Från Nätspindlar till Stjärnspindlar.
Stjärnspindlarna startade som en grupp hängivna trackers intresserade av journalistik, akustik, musik, kalabalik och psykonautik. Det var genom spirituella gestaltade iscensättningar som de kom att bli till Tellus framtida repliker till förlagor av Andryper. De var alltid i god form, tränade för att röra sig i den inre rumtiden.

Ministralen var utanför gränserna till Stjärnspindlarnas konglomerat.

Ministralen, med John Pers Udde och Lottie Ejderbrant som ikoner och ledare, följde upp den gamla traditionen från svävare över Smygehuk till drönare i Helsingör.

I SpåRätt hade samtliga teammedlemmar inlett bruk av piller mot allt mellan himmel och jord, för att förstärka cellerna i deras kroppar och koda om cellernas åldersföreställningar om Fria Associationer i Blodomloppet.

Naturligt åldrande och fysiskt slitage blev i längden helt i avsaknad av nödvändig stimulans.
De organiska 3D-skrivarna skrev ut ständigt nya recept på hur att framställa psykonautiska preskriptioner i utbyte mot brandväggar som skulle utestänga samtliga otänkbara former av energitjuvar. De autoaktiverande sublima organen uppsökte både Spunkjagare och Egenföretagande Mymlor.

Centralkommittén såg sig fortfarande som inspiratörer och avantgardister, men föredrog att, likt Candide ”odla White China i sin egen trädgård”. Det var det som de gjorde, i Dreva Bruk, strax söder om Enköping, vid sjön Mälarens strand.

SpåRätt Star City of Stockholm, SpåRätt Star City of Scandinavia och SpåRätt Eurasia, sträckte sina fria associationsbanor och förbindelser från Norra Norrbotten ner till södra Bottniska Viken. All verksamhet inriktad på att flytta ut i och erövra rymden, stjärnor och planeter, ovan jord och bortåt i Vintergatans virvlande strömmar av mörk materia i The Dark Nets djupaste Svarta håltagningar.

Stjärngänget hade ersatts av AK4-teamet och Neoidéerna hade drabbats av eroderande desinformation, med utbrytargruppen Futurologerna som främsta samarbetspartner. De senare var mer intresserade av Singulariteten, än Exodus.

I kraften av att vara sig själva och göra det som de av princip inte gillade och tyckte om och var fullständigt otänkbart för andra än bara dem själva. Ju äldre de blev, desto mer brydde de sig. Förr eller senare skulle ju ändå det kokta fläskets låga brinna.

Jim Leggs tillverkning av andrarter och snart också andhryber hade tills vidare förlagts i trollmalpåse. Andrarter som Baltazar Vaduvill, Tomas, Tessan och Gustaf 1 tillverkade det ”Det Nya Klasslösa Samhället”.

I det fanns människorna mer som digitala ”Internet of Things”, uppkopplade till nätet, eller fristående, frigående datorer, drönare, automater, robotar och andra ”själlöst andefattiga”.

Med facit i handen får allt sin logiska förklaring. In träder Deus Ex Machina som Högst Oväntad Räddare i Nöd och i Lust. Deus Ex Machina var prototypen till Allrahögstainstans från tiden innan Homo sapiens blev självmedveten.
Androiderna var mer människoliknande, men med skelett av tungmetall och inre organ av kretskort, elektronik, sladdar och generatorer.
Cyborgerna var tillverkade av biologiska, genetiska och organiska delar. De fungerade i klasser i strävan efter att kunna uppgå i Den Enastående Monoliten av Singulariteten.

Människornas svar på Singulariteten var ju att andrarter och andhryber skulle ersätta människorna i det praktiska livet utanför Tellus.
Neoidealister och neoluddister var överens om att försöka, på lite längre sikt, få ner antalet levande världsmedborgare på Tellus, från maximum till optimalt tre miljarder.

Livegna egendomslösa hade nyupptäckta kontinenter Afrika, Asien, Australien, Syd- och Nordamerika, Arktis och Antarktis till forskningsobjekt, men framför allt till plantager och odlingar av subkulturella värderingar.

Tidigare i historien lyfte man fram egenskaper som begåvning, intelligens och utvecklingspotential. Det var ju tydligt för dem att gudlösa hedningar inte förstod sitt eget bästa och levde kvar i stenålderns grottor, jagandes villebråd med pilbåge, spjut och slunga, för att vad mera?

Européer gynnade deras egna drifter, behov och begär. En vacker, rik och mäktig europé utgjorde naturligtvis första reaktionen på maskinernas inträde i människornas världar, verklighet och vardag.

Den andra reaktionen uppstod bland de människor som tidigare kunnat försörja sig själva som dragdjur. Så uppstod konflikten mellan tillverkare och ludditer.

Annons