medan hon levde, så hon har väl fortsatt att göra det också efter döden. Det är bäst att vi letar uppför älven och ovanför fallet, det händer allt att hon flyttat sig uppför i stället för utför.»

De letade alltså uppför älven och när de kommit ovanför fallet så, mycket riktigt, hittade de kärringen.

I en Tidigare Blogg har angivits hur att Miljöträna Familjens Assistanshund i Stadsmiljö, typ via Allmänna och Sociala Kommunikationsmedel ta Pendelbåten från Nybrokajen till Blockhusudden och med en liten charmig Sightseeing-tur avsluta Stadsrundan på Himmelska Hundar vid Tessinparken.

När du vill ta med din fyrbenta vän på äventyr finns vissa saker att tänka på. Men låt inte det stoppa dig. Med lite planering kan du resa, upptäcka och vandra med hund i hela landet. Perfekt, eftersom de är ett oslagbart ressällskap.

Kungliga Hufvudstadens Uteliv har under Postmodernismens Tidevarv Konspirativt Konvergent Fokuserats runt Sturegallerian.

Det var en gång tre bockar, som skulle gå till ängen och äta sig feta. Alla tre hette Bocken Bruse. På vägen var det en bro över en fors, som de måste över, och under den bron bodde ett otäckt troll med ögon som tenntallrikar och näsa lång som ett orvskaft.

Först kom den yngsta Bocken Bruse och skulle över bron. Tripp, tripp, trapp, lät det i bron. ”Vem är det som trippar på min bro ?” skrek trollet. ”Det är den minsta bocken Bruse. Jag ska till ängen och bli fet”, sa bocken med sin ljusa röst. ”Nu kommer jag och tar dig!” sa trollet. ”Åh, nej, ta inte mej, för jag är så liten. Vänta lite, så kommer den mellersta Bocken Bruse. Han är mycket större!” ”Kör till, då” sa trollet.

Efter en liten stund kom den mellersta Bocken Bruse. Tripp, trapp, tripp, trapp, lät det i bron. ”Vem är det som trampar på min bro?” skrek trollet. ”Det är bara den mellersta Bocken Bruse, som ska till ängen och bli fet”, sa bocken med sin ganska kraftiga röst. ”Då kommer jag och tar dig!” skrek trollet. ”Åh nej, ta inte mej! Vänta lite, så kommer den stora Bocken Bruse, han är mycket, mycket större!”. ”Låt gå ”, sa trollet otåligt.

Rätt som det var kom den stora Bocken Bruse. Tripp, trapp, tripp, trapp, tripp, trapp, lät det i bron. Den bocken var så tung att det knakade och brakade i bron. ”Vem är det som klampar på min bro ?” skrek trollet. ”Det är den stora Bocken Bruse”, sa bocken med sin dånande röst. ”Då är det dig jag väntat på och nu kommer jag och tar dig!” skrek trollet. ”Ja, kom du bara!”, sa bocken. Och så rusade han på trollet och stångade det så hårt att det for iväg långt bort och ner i ån. Och tack vare det kunde alla tre gå till ängen. Där blev bockarna så feta, så feta, att de knappast orkade gå hem igen. Och har inte fettet ramlat av dem, så är de väl feta än.

Under senaste Fin-de-Siècle har Stadens Uteliv alltmer Kontraktivt Sammandragits och Konvergent Sammanslutits till Inneliv i Slutna Sällskap. Den Enkla Regeln lyder: Den som inte Redan Är Inne, är därmed också Utesluten ur Samkvämets Gemena Sällskapsliv.

Sammandragningar kan ibland göra lite ont. Det kan vara svårt att skilja på sammandragningar och tidigt värkarbete. Tala med en barnmorska om du känner dig orolig eller osäker. Se Platons Dialoger.

Nu har Fader Edgar Allan Poe’s Röda Dödens Maskerad än en gång Låst inne Gräddan av Gräddan i Gräddfilen till ett Mindre Libertinskt Utmattande Extatiskt Undantagstillstånd i vilket vare sig Hemvärnet eller Civilförsvaret känt sig riktigt Komfortabelt Hemma.

Hemvärnet och Civilförsvaret låter så Nostalgiskt Retro. I den Osäkra Framtid som väntar bakom Dörrarna efter Tolvslaget måste därför ett helt Nytt, hittills Obegagnat Språkspel träda in likt Forntida Karoliner, Dragoner och Husarer.

Tyvärr har Fosterlandets Klasslösa Söner och Döttrar inte Tvingats Genomgå samma Eklut som Grannlandet i Väster.

Det kan vara en av Orsaksförhållandena till varför den Entropiska Alienerande Språkförbistringen Obehörligt Accelererar samt Eskalerar Exponentiellt som ett Ortodoxt Mantra ut i Tomma Ord och Meningslösa Retoriska Tirader av Paradoxala Frågor om Allt mellan Himmel och Jord.

Handen på Hjärtat; känns inte WW2, Kalla Kriget, Atombomberna Little Man och Fat Boy samt Naiv Nostalgisk Högkonjunktur lite Väl Retro?

Det Naturliga Urvalets Representativa Repressiva Ombudsmannavälde hävdar med Bestämdhet:

Den Enas Onaturliga Avgång förorsakad av C8/GenX/Omicron/Tsar Bomba, är den Andras Artificiella Orsak till Skadeglädje.

Med Inspiration från Turistföreningen hänvisas nu Samtliga Medborgare till Fritidsaktiviteten Vintercamping.

Det finns i dagens Minus Åtta Grader Celsius-Kalla Läge inget Godtagbart skäl till att Försätta Medborgarna i Osäkert Undantagstillstånd. Men till skillnad från våra Bröder och Systrar i Polen och Ukraina väl utrustade inför Årets kanske Fysiskt, Psykiskt, Mentalt och Andligt Kallaste Dagar och Nätter, då Stjärterummet är nere i Zero Kelvin:

Absolut noll är den lägsta gränsen för den termodynamiska temperaturskalan, ett tillstånd där entalpin och entropin för en kyld idealgas når sitt lägsta värde, bestämd till Zero Kelvin.

Naturens grundläggande partiklar har minimala vibrationsrörelser och behåller endast kvantmekanisk, nollpunktsenergiinducerad partikelrörelse. Den teoretiska temperaturen bestäms genom att extrapolera den ideala gaslagen; enligt internationell överenskommelse tas absolut noll som −273,15 grader på Celsiusskalan (International System of Units), vilket är lika med −459,67 grader på Fahrenheitskalan (USA:s sedvanliga enheter eller imperialistiska enheter). Motsvarande Kelvin- och Rankine-temperaturskalor sätter sina nollpunkter till absolut noll per definition.

Det anses vanligen vara den lägsta möjliga temperaturen, men det är inte det lägsta möjliga entalpitillståndet, eftersom alla verkliga ämnen börjar avvika från den ideala gasen när de kyls när de närmar sig förändringen av tillstånd till flytande och sedan till fast; och summan av förångningsentalpin (gas till vätska) och smältentalpi (vätska till fast) överstiger den ideala gasens förändring i entalpi till absoluta noll. I den kvantmekaniska beskrivningen är materia (fast) vid absolut noll i sitt grundtillstånd, punkten för lägsta inre energi.

Termodynamikens lagar indikerar att den absoluta nollpunkten inte kan uppnås med enbart termodynamiska medel, eftersom temperaturen på det ämne som kyls närmar sig kylmedlets temperatur asymptotiskt och ett system vid absolut noll fortfarande besitter kvantmekanisk nollpunktsenergi; energin för dess grundtillstånd vid absoluta noll.

Den kinetiska energin i grundtillståndet kan inte avlägsnas.

Forskare och teknologer uppnår rutinmässigt temperaturer nära absolut noll, där materia uppvisar kvanteffekter som Bose-Einstein-kondensat, supraledning och superfluiditet.

De Antonios viktigaste vänskap var dock med popartisten och filmskaparen Andy Warhol. De två var vänner under lång tid och Warhol gav de Antonio kredit för att han uppmuntrade honom att bli målare. Warhol skrev lysande om de Antonio i sin bok Popism från 1980 (samförfattad med Pat Hackett), och sa: ”De var den första personen jag känner till att se kommersiell konst som verklig konst och verklig konst som kommersiell konst, och han gjorde det hela New Yorks konstvärld ser det också så.”

Inte nog med det, Warhol gjorde en sällan skådad film av de Antonio som heter Drunk, en del av serien av tidiga filmer som inkluderar Sleep and Eat. Redan 1965 försökte de Antonio göra en film om Warhol för tjeckisk tv. Han samarbetade med författaren Jiri Mucha om den föreslagna filmen om den tjeckiske immigranten, som föddes som Andrej Warhola, men korrespondens i samlingen tyder på att spänningar från det kalla kriget hindrade samarbetet. De Antonio förblev intresserad av Warhol och spelade till och med in en intervju med honom 1981.

Börja med ett Sparkapital för Oförutsedda Utgifter på en Fast Golvgrund utan Tak på minst En Billion Dollar inväxlade i Shiba Inu Bitcoins.

Tag Omedelbar Kontakt med Erkänt Trovärdig Diplomerad, Legitimerad samt Kunglig Hovleverantör av Överlevnadserfarenhet, typ Allsmäktig Urban Naturligt Utvald Vägvisare, Guide och Talangscout.

Arbetsrollen har som Huvudsaklig Uppgift att sänka Utgifterna för Nödutrustning till den Mest Rimliga av Nivåskillnader.

Nöden har ingen lag, Goda Råd är Dyra och annat sånt trams beror bara på den egna bristen på Social Kompetens genom de Rätta Kretsarna i Öppna Nätverksanslutningar. Bäst är att i god tid långt i förväg ha utvecklat ett Kontaktnät bland Övervintrande Överlevnadsexperter, typ Naturberikande Uteliggare i Alienerat Utanförskap eller Kulturberikande Romska Dörrposteringar utanför Livsmedelsbutik Nära Dig.

Varför låta ett fullt Beboeligt Hus stå och Förfalla, bara därför att Lagens Väktare en gång i det Förflutna Bestämt så? Är inte Lagar också försedda med ett Bäst Före-datum?

Att Underhålla är också ett sätt att Bevara. Där finns en Nisch för någon Entreprenör inom Underhållningsindustrin att Fylla Ut.

Börja Alltid med det Allra mest Materiellt Nödvändiga:

Topp 10 vintercampingstips för att hjälpa dig hålla dig varm:

  1. Varva under, inte bara över kroppen. Det är en campingformalitet att när vädret blir kallt börjar du ta varje matta, filt och sovsäck du kan få tag på, men det är inte alltid klokt att stapla allt ovanpå. Underskatta inte hur mycket värme som går förlorad genom marken. Den kalla jorden absorberar din värme under natten och en bra rullmatta är viktigt. Dessutom, om du har tagit en tjock hög med filtar och du känner dig kall, kom ihåg det intuitiva: dra en filt över dig, ja, men lägg också några extra lager under.
  2. Kom ihåg att skaka din sovsäck. De flesta sovsäckar fungerar genom att fånga luftfickor som absorberar värme från din kropp och sedan håller dig välisolerad. För att uppnå maximal isolering, skaka därför din väska ordentligt innan du använder den för att se till att den är hög och full av luft. Skaka den från den nedre änden för att fyllningen också ska fördelas och samlas i de övre delarna av påsen där isoleringen behövs som mest. Fyll inte din sovsäck med för mycket av dina tillhörigheter heller. Det kan tyckas vara en bra idé att hålla alla dina kläder inuti över natten för att hålla dem varma och torra, men om du har för mycket kan det komprimera påsens foder och minska effekten av isoleringen.
  3. Stoppa inte in huvudet i din sovsäck. Det är en naturlig kedja av händelser: Först stoppar du in axlarna i sovsäcken, sedan huvudet, och sedan börjar du dra dig tillbaka inuti tills du är buntad i botten. För att få ut det mesta av din väska, håll ditt ansikte öppet. Genom att omsluta dig själv inom dig kommer fukten i ditt andetag att börja kondensera inuti din sovsäck, vilket gör den fuktig och förstör dess isolerande effekt. Håll mun och näsa öppet för att hålla fukten utanför. Det är kondens som gör tältets väggar blöta när du rör vid dem på morgonen. Det vill du inte ha i din sovsäck!
  4. Låt naturen ha sin gång. Det finns inget värre än att lägga sig i sängen och sedan gradvis inse att alla dessa lägereldsöl har trätt i kraft… du behöver en kissa en gång till. När du är kall måste du gå oftare och det är ingen idé att hålla den inne. Din kropp måste hålla en jämn temperatur och som ett resultat slösar energi på att hålla blåsan varm. Hoppa ut ur tältet när du får chansen och låt naturen ha sin gång – du kommer att sova mycket bättre efteråt.
  5. Ta rätt storlek tält (och sovsäck). Vi gillar alla lättheten (och sparandet av ryggvärk) eller stora familjetält, men när det kommer till vintercamping spelar storleken roll. Tält är – av uppenbara skäl – en stor del av isoleringsprocessen, så mindre är bättre. Om ni är två, ta ett litet tvåmanstält, inte något åttamannamonster. Det kommer att fånga din värme mycket bättre. Detsamma gäller din sovsäck – om du är liten, köp liten. Det kommer att hålla dig ombonad.
  6. Lägg handvärmare i din sovsäck. Ett litet knep som är ett bra campingalternativ till en vattenflaska är att stoppa in några handvärmare i din sovsäck precis innan du lägger dig. Det är en njutning, är något du kan ha med dig ändå och är tio gånger enklare och mer praktiskt än en riktig vattenflaska. Handvärmare kan lätt köpas i de flesta frilufts- och vandringsbutiker.
  7. Använd litiumbatterier. Litiumbatterier presterar genomgående bättre under kalla förhållanden och fortsätter även att arbeta ner till en lägre temperatur än alkaliska eller NiMh-batterier. Inte bara detta utan de håller längre och väger mindre. De är de perfekta batterierna för vintercamping och nu en av de vanligaste typerna att köpa så att du inte borde ha problem med att hitta dem.
  8. Sov inte i alla dina kläder. Lagra upp med alla medel; poängen är alltid att hålla sig ombonad och varm i sängen. Men bär inte alla kläder du har, faktiskt, så mycket som möjligt är det klokt att bära mindre. Det är ett gammalt armétrick. Om du går och lägger dig i full uniform och när du vaknar på morgonen, öppnar den isolerade kokongen på ditt tält och går ut i kylan, har du inget att ta på dig för att värma upp dig. Det kommer att bli en kall start på dagen. Om du sover i minimalt med kläder, men när du kliver ut i kylan, kan du börja klä på dig, lägga på dig och hålla dig varm.
  9. Skydda extremiteterna. Mycket av vår värme går förlorad genom vårt huvud. Folk brukade faktiskt säga 50% av din kroppsvärme, även om den här myten nyligen har visat sig vara just det. Ändå kan det löna sig att bära mössa, särskilt om (se nummer 3.) du sover med huvudet utanför sovsäcken. Ta några strumpor speciellt för att sova också, håll dem torra för att ta på dig precis innan du går och lägger dig och, om det är särskilt kallt, överväg att ha handskar.
  10. Vänd upp och ner på saker och ting. Om du sover under förhållanden som verkligen kan frysa, planera i förväg. Tänk vad som kommer att hända med saker när de fryser. Vänd upp och ner på ditt flytande spisbränsle och vatten. Is bildas uppifrån och ner, så om du håller öppningen på din behållare längst ner kommer den först och främst att förhindra att den blir oanvändbar. Där man förstås kan isolera allt som kan frysa.

Här är de viktigaste sakerna att tänka på när du campar på vintern:
Tips för att slå läger i snön: Välj en plats som är skyddad från vinden och fri från lavinfara, förbered sedan din tältplats genom att packa ner snön.
Håll dig hydrerad med drickbar vätska och ät massor av kalorier: Rätt näring och hydrering hjälper dig att hålla dig varm. Laga varma, näringsrika frukostar och middagar och njut av snabba mellanmål och luncher. Se till att återfukta med drickbar vätska hela dagen.
Använd utrustning som är rätt för vintercamping: Du behöver ett rejält tält, en varm sovsäck, två liggunderlag och en spis som lämpar sig för kalla temperaturer.
Ta med varmare kläder: Mellanviktsunderlag, fleecebyxor, en pösig kappa och en vattentät jacka och byxor är standard. Glöm inte tillbehör som varma strumpor, mössa, handskar och solglasögon.

Förhindra köldskador: Frostskador och hypotermi är berättigade problem under vintercamping. Lär dig hur du undviker dem.
Ytterligare tips: Att äta mat, fylla en flaska med varmt vatten och göra hoppande åkarbrasor är bara några tips för att hålla sig varm en kall natt.

När någon hörde scoutens motto frågade någon scoutinggrundaren Robert Baden-Powell den oundvikliga följdfrågan.

”Förberedd på vad?”

”Varför, för någon gammal sak,” svarade han.

1907 utarbetade Baden-Powell, en engelsk soldat, scoutmottoet: Var beredd. Han publicerade den i Scouting for Boys 1908. (Två år senare, 1910, grundades Boy Scouts of America.)

I Scouting for Boys skrev Baden-Powell att att vara beredd betyder ”Du är alltid i ett tillstånd av beredskap i sinne och kropp att göra din plikt.”

Motsvarande Bruce Lee’s kända citat: ”Var Vatten, Min Vän.”

Mer än ett sekel senare är beredskapen fortfarande en hörnsten i scoutingen. Genom sitt roliga, värderingsbaserade program förbereder Scouting unga människor för livet.

Ordet kom första gången i tryck i en Chicago-artikel från maj 1980 av Dan Rottenberg.

Rottenberg rapporterade 2015 att han inte uppfunnit termen, men han hade hört andra använda den, och då förstod han den som en ganska neutral demografisk term. Icke desto mindre noterade hans artikel frågorna om socioekonomisk förflyttning som kan uppstå som ett resultat av ökningen av denna befolkningskohort i innerstaden.

Joseph Epstein krediterades för att ha myntat begreppet 1982. Termen fick betydelse i USA 1983 när den tidningskrönikören Bob Greene publicerade en berättelse om en affärsnätverksgrupp som grundades 1982 av den tidigare radikala ledaren Jerry Rubin, tidigare från Youth International Party (vars medlemmar kallades ”yippies”).

Greene sa att han hade hört folk i nätverksgruppen (som träffades i Studio 54 till mjuk klassisk musik) skämta om att Rubin hade ”gått från att vara en yippie till att vara en yuppie”. Rubriken på Greenes berättelse var ”Från Yippie till Yuppie”. East Bay Express-humoristen Alice Kahn utvecklade konceptet i ett satiriskt stycke publicerat i juni 1983, vilket ytterligare populariserade termen.

Spridningen av ordet påverkades av publiceringen av The Yuppie Handbook i januari 1983 (en tongue-in-cheek-version av The Official Preppy Handbook), följt av senator Gary Harts kandidatur 1984 som en ”yuppiekandidat” till president av USA.

Termen användes sedan för att beskriva en politisk demografisk grupp av socialt liberala men skattemässigt konservativa väljare som gynnade hans kandidatur, typ Libertarianer och Hedonistiska Libertiner. Tidningen Newsweek förklarade 1984 ”Yuppiens år”, och karakteriserade ”yuppies” löneintervall, yrken och politik som ”demografiskt disigt”. Den alternativa förkortningen yumpie, för ungt uppåtriktat mobilt proffs, var också aktuellt på 1980-talet men lyckades inte nå ut.

I ett nummer av The Wall Street Journal från 1985 beskrev Theressa Kersten på SRI International en ”yuppie-reaktion” av människor som passar in i den demografiska profilen men ändå uttrycker förbittring mot etiketten: ”Du talar om en klass av människor som skjuter upp beslutet att familj. så att de kan betala in cash för en SAAB… Att vara en Yuppie är att vara en avskyvärd oönskad varelse”. Leo Shapiro, en marknadsforskare i Chicago, svarade, ”Stereotypning blir alltid nedsättande. Det spelar ingen roll om du försöker göra reklam för bönder, latinamerikaner eller yuppies, ingen gillar att prydligt klumpas in i någon grupp.”

Hipsters är människor som försöker för mycket att vara annorlunda (och verkligen tror att de är annorlunda), genom att förkasta allt de anser vara för populärt.
Ironiskt nog försöker så många andra människor också för hårt för att vara olika att de alla blir exakt likadana, så hipsters är faktiskt inte olika alls, de är bara människor som är snobbigare och mer irriterande när det gäller sin smak av ”alternativa” saker, vilket är alla populära nu tack vare de andra hipsters.
Hipsters är stolta över att gilla saker som ingen annan gillar, och normalt sett bara verkligen gillar dem för att de tror att ingen annan gillar dem och att de är unika. Detta är vanföreställningar eftersom alla andra hipsters också gillar samma saker.

Likheter mellan hippies och hipsters:

★ Musiken de väljer att lyssna på. Det är oftast vad massan inte gillar.

★ De syftar till att gå emot normen. De är båda motkulturgrupper av människor.

★ De bär byxor som framhäver könsorganen.

★ De anser att man ska vara vegetarian.

★ De klär sig för att målmedvetet framstå som ”fula”.

★ Kvinnorna använder inget smink och har dåligt skuren lugg.

★ Båda hatar koldioxidavtryck. De använder bränslesnåla fordon.

Skillnader mellan hippies och hipsters:

★ Hippies röker gräs. Hipsters är inte kända för att röka.

★ Hippies bär bell-bottom medan hipsters bär skinny jeans.

★ Hippies är fattiga; leva på lite. Hipsters spenderar pengar för att verka fattiga.

★ Hippies bär ljusa färger, slips, fjädrar och skjortor med låg v-ringad hals. Hipsters bär trista färger.

★ Hipsters har frisyrer som ser ut som om de har aspergers, men hipsters kämpar mot aspergers.

★ Hipsters handlar om glutenfria dieter, medan hippies handlar om fri kärlek.

★ Hipsters bryr sig inte om livet medan hippies försöker hitta meningen med det.

Hippie är en subkultur som ursprungligen var en ungdomsrörelse som reste sig i USA (särskilt Haight-Ashbury-distriktet i San Francisco) under Vietnamkriget och sedan spred sig till andra länder. Man tror att termen ”hippie” härrörde från ordet ”hipster”, och det antas vara hämtat från afroamerikansk kultur som betecknar ”medvetenhet”.

Annons