Flera Vädersolstecken syns.

Ingen Seriös Vetenskap sker idag utan en Auktoritets Godkännande, det vill säga Uteslutande allt Oseriöst.

En Eufemisk Tautologi: Det Oseriösa kan utan Giltiga Skäl, Uteslutas. En Förnuftsvidrig Tanke som varken skulle slå Sherlock Holmes, eller Isaac Newton, med Häpnad.

Allt närmare det Lilla Konungariket närmast Norra Polcirkeln närmar sig med Sjumilasteg den ena Hotbilden efter den Andra.

Belarus och Polen är endast några Stenkast bort. Ständigt uppstår Nya Flyktingvågor och Demokratiskt Folkvalda Representanter står Handstand Handfallna med Händerna i Byxfickorna. Inte på grund av deras Inlärda Hjälplöshet, som säkert också har har sitt Finger med i Leken, utan därför att De Invalda inte längre har samma Språkspelutrymme som Före nutida Versionen av Hansan, typ Fraktal Tyska.

De som Byggde Landet med Två Tomma Händer och Ögonen på Skaft har redan Stadfäst sitt Önsketänkande och Överger det helst inte inom Närmaste Brådrasket. De Försvarar sitt Faktaresistenta Kontrafaktiska Desinformationsdelande med Stereotypiska Likasinnade, men än Hellre med Nyfrälsta Incels, Preppers inom Slutna Celler, som Gentlemans Club i Pent House.

Nyspråk med Dubbla Garderingar utvisar hur Egendom går före Mänskliga Rättigheter vid den Politiska Geografins Europeiska Gråzoner. Ändå utgör dessa Tomma Ord inte ens en Grå Liten Fågel ett Tillräckligt Hinder för att Undersåtar som Survivalistiskt Inkapslar sig i Skyddade Verkstäder, på lite längre sikt än ett Solvarv, Orkar Profylaktiskt Preventivt Förebygga mot Stigande Havsvattennivåer eller Dammbyggen mot Båtflyktingar från Andra Sidan om Baltiska Havet.

Som ingen nu levande Självmedveten Sapiens kan Ådra sig i sitt Elefantminne, kunde Medmänniskor från Öst med mindre Flytetyg undkomma det Europa som stod i Lågor, till Rosornas Ö. Att sådana Historiska Vingslag av Efterdyningar i Vågor åter Dra ihop sig, står mera sällan i någon Politisk Agenda före Riksdagsvalet Nine Eleven anno 2022.

Samhällets Guardian Angels har just nu fullt upp med Upp till Tänderna, beväpnade Nästkommande Generation inspirerade av Avicii, Greta och Einár, medan Klimatregnen Öser ner som Spön i Backen och Icke Anlagda Eldhärdar hotar vart Nyskövlade Skogsbruk nära Amazonflodens Mynningsladdade Utlopp.

Gemene Man måste inte av Nöden Tvungen komma fram till Morgondagens Dags dato, för att Medborgarna med Gemensamma kraftansträngningar måste Ta Saken i Egna Händer, bygga Hembygdsföreningar, Vidlyftigt Öppna Nätverk där alla Oberoende Anonyma Isolerade Alienerade Incels samt Goth Lolitas kan Dra sitt Kortaste Strå till Stacken.

Idoler, Föredömen och ABBAtarer Klingar som Partypinglande Klockor i Skällan, men Entropisk Alienation i Utanförskap föreligger och Efterskalven Återkommer med 100% säkerhet före, under och efter Nine Eleven anno 2022.

Samhällsmaskineriet har Gott om Civilingenjörer i Silicon Valley-repliker, men Endast ett fåtal Unga Rekryter, Rookies, Adepter samt Futurister in Spe vars lika Stora Möjligheter till att Inverkande Påverka den Psykosociala Samhällsutvecklingens Infrastrukturer som nu Står Bakom Dörren och Knackar likt ett Nättroll i Calvin Klein-boxershorts, riskerar att Utebli med sin Frånvaro.

Statstjänstemän i Service samarbetar med Andra med Blåslampa i Ändalykten Blåljusantända Markbundna Jordemödrar, för att innan samtliga Inkallade Inbeordrade Pliktberoende går på Knäna, söker Medias Uppmärksamhet i Rampljuset, medan Distansinformerad Akademiskt utbildad Sociolog söker Förklara det Osynliggjorda Sambandet mellan det Predestinerade Raka Spåret från Barnbördshuset direkt fram till, för en del men långt ifrån alla, Ogästvänliga Förortsmiljöer i Urbaniserat Utvecklad Segregationsutveckling.

Goth Lolita är ett riskkapitel för sig. Det i Förtid Lillgamla Flickebarnet, lite i stil med Kungens Lilla Piga, har i Hemmiljö i Osäkert Läge Avgjort att Göra än Hennes Ytterst Begränsade Adolescerande Förpubertala Energiladdade Period kan Erbjuda i Nuvarande Tidsutrymme.

I de Ideella Sysslorna kan ingå den Obligatoriska Skolundervisningen inklusive Läxläsning samt Hemuppgiften: ”Hur var det förr?” som med den sentensen, egentligen hänvisar till Tidsperioden mellan Från och med Feodalväldet till Fyrkammarriksdagen, från Hembygdsgårdens Komfortabla Familjegemenskap innanför Bekvämlighetszonen till, via Moderniteten, Framkomliga symboliska vägledningar fram mot arbetsinsatser som Digital Nomad, med endast på Gångvägs avstånd från Vandrarhemmet till Surfarnas Paradis Nazare nedanför Portugals Solstänkta Grynnor och Grund.

Goth Lolita är redan från Födsel och Ohejdad vana uppfostrad till Automatisk Hushållsassistent.

Den Fysiskt Frånvarande Modern försörjer Familjebilden med Löneutbetalningar samt Vissa Bidrag från Skattebetalarnas Förenade Kraftansträngningar.

I Regel utan undantag Skiftarbetar Hemmafrun som Kocka i en Förskola, Hemtjänst i ett Äldreboende, Ordningsvakt i Tunnelbanan och som Socialt Inriktad Kulturberikande Nattvandrande Ensamstående Förälder.

Stugsittande Patriark har fullt upp med att, med Tipslappen i handen, distansstudera de senaste Matcherna på Hemmaplan.

Arbetslöshetens Söner, som inte har någon Personlig kontakt Arbetsmarknadens Parter, hamnar också Osäkert Status Quo-läge. Den Ena vill ägna sig åt Mangatecknande. Den Andra uppsöker Kända nästen för Hedonistiska Upplevelser. Den Tredje trevar runt i Trasiga Segelskor.

Det japanska ministeriet för hälsa, arbete och välfärd definierar hikikomori som ett tillstånd där de drabbade individerna vägrar att lämna sina föräldrars hus, inte arbetar eller går i skolan och isolerar sig från samhället och familjen i ett enkelrum under en period överstigande sex månader.

Psykiatern Tamaki Saitō definierar hikikomori som ”ett tillstånd som har blivit ett problem i slutet av tjugotalet, som innebär att man kurerar sig i sitt eget hem och inte deltar i samhället på sex månader eller längre, men som inte verkar ha ett annat psykologiskt problem som dess huvudsakliga källa”.

På senare tid har forskare utvecklat mer specifika kriterier för att mer exakt identifiera hikikomori. Under en diagnostisk intervju utvärderar utbildade läkare för:

tillbringar större delen av dagen och nästan varje dag begränsad till hemmet,
markant och ihållande undvikande av sociala situationer och sociala relationer,
sociala abstinenssymtom som orsakar betydande funktionsnedsättning,
varaktighet på minst sex månader, och
ingen uppenbar fysisk eller mental etiologi som kan förklara de sociala abstinenssymptomen.


Psykiatern Alan Teo karakteriserade först hikikomori i Japan som nutida eremiter, medan litteratur- och kommunikationsforskaren Flavio Rizzo på liknande sätt beskrev hikikomori som ”postmoderna eremiter” vars ensamhet härrör från förfäders önskningar om tillbakadragande.

Även om graden av fenomenet varierar på individuell basis, förblir vissa människor i de mest extrema fallen isolerade i år eller till och med årtionden. Ofta börjar hikikomori som skolvägrare, eller futōkō (不登校) på japanska (en äldre term är tōkōkyohi (登校拒否)).

Hikikomori har definierats av en japansk expertgrupp som att ha följande egenskaper:

Tillbringar det mesta av tiden hemma
Inget intresse av att gå i skolan eller jobba
Fortsatt uttag i mer än 6 månader
Uteslutning av schizofreni, intellektuell funktionsnedsättning och bipolär sjukdom
Uteslutning av dem som upprätthåller personliga relationer (t.ex. vänskap)

I Japan byggde begreppet Lolita på landets romantiserade flickkultur (shōjo bunka), och kom att bli en positiv synonym för den ”söta och bedårande” tonårsflickan, utan en pervers eller sexuell konnotation.

Den 17-åriga Amy Fisher, som försökte mörda sin 35-åriga älskares fru och vars brott gjordes till en film som heter The Amy Fisher Story (1993), kallades ofta Long Island Lolita.

En annan faktor är att västerländsk kultur anser att det är barnsligt att bära söta kläder när kvinnorna är vuxna, och associerar lolita med pedofila fantasier.

Inom japansk kultur syftar namnet på söthet och elegans snarare än till sexuell attraktionskraft.

Den japanska betydelsen av ”Lolita” förekommer också i lolicon (från ”Lolita-komplex”).

En term associerad med Russell Trainers roman The Lolita Complex (1966, översatt 1969) och associerad med otaku (anime- och mangafans) ) kultur. Lolita komplex, som liknar Shotaro-komplexet.

Lolita-komplexet förkortas ofta till lolicon.

En annan vanlig förvirring är mellan Lolitas modestil och cosplay.

Även om båda sprids från Japan, är de olika och bör uppfattas som oberoende av varandra; den ena är en modestil medan den andra är rollspel, med kläder och accessoarer som används för att spela en karaktär. Detta utesluter inte att det kan finnas viss överlappning mellan medlemmar i båda grupperna.

Goth Lolitas Uppspärrade Pandaögon står och väger som Vågmästare mellan det allt Ökande Behovet av Egentid till Självförvållade Förseningar i i Skolarbetet, och å Andra sidan, Vikarierande Markservice för Soffliggande Macho, Uppfostrare av Betydligt Yngre Familjemedlemmar, Heltidssysslande Hygienist utrustad med Handdiskmedel, en Äldre Trotjänare till Dammsugare, Fläckbortagare samt Akut Persedelstvättare åt Yngsta Syskon med, förhoppningsvis, snart Passerande Stressmage, med Plötsliga Rännilar av Obearbetat Tarminnehåll.

Då egentiden inte räcker till för Läxläsning drar sig Goth Lolita introvert till Obefintlig Pigkammare ej utrustade med Pigtjusare, förhåller sig Passiviserande inför Självförtroende som yttrar sig Främst i Generande Regression i det Okända Jagets Hemliga Tjänst.

Aokigahara kallas ibland för den mest populära platsen för självmord i Japan.

År 2003 hittades 105 kroppar i skogen, vilket översteg det tidigare rekordet på 78 år 2002.

Under 2010 registrerade polisen mer än 200 personer som hade försökt begå självmord i skogen, varav 54 fullbordade dådet.

Självmord sägs öka under mars, slutet av räkenskapsåret i Japan. Från och med 2011 var de vanligaste sätten att begå självmord i skogen hängning eller överdos av droger. Under de senaste åren har lokala tjänstemän slutat publicera siffrorna i ett försök att minska Aokigaharas samband med självmord.

Graden av självmord har fått tjänstemän att placera en skylt vid skogens ingång som uppmanar självmordsbenägna besökare att söka hjälp och inte ta sitt eget liv. Årliga kroppsvisiteringar har genomförts av polis, frivilliga och journalister sedan 1970.

Sajtens popularitet har tillskrivits Seichō Matsumotos roman Nami no Tō från 1961 (Vågornas torn). Men historien om självmord i Aokigahara går före romanens publicering, och platsen har länge förknippats med döden; ubasute kan ha praktiserats där in på artonhundratalet, och skogen sägs vara hemsökt av yūrei från de som lämnats att dö.

Aokigahara förekommer ofta i populärkulturen på grund av dess historiska koppling till ”yūrei” eller de dödas spöken i japansk mytologi och är en notoriskt vanlig självmordsplats. Skogen sägs vara världens näst populäraste självmordsplats, den första är Golden Gate-bron.

Denna sida listar Aokigahara i populärkultur från både Japan och utomlands. Många spel, filmer, manga och andra kulturprodukter nämner Aokigahara.

Karoshi (過労死, Karōshi), som kan översättas ordagrant som ”överansträngningsdöd”, är en japansk term som relaterar till yrkesmässig plötslig dödlighet. De vanligaste medicinska orsakerna till dödsfall i karoshi är hjärtinfarkt eller stroke på grund av stress och en svältdiet.

Psykisk stress från arbetsplatsen kan också orsaka karoshi genom att arbetare tar sitt eget liv. Människor som begår självmord på grund av överarbete kallas karōjisatsu (過労自殺). Fenomenet med överarbete är utbrett även i andra delar av Asien. 745 194 dödsfall över hela världen berodde på långa arbetstider 2016, baserat på WHO/ILO-data.

I Kina är det analoga konceptet ”död genom överarbete” guolaosi (förenklad kinesiska: 过劳死; traditionell kinesiska: 過勞死), som 2014 rapporterades vara ett problem i landet.

I östasiatiska länder, som Kina, arbetar många affärsmän långa timmar och känner sedan pressen av att expandera och tillfredsställa sina nätverk. Att göra dessa kopplingar kallas att bygga guanxi. Förbindelser är en stor del av den kinesiska affärsvärlden, och i olika delar av Kina möttes affärsmän i tehus för att ta sitt jobb utanför arbetsmiljön. Det var viktigt för affärsmän att bredda sina guanxi-relationer, särskilt med mäktiga tjänstemän eller chefer.

Det finns ett stort tryck att gå till dessa nattklubbar nästan varje kväll, dricka mycket för att ta sig upp i affärsvärlden. Det har visat sig att denna typ av arbete kan leda till hälsorelaterade problem längre fram. Till exempel diskuterade en affärsman vid namn Mr. Pan med John Osburg, en antropolog som skrev ”Anxious Wealth: Money and Morality Among China’s New Rich”, om hans hälsa och behovet av att fortsätta arbeta. Mr Pan, ”den största chefen i Chengdu”, låg på sjukhuset för ”överdrivet drickande”. Detta har hänt honom tidigare.

Mr Pan sa:

”Jag kan inte stanna eller sakta ner. Jag har många människor vars försörjning beror på mig (bokstavligen ”beror på att jag äter.”). Jag har ett femtiotal anställda och ännu fler bröder. Deras försörjning beror på min framgång. Jag måste fortsätta.”

I Sydkorea används termen gwarosa (과로사, hanja: 過勞死, alternativt romaniserad som kwarosa) för att hänvisa till döden genom överarbete. Sydkorea har några av de längsta arbetstiderna i världen, till och med fler än Japan med genomsnittet 42. Detta har fått många arbetare att känna pressen från sina jobb, vilket har tagit hårt på både deras fysiska och mentala hälsa. Många har dött av att ha blivit överansträngda och frågan har bara börjat få mer nationell uppmärksamhet på grund av att många regeringsarbetare har dött av gwarosa. 2018 antog den sydkoreanska regeringen en lag som skär ned arbetstiden från 68 till 52.

Kvinnans Lott är indelad i två Oskiljaktiga Dubbelarbeten. Familjens Lojala och Solidariska Sammanhållning drar sällan åt färre håll än Bara Fyra.

Soffliggande Macho Pseudopatriark i Halvsittande Läge kräver Oupphörligen Uppmärksamhet från den Underåriga Tjänsteflickan, typ French Maid. Hämta det Ena. Plocka upp det Andra:

Hela dan får hon arbeta,
hon får jobba,
hon får streta,
putsa, diska, tvätta, damma,
varje dag är det detsamma
här hon putsar,
där hon sopar,
så snart dom inte ropar,
det är ju hon som knogar
tills hon blir alldeles virrig,
darrig, stirrig.
Raska på nu, dumma flicka!

För först ska kungens krona hon göra riktigt fin
hon gnider den med putset blanka lätta
Och sen på huvudknoppen av drottning sura min
ska lockperuken riktigt rätt hon sätta
Och sen går hon och väcker prinsessan ädelknopp
och tittar noga efter att snällt hon stiger opp
och sedan under dagen hon har ett fasligt sjå
att lära allra allra lilla minsta prinsen gå

Och hon ska skura trappor och hon ska sopa golv
och hon ska bära slask och ved och vatten
Hon kommer ej i säng förrän klockan slagit tolv
och då så får hon sova bredvid katten
Men hon är aldrig ledsen fast det är mycket knog
hur än det går i livet så klarar hon sig nog
Ty se hon går och sjunger så glatt vad än hon gör
för kungens lilla piga har ett strålande humör

Jag måste skura trappan, jag måste bona golv
Och jag ska hinna in på banken före klockan tre
Och jag ska stämma om pianot, jag ska måla om i köket
Jag ska samla alla kräftskal i en prydlig liten hög
Och laga dörren sen, och muta portvakten
Och så damma, damma, damma om igen

Ja, hennes händer kan vara härdade av arbete
Och hennes klänning kanske inte är särskilt fin;
Men ett hjärta i hennes barm slår
Och skojarna i skräck darrar
Hon trots och trots hon kastar;
För den enda och ädla Damen


Rebel Girl. Allt hon har kvar av självkänsla, är Möjligheten till Upprättelsen som en Kame Kavaii Goth Lolita i ett Cosplay i Otakukulturen i Akihabaras för att spegla Otakus intressen och fått distriktet världsomspännande berömmelse för sitt distinkta bildspråk.

Arkitekter designar butikerna i Akihabara för att vara mer ogenomskinliga och stängda för att återspegla den allmänna önskan hos många otaku att leva i sina animevärldar snarare än att visa sina intressen för världen i stort.

Detta ger anledning till Åsikten om Hur Cosplay inom den Närmaste Framtiden först som Sist kommer att Drabba Modehusen i Paris. Hur ska De Stora Modisterna kunna Konkurrera med det Utbud som uppstår i Nära anslutning till IT’S ONI-CON 2021 COSPLAY HALLOWEEN BEACH PARTY!!!