”Om ett träd faller i skogen men ingen hör det, gör det då något ljud?”

Det är en filosofisk fråga som sedan århundraden tillbaka i tiden debatterats av Orörda samt Oskuldsfulla Incels.

Men hur vet man att ingen är där? Det kan vara en tondöv som gömmer sig bakom en buske? Den kan vara en Ensamstående Incel som, av naturliga behov, sökt uppsöka ett annat ställe? Eller varför inte en billig och lättinköpt ljudupptagningsapparatur?

En professionell Analytiskt lagd Filosof söker först av allt all tillgänglig information angående gällande sakförhållanden: Vad är det för träd? Vad är det för årstid? Har klimatförändringarna utsatt skogen för Övermäktiga Vindstyrkor? Finns nyss nedfallen nysnö? Varför hade ingen stått på sin post? Var hen frikallad, eller pappaledig?

Om så; är det fullt begripligt att ingen vill befinna sig i skogen, eftersom man då riskerar att få ett träd i skallen. Även om braket hörs, så kommer den drabba antingen inte hinna reagera i tid, eller om en nyfiken filosof ställer frågan till den som troligtvis aldrig hunnit uppfatta ljudet, kommer den senare att avfärda filosofens fråga som ett kvasi-problem.

Trädet-i-Sig bör hanteras varsamt. Att ett träd, rak som en Fura och tjock som en Ek, råkar falla, tillhör Naturens gång. Känt är att träden i skogen har mycket att kommunicera om.

Andra Tallar inom den Närmaste Omgivningen kan av helt egoistiska skäl, undra om den Fallande Tallen kommer att påverka deras egna Särställning i Skogens Biosfär. Orsaken ka ju vara till exempel en bortkommen, eller frånskild Barkborre?

Eller en utan sans och vett utmattad Skogshuggare utan minsta aktning för annans egendom.

När Sommaren drar sig mot sitt slut, de namnlösa höstvindarna drar bort österut över Karelska näset, regnet står som spön i backen, är det endast ett fåtal Entusiaster av Gemene Mans Inre Familjeangelägenheter som beger sig ut i Skog och Mark, med Svampkorgen i Högsta Tag och siktet inställt på Herr Kantarells välkamouflerade Hemtrakter.

Saven sjönk inuti stammarna. Kottarna föll ner, liksom av en randomiserad slump, lite här och där.

”Om ett träd faller i skogen men ingen hör det, gör det då något ljud?”

Den första naturliga frågan som först inställer sig, är följande: Om ingen är där, så varför bry sig?

Skulle trots allt någon vara där, till exempel en försvunnen 55-årig göteborgare med en, högst sannolikt, allt för kort stubintråd skulle den efterspanade ändå inte händelsen som av avgörande betydelse.

En helt Hörselskadad i båda de bilaterala ljudingångarna kan visserligen med Ögon stora som Rondetorn ta in den Chockartade händelsen men av, högst naturliga skäl, inte bevittna om incidenten satte omvärldens ljudvågor i darrning i sådan mängd att mätarställningen skulle överträda högst femtio decibel.

Unga björkar faller lätt, men brukar ha lika lätt för att resa på sig och inta föregående ställning utan det minsta besvär.

Påverkade barrträd, typ Dyngraka Höga Furor som, om inte tidigare fallit i någons utbredda armar, har samma distanserade avstånd från Kronan som till Roten.

Det kan påminna om de två zen-munkarna som stirrar på flaggan som fladdrar:

Två män bråkade om varför en flagga fladdrar i vinden.

”Det är vinden som verkligen rör sig”, konstaterade den första.

”Nej, det är flaggan som rör sig”, hävdade den andra.

En zenmästare, som råkade gå förbi, hörde på debatten och avbröt dem.

”Varken flaggan eller vinden rör sig”, sa han, ”det är er varseblivningsförmåga som fladdrar.”

Inbillningsförmågans Skrämmande Värld låter sig varken omslutas av Tankar eller Avslutas av Svarta Boxar.

Om en Oklädd Gud kan vara identisk med Mr. Mxyzptlk (uttalat: mɪksˈjɛzpɪtlɪk, mĭks·yĕz′·pĭt·lĭk, mɪksˈjɛzpɪtəlɪk eller mĭks·yĕz′·pĭt·l·ĭk), är det fullt möjligt att Världens styrs av en Olyckskorp, typ Kaffegök.

Vidare till en annan brännande het FAQ-fråga.

Om bara Viljan finns så har Autonoma Incels mycket att lära sig Engelska Herrkubbar vars Medlemmar hyllar Antikens Stoiska Ideal.

Frågan som bör ställas mangrant är hur många Ensamstående, Isolerade och Alienerade med den Manliga Könsdriften förvarad i välbevarad Behållare, som kan rymmas under Subkulturens Plurabelleska paraply?

Fortsätter Utvecklingskurvan stiga så här Exponentiellt uppför den Sisyfos-branta backen, måste Incel-rörelsen, likt Brommapojkarna en gång, införa en speciell ”Incel Girls Club”.

Just därför finns det tillsvidare ett förslag lagt om ifall Incel-rörelsen inte också kan omfatta en Incel Lolita International, webbaserat nätverk.

Annons