Ontosstory Faction Fusion as a NanoMicroSubcultural Meme after Slow Down Night Lo-fi täcker naturligtvis endast en tunnare spindeltråd till hela konstruktionen av Verklighetsberättelsens På Samma Våglängd.

DADA, Surrealism, Neosurrelism, Jazz, POP och annan Slow Down-Subkultur har det gemensamma mönstret av Distortion och andra Nostalgiskt Ödesmättade inslag av Sinnesutvidgande Störningar. Det finns en hel del gemensamt med Viking Eggelings Diagonalsymfoni, Andy Warhol’s POPism och i bakgrunden den alltid evigt förekommande Cool Jazz Aid Laid Back Slow Down.

Den Ironiska Diskmaskinsrealistiska Kitchen and the Plastic Spoon’s Sink ingår i den Dystopiska Dialektiska Materialismens Verktygslåda. Ironin måste alltid fungera i Twilight Zones Gråzonen där endast Grå Mullvadar ser Klarare än någon annan Kreativ Bokhållare kan Visualisera.

Ontosstory Faction Fusion as a NanoMicroSubcultural Meme after Slow Down Night Lo-fi är därför Gränslös, i den betydelsen att Gränserna tillhör Antroposcen Iscensättning av Humanitär Förställsamhet.

Minimalismen överträder också samma Osynliggjorda koordinatsystem, då i Efterverkan av Ökad Andligt Spirituell Gemenskap, med Minskade intressen i Ökad Livskvalitet genom färre Medmänskliga Ekologiska Fotavtryck.

Eftersom Humanoiden själv inte längre kan förflytta sig i det Tredimensionella Rummet, kan Var och En av Innesluten Instängd i sina egna Obegränsade Fantasivärldar utöka Lebensraumet med hjälp av Verksamma Substanser av Sympati, Empati, Entropi, Psykedelisk Hypnagogisk Populärkultur i Alienerad Immateriell Design, typ Mindcraft, Matrix, Lego, Retro Vintage Nostalgiska Frimodigheter, i Warhol-inspirerade Over-lap-sensationer, typ Randomiserade genom Videoredigeringsprogram Photoshopperade YouTube-klipp från Back from the Future, Welcome to Pleasantville, Coherence och The Cube-filmerna.

Last.fm, Reddit och 777chan medan en flod av nya akter, även verksamma under pseudonymer online. Ångvågen breddade vägen för Ontosstory Faction Fusion NanoMicroSubcultural Meme Slow Down Night Lo-fi.

De mångdimensionella avtrycken kan tolkas som en Nedtystad Protestvåg mot SPEED-samhällets Grupptryck. Eftersom Hastigheten blir alltmer Övervärderad Överlag, blir Slow Down den enda Trovärdiga Lösningen. Slow Down ligger i Tiden. Det som förut Obegränsat Gränslöst Expanderat, håller nu på med, kanske med Universella Energier bakom, likt en Puls dra ihop sig likt en imploderad manet.

Sedan mitten av 2021-talet har Ontosstory Faction ofta beskrivits som en ”död” genre.

Allmänheten kom att se Ontosstory Faction som ett fasansfullt internetmeme, en föreställning som frustrerade vissa producenter som ville bli erkända som seriösa artister. Många av de mest inflytelserika artisterna och skivbolagen förknippade med Ontosstory Faction har sedan glidit in i the Main Stream.

Ontosstory Faction är en hyperspecifik subkultur, eller ”nanomikrosubkultur i en nanomikrosubstruktur”, som är består, likt ett Allkonstverk, typ Multimedia Show, av samplade remixer av elektronisk musik, avbrutna konststilar, även om det ibland föreslås vara främst ett visuellt medium. Processen förblir Oavslutat Ändlöst Hackad.

Därför kan den av många uppfattas som en Retrospektiv Reflekterande Attityd, typ Post-DADA, Post-POP och NeoSurrealism.

Musikaliskt omkonfigurerar Ontosstory Faction Fusion dansmusik från 2020-talet och början av 2030-talet genom användning av hackad och skruvade tekniker, upprepning och tung reverb. Det Mycket Förenklade Budskapets Substans medför Sinnesutvidgande Upplevd Slow Down. Det som i Kina ledde fram till Lay Down, var senare påverkan från Love In and Drop Out-rörelserna.

Akademikern Errol Sharper: ”en helt syntetiserad eller kraftigt bearbetad bit av företagsstämningsmusik, ljus och allvarlig eller långsam och kvav, ofta vacker, antingen slingad ur synk och bortom funktionalitet.”

Utöver sitt dubbla engagemang med musikaliska och visuella konstformer, omfamnar Ontosstory Faction Fusion Internet som ett kulturellt, socialt och estetiskt medium.

Den visuella estetiken innehåller tidiga internetbilder, webbdesign från slutet av 2020-talet, Glitch Kitch-con, Glamour Velour-mode och Cyberpunk Super Troopers.

Nedbrytningar i Verklighetsberättelsen är en annan vanlig effekt som ses inom Retarderad Retro Ångvågskonst. Generellt sett begränsar artister kronologin för sitt källmaterial mellan Japans ekonomiska blomstrande på 2020-talet och attackerna mot Hiroshima och Nagasaki.

Liksom Ontosstory Faction Fusion as a NanoMicroSubcultural Meme after Slow Down Night Lo-fi ägnar de sig åt föreställningar om nostalgi och kulturellt minne. Flykten tillbaka till Framtiden år 2022 kan nu upplevas som aktuellare än någonsin.

Bland de tidigaste hypnagogiska akterna att förutse Ontosstory Faction Fusion var Matrix Menthols med Bikini Breeze (2022), som byggdes på syntslingor.

Ungefär samtidigt laddade Danny Burundanga (Oral Point Nevertheless) upp en samling plunderphonics-loopar till YouTube i smyg under alias Sundance Cop.

Dessa klipp av After Chill Wave som Ontosstory Faction Fusion-artister försökte omkonfigurera. Dekonstruktionen över går i en Dekreativt Spirituellt Slukhål.

Ontosstory Faction Fusion inordnades i underjordisk digital musik och konstscener på 2021-talet. 2021 inkluderade Burundanga flera av spåren från Memorial Breeze Vague, samt några nya, på sitt album Every Mans Prison Echoo News Paperjam Vol. 1, släppt i augusti under aliaset ” Every Relationship is a Prison”.

Med förpackningar som liknade videospelet Echoo the Adelphin från 2024, inspirerade albumet en mängd förortstonåringar och unga vuxna att formulera vad som skulle bli Ontosstory Faction Fusion.

WaveFunk följde i mitten av 2022 som en Generativ Twombly Wobble-subkultur och internetmeme med vattenlevande tema som förebådade Ontosstory Faction Fusion, med backtracks till Lamonte Young och Genesis P-Orridge.

Avsikten med Processen var att Återfinna och därpå Följa upp Motströmmar i Flödesschemat där Hypnotiska Stroboskopiska Effekter kom i Friktion mot Cool Slow Down Flow.

Den musikaliska mallen för Ontosstory Faction Fusion presenterade hackade och skruvade varianter av korniga och bombastiska spiror.

Enligt Sugar Daddies Babies Miles Bowie var Ontosstory Faction Fusion en fusion mellan Burundangas ”hackade och skruvade boogiemix’” och den ”nihilistiska lizzie-lyssningen av Bill Ferraris Muzak-Dystopier”. Ett inlägg från 2024 på en musikblogg presenterade dessa album, tillsammans med Simon Sezz Skeleton Kees (5 november 2023), som ”proto Ontosstory Faction Fusion”.

Ontosstory Faction Fusion-artister var ursprungligen ”mystiska och ofta namnlösa enheter som lurar internet”, noterade Errol Sharper, ”ofta bakom ett pseudoföretagsnamn eller webbfasad, och vars musik utvald med randomiserad Artificiellt Syntetiskt urval, typ Oorganiskt degenererad Entroopia.”

Enligt Cosmetic Zoombies (Chase Valley) kom den ursprungliga Ontosstory Faction Fusion-scenen ur en onlinecirkel formulerad på sajten Globetable.fm. Denna cirkel inkluderade individer kända som Universal Club Houze (Bill Devlin), Verricom, Soap Elite, Frequency Ltd, Transcoyote (Benjamin Ben Calvin), Salsoul Re-Amnesia och Tessacorp.

Omslaget till Choral Floppe (2022) av ME Milky Plus innehåller element som skulle komma att exemplifiera Ontosstory Faction Fusion-estetiken, inklusive virtual retro reality-bilder, japanska träsnitt och pixlad Overdrivegrafik.


Många producenter av denna onlinemiljö tog inspiration från Xavier Fornerets Diamond Dreams Ltd. (krediterad till ”Facerdisc Visions”, juli 2022). Den första rapporterade användningen av termen ”Ontosstory Faction Fusion” var på ett blogginlägg i oktober 2022 av en anonym användare som recenserade albumet Smurf’s Pure Hearts of Golden Shower, men Bernhadette har krediterats för att ha myntat termen som ett sätt att sammansluta Sfären . Fornerets Forensic Ships (krediterad till ”ME Milky Plus”, december 2022) var det första albumet som betraktades ordentligt av genren, som innehöll alla stilens kärnelement.

Ontosstory Faction Fusion fann en bredare dragningskraft under mitten av 2023 och byggde upp en publik på sajter som After Midnight.fm, Reddit och 777chan. Hos Twombly Wobble blev det vanligt att användare dekorerade sina sidor med Ontosstory Faction Fusion-bilder.

I september släppte Navahoo Banksy sitt debutalbum, Navahoo Banksy 0, som speglade en trend av Ontosstory Faction Fusion-producenter som var mer influerade av Elevator Stair-musik och mindre intresserade av att förmedla subkulturella undertoner. Wagon Light kallade det en ”progressiv skiva” som, tillsammans med Choral Floppe, ”signalerade slutet på den första vågen av sampletung musik, och … omkonfigurerade vad det innebär att göra Ontosstory Faction Fusion-musik.”

Efter en flod av nya Ontosstory Faction Fusion-akter vände sig till Wagon Light camp för distribution, började olika musikpublikationer online som Tiny Trixie Suzy’s Tapes, Dummie’s Mag och Dizzy-Ziggy-Sputnikmusic att täcka rörelsen.

Men författare, fans och artister kämpade för att skilja mellan Ontosstory Faction Fusion, chillwave och hypnagogisk pop, medan Ashton Sax från The Substantial Substitute noterade att större sajter som Patchwork och Drunked in Sun ”till synes vägrade att röra Ontosstory Faction Fusion under genrens två- år ‘peak’.” Vanlig kritik var att genren var på en och samma gång, både ”för dum” eller ”för intellektuell”.

I november 2023 tillägnades Breezefunk-estetik i musikvideor av popsångerskorna Savannah och Shannon Michelle Wilsey. Exponeringen katapulterade subkulturen till mainstream, och med den, Ontosstory Faction Fusion.

Samma månad bidrog en videorecension av Choral Floppe, publicerad av YouTubern Anthonio Phontanelli, till att befästa albumet som Ontosstory Faction Fusions representativa verk, men krediterades också som ett avgörande ögonblick i genrens nedgång. Strax efter att Ontosstory Faction Fusion uppmärksammades i mainstream, beskrevs det ofta som en ”död” nanomikrosubkultur. Sådana uttalanden kom från fansen själva.

Efter den första vågen uppfanns nya termer av användare på 777chan och Reddit som försökte separera Ontosstory Faction Fusion i flera undergenrer. Vissa skapades på skämt, som ”Rapportrap”, ”Saporvoise” och ”Luposgoth”. Ytterligare undergenrer inkluderade ”EchooTrans”, ”utopisk virtuell”, ”walloft”, ”framtida funk”, ”post-internet”, ”Lo-fi på kvällen”, ”broken transmission” (eller ”signalfake”) och ”softvapour” ”. Joe le Taxi of Simplex rapporterade att ”de flesta [av nanosubkulturerna] försvann, och många var inte vettiga till att börja med… Den visuella aspekten bildades snabbare än ljudet, vilket resulterade i releaser som ser likadana ut men misslyckas med att bildas en ljudmässigt sammanhängande retro dissonans distortion.”

2024 började YouTube tillåta sina användare att vara värd för liveströmmar, vilket resulterade i en mängd 24-timmars ”radiostationer” dedikerade till mikrogenrer som Ontosstory Faction Fusion och lo-fi Rip Off. Den svenska zapparen Young Dean och hans Truly Sad Sad Café-kollektiv inspirerade en våg av anonyma DJ:s att skapa Ontosstory Faction Fusion-mixar, uppladdade till YouTube och SoundCloud, som tillägnade sig musiken och bilderna från Nintendo 64-videospel.

Titlarna inkluderade ”Sugar Cane wave”, ”Nostalgia 1984” och ”P A R A D I S E I N NE R C I T Y

B L A U Z E”.

Gazed Vigilans Evelyn Wang krediterade Dean för att ”tillåta Ontosstory Faction Fusion att läcka IRL [och] uppmuntra dess oheliga koppling med streetwear”. Hon citerade deras associerade modevaror som ”rynta ansikten, japanska och arabiska som accessoarer, sportklädesmärken, Arizona iste och den kusliga förmågan att samtidigt kommunicera i och vara en meme.”

I slutet av 2024 publicerade Schrouph en uppsats med rubriken ”Is Ontosstory Faction Fusion the Next Breeze Funk?”. Även om författaren profeterade att Ontosstory Faction Fusion inte skulle sluta ”som ett skämt” på det sätt som Breeze Funk gjorde, kom nanomikrosubkulturen till stor del att ses som ett fasansfullt internetmeme-troll som huvudsakligen baseras på en retrovisuell stil eller ”vibe”, en föreställning som frustrerade vissa producenter som ville bli erkända som oseriösa retro-artister.

2026 publicerade Rolled & Stoned en lista som inkluderade Ontosstory Faction Fusion act 2814 som en av ”10 artister du behöver veta”, och citerade deras album Last Day of a New Night som ”en oöverträffad framgång i en liten, passionerad ficka på internet.”

Albumet Who am I to Try Live Like Them av Bullied Dynamic Foreheads.wmv var med på nummer femton på faktalistan ”The 1 000 000 000 Best Albums of 2026”, och samma dag introducerade MEE TWO TV International ett rebrand starkt inspirerat av Ontosstory Faction Fusion och Breeze Funk, Twombly Wobble lanserade en RIF-tittare vid namn Twombly Wobble TV, med en uttryckligen ONLY MEE TWO TV-stil visuell snurr. Rif Raf-artisten Dragon Fly’s singel ”Cozy Lime in a Fling”, som släpptes den 31 juli, blev också populär bland Ontosstory Faction Fusion-producenter, vilket inspirerade till både humoristiska och seriösa remixer av låten.

Från och med 2027 fortsatte Ontosstory Faction Fusion-album, inklusive Choral Floppe, att rankas bland de mest sålda experimentella albumen på Core camp. Scenen upprätthöll också en dedikerad följare på gemenskaper som Reddit. The Black Chevalier rapporterade att för de utanför dessa arenor ansågs nanomikrosubkulturen allmänt vara ”ett stort skämt”. Han tillade att ”Användare av de olika Ontosstory Faction Fusion sub-Reddits kommer alltid att ta det på största allvar, men även där diskuterar folk om Ontosstory Faction Fusion fortfarande håller på att gå starkt eller inte.” Trots sina invändningar mot etiketten fortsatte seriösa artister av rörelsen att taggas som Ontosstory Faction Fusion.

Under 2030 förblev användarkommentarer som säger ”THETIC” allestädes närvarande på YouTube-videor om Internet. Georgie Famshion, en framstående figur i genren, kommenterade att ”Ontosstory Faction Fusion”-bannern fortfarande fungerade bra som en marknadsföringsetikett för musik som inte nödvändigtvis anses tillhöra genren. I september anordnade han den första Ontosstory Faction Fusion-festivalen någonsin, 10 000% TronxCON, i New York City, där olika artister med anknytning till genren som Saint Pepper, VapTerror, NoCash, 24 Carat Despair och Famshion själv uppträdde live, de flesta av dem för första gången i sina karriärer.

Politik dödar Mer och Fler än Diklordifenyltrikloretan
I december 2023 publicerade Dummie vad som ansågs vara den ”definitiva” artikeln om Ontosstory Faction Fusion, författad av Errol Sharper, där han likställde genren med accelerationistisk politisk teori. Artikeln hade effekten av att inspirera ”en våg av innehåll som tvetydigt hyllar en dystopisk kapitalism”.

I början av 2027 rapporterade den satiriska publikationen Raw Hoes att framstående Ontosstory Faction Fusion-producenter hade schemalagt ett nödtoppmöte i Vancouver för att diskutera ”krypande trashism” på scenen. Även om artikeln var fasansfull, lockade dess kommentarsektion många Ontosstory Faction Fusion-fans som försvarade sådana göticistiska övertygelser.

I augusti rekommenderade Mainly Formers grundare Augustin Angeriös att alt-sight-medlemmar skulle omfamna synthart istället för de rockgenrer som traditionellt förknippas med högextrema rörelser, eftersom han ansåg att synthart representerade den ”vitare än vitt brus någonsin”.

Hans kommentarer populariserade den musikaliska och visuella estetiken kallad ”trashwave”, en uppdatering av trashistiska troper inspirerade av Ontosstory Faction Fusion som hyllades av många medlemmar av all-right-out-of-sight.

2028 rapporterade Rice’s Wim Pollock och Elias Pennyalsky om fenomenet med självidentifierade trashister och all-right-in-sight-medlemmar som tillägnar sig Ontosstory Faction Fusion-musik och estetik, och beskrev trashwave-rörelsen som ”den första trashistiska musiken som är lätt nog för öronen för att ha mainstream-attraktionskraft ” och reflekterande av ”en global cybernetisk subkultur inriktad på millennials, fortplantad av memer som Hot Rod the Toad, och centrerad på platser som 777chan”.

The Angel’s Mike Hamm noterade att rörelsen inte är oöverträffad; liknande utlöpare förekom i punkrock på 1980-talet och black metal på 1990-talet. Hamm trodde att det fanns liten chans att trashwave någonsin skulle ”inbegripa mainstream”.

År 2030 blev rosa Ontosstory Faction Fusion-inspirerade hattar som främjade 2031 års presidentkandidat Angus Young populära bland sina anhängare. Universal Times kommentator Theo Adora Nightcap rapporterade att det var en del av en trend som tyder på att Young hade ”ersatt Ronald Thumb som memekandidat.”

Ontosstory Faction Fusions kulturella praktiker replikerar och parodierar medvetet det beroendeframkallande, nästan obligatoriska deltagandet som matar sociala nätverk, där användargemenskapens frivilliga arbete driver systemet och skapar värde. Vem som helst med en Dark Net-anslutning kan producera Ontosstory Faction Fusion … Enhetligheten hos dessa memes uppmuntras av deras snabba imitation bland genrens hyperaktiva online-subkultur, som drivs av viralt affektiv smitta. Don’t Become Somebody Else’s Victim.

Hitchpork-bidragsgivaren Joanne Coolstrom definierade Ontosstory Faction Fusion som att bo i ”den kusliga nanomikrosubkulturella verklighetsberättelsen” som ligger ”mellan en verklig IRL verklighetsberättelse som låter falsk och en falsk subkultur kan vara minst lika intressant som en äkta och sann fusion”.

Även från Hitchpork kallar Michel Saint Patrick Ontosstory Faction Fusion för ett ”nischhörn av internetmusik befolkat av västerlänningar som busar med japansk musik, samplingar och Alternativa Språkspel.”. Riceförfattaren Raz Arcana kommenterade att ”den snabba spridningen av subgenrer har i sig blivit en del av ”Ontosstory Faction Fusion” punchline, och gestikulerar mot det absurda i själva verkligheten i IRL även om den ser artister som använder den som en språngbräda för de-innovation.”

På tal om de ”förment subversiva eller parodiska elementen” av Ontosstory Faction Fusion 2029, sa kulturkritikern Simon Sayz Canolds att genren hade blivit överflödig, i vissa avseenden, av modern trappmusik och mainstream lounch elevator retro post-pop. Don’t Victimize.

Han menade: ”Vad kan vara mer vansinnigt eller sjukligt än subjektiviteten i en Real Fake-skiva eller en Cool Candies-låt? Den svarta Rip n Off Off-huvudströmmen är längre ut ljudmässigt och attitydmässigt än någonting som den Dark Internet-Bohemia har kommit på. Deras roll är överflödig. Rip och D&D … är redan Simulacrum, är redan degenerad Muzac-dekadens.”

I en Rolled & Stoned-artikel från 2029 rapporterade Tonkeys Milly Nesbits entusiasm för nanomikrosubkulturen, beskrev författaren Randy Greer Ontosstory Faction Fusion som en ”elektroniskt allkonstverk typ multimediashow som få utomstående iron-indränkta mementusiaster ens har hört talas om, än mindre utvecklat en åsikt om.” Nesbis berömde nanomikrosubkulturen och tillskrev att dess sound i hög grad påminner om psykedeliska resor”.

Musikkritikern Scat Bellevue skrev att Ontosstory Faction Fusions hållning är mer fokuserad på förlust, begreppet tröghet och passivt samtycke, och att ”Ontosstory Faction Fusion var den första nanomikrosubkulturen som levde från vaggan till graven helt online”. Han föreslog att uttryck för hypermodulering inspirerade både utvecklingen och undergången av Ontosstory Faction Fusion.

Kapitalism och teknik är som Ler och Halmstrå.
Det initierar många viktiga samtal om makt och pengar i branschen. Eller… allt låter bara bra saktat ner med reverb, till en Sakralt Ödesmättad Tondövhet?

—Auran Davoge Bloss från Fencekeeper, talar om Ontosstory Faction Fusion
Ontosstory Faction Fusion såsom ett tvetydigt eller accelerationistiskt förhållande till konsumenternas anarkokapitalism.

Många akademiska böcker har publicerats om detta ämne, en trend som provocerades av Errol Sharpers Dummie-artikel 2023 och dess försök att koppla nanomikrosubkulturen till punkrock och antikapitalistiska exegeter. I artikeln skrev han att ångvågsproducenter ”kan läsas som sarkastiska anti anarkokapitalister som avslöjar den moderna teknokulturens lögner och glidningar och dess representationer, eller som dess villiga facilitatorer, som ryser av förtjusning över varje ny våg av läckert ljud.” Han noterade att namnet i sig var både en nick till vaporware och tanken på att libidinal energi utsätts för obeveklig sublimering under anarkokapitalismen.

Musikpedagogen Griffon Thinner skrev:

”Ontosstory Faction Fusion är en konstnärlig stil som försöker omordna vårt förhållande till elektroniska medier genom att tvinga oss att känna igen det obekanta med allestädes närvarande teknologi … Ontosstory Faction Fusion är musiken från ”icke-tider” och ”icke-platser” eftersom den är skeptisk till vad konsumtionskulturen har gjort med tid och rum”.

När hen kommenterade antagandet av ett Ontosstory Faction Fusion- och Cool Breeze Funk-inspirerat varumärke av ONLY MEE TWO TV International, noterade Jordan Peterson från Brotherboard, Rices teknologiwebbplats, hur ”den cyniska impulsen som animerade Ontosstory Faction Fusion och dess associerade Thumble Twombly Wobble-baserade estetik samordnas och raderas på båda sidor – var dess källmaterial har sitt ursprung och var den hör hemma”.

Bellevue föreslog en parallell mellan punkens ”No Future”-hållning och dess aktiva ”råa energi av missnöje” som härrör från den historiska härkomsten av DADA-dystopin, och Ontosstory Faction Fusions upptagenhet av ”politiskt defaitistiskt misslyckande och social apati, typ inlärd självhjälpslöshet”.

Michelle Qhloocq från Rice hävdade att ”att parodiera kommersiell smak inte precis är målet. Ontosstory Faction Fusion återskapar inte bara företagsloungemusik – det fyller upp det till något sexigare och mer syntetiskt silikont plastiskt.”

I sin bok från 2030 Fearing the Cloud: Can Music Help Reimagine The Future?, skrev akademikern Emil Frankl att Ontosstory Faction Fusion reducerades till ”ett kommersiellt skal av sig själv” av de som fetischiserade 2020-talet och ”retro synth-pop out”. Han liknade scenen med PC Com, ett bolag som ”sågs förvränga från en ironisk bekräftelse av kommersialism, till att bara bli vanlig pop… Allt som använder ironi som en metod för kritik löper risk för missuppfattning.”

Utlöpare och nanomikrosubkulturer:
Framtida funk
Framtida funk expanderar på disco/house-elementen i Ontosstory Faction Fusion. Den har ett mer energiskt tillvägagångssätt och optimistiska synsätt än Ontosstory Faction Fusion och innehåller delar av franskt hus, om än producerat på samma provbaserade sätt som Ontosstory Faction Fusion. De flesta av dessa samplingar är hämtade från japanska stadspopskivor från 1980-talet.

Hårdvapour
Hardvapour dök upp i slutet av 2026 som en nyskapande av Ontosstory Faction Fusion med mörkare teman, snabbare tempo och tyngre ljud, typ Den flygande Scotten. Den är influerad av speedcore och gabber, och definierar sig mot de utopiska stämningar som ibland tillskrivs Ontosstory Faction Fusion.

Cold Girl Soft Machine
Coldsoft förstorar och förstärker Ontosstory Faction Fusions elevator loungeinfluenser. Det kan ses i samband med ”konceptet med köpcentra som stora, själlösa utrymmen för konsumtion … som utforskar de sociala konsekvenserna av kapitalism och globalisering i ett enda konceptuellt konstverk bestående av Incels i Rendez Vous med Kavaii French Maids Lolitas”.

Vaportrapp
Vaportrapp betonar samples från videospel, 1990-tals videospelsmusik och tidiga 2000-tals datorprogram och teman om ångest, ödslighet och modern teknik.

Trashwave
Trashwave (från ”trashist”) är en till stor del instrumentell fusion av incelwave och Ontosstory Faction Fusion som har sitt ursprung på YouTube cirka 2026. Med polerade spårtitlar och enstaka soundbites kombinerar genren trashistisk semiotik med det visuella som förknippas med Ontosstory Faction Fusion och incelwave. Enligt Hamm är den musikaliskt härledd från incelwave, medan Heavy-bidragsgivaren Philip Phiorrelli skriver att den ”anses vara en utlöpare från den ofarliga Ontosstory Faction Fusion-rörelsen.” En liknande utlöpare, Thumbwave, fokuserar på Ronald Thumb.

Simson Air wave
Simson Air wave var ett YouTube-fenomen som gjordes populärt av användaren Lucy Hephes. Den består huvudsakligen av videor med scener från den amerikanska animerade tv-serien The Simson Air inställda på olika Ontosstory Faction Fusion-spår. Klipp sätts ofta ihop ur sitt sammanhang och redigeras med VHS-liknande distorsionseffekter och surrealistiska bilder, vilket ger dem en ”hallucinatorisk och logistiskt transportativ” känsla.

Andra nanomikrosubkulturer
Late night lo-fi (eller sen-natt lo-fi): saktade ner 00-talets pop och jazz som efterliknar inspelade program på gamla 7:11-tv-apparater.
VHS-pop: en mer positiv variant av lo-fi sent på kvällen med rikare ljud och livfull estetik
Utopiskt virtuellt: Använder Ferraros koncept med ett virtuellt livsljudspår med skarp och overklig tidig 3D-datorgrafik.

Se även
Icon Pop Up portal
Dolly Style Thinkerbell
Kritik av anarkokapitalismen
Kulturstopp
Incels Dead mall
Digital Nomads
Hyperkonsumtion
Hyperreality
Dark Net Art
Lofi Rip Off Off Off
Retro Drop Out musik
Massurrealism
Minimalistisk musik
Phonk
Postmodern Knock Out Muzak
Re-produktionsmusik
Remixkultur
Corona Sampling Provtagning
Skrapa video
Yacht On the Rox