Är det bara Ego sum trivs bäst i Öppna Kontorslandskap, Nära Havet i ett Blockhus ute på en fjärrkontrollerad Närudde?

Sample plockat ur högen: ”Det ska va gamla plåtar, ringrostiga som sådant som vi minns från förr. Nånting glatt nånting så gement enkelt så att alla hänger på samma hak”.

Det var Hilda på kvastskaft, i blomsterrabatt, tafatt och besatt, smaksatt av Anisette, med dövörat i november.”

Är det som vi världsvana hemmablinda blasé Välinformerade angående Fristående Block av Obildbara Djungle Deep House Patruller, som då och då kan uppleva oss simmandes runt i lagom stora guldfiskskålar, där varje sida utåt också har en helt och hållet transparent, men ur mer introvert perspektiv konkavt växande insida, fast i motsatt riktning?

För vem har väl sagt att en med skygglappar försedd trångsynt skulle uppnå högre pixelantal fotoner i sinnesutvidgade synfält med ett objektivt, i betydelsen, förutsättningslöst cyklopiskt glosögt tredje fisköga?

Det alla nu levande Sapiens i det skick de än vara må, tycks vara skakande överens om att Flockdjuret Salamander Golem i den numera sammanslagna kategorien av tidigare var för sig enskilda, särskilda, frånskilda samt särbehandlade av till och med de Egna, i stora hela identiskt evidensbaserad likartade initial utlevelse med Homunculus:

”Se till Mig Liten Människa som också Ego tycks vara i samtliga utsträckningar i dimensioner fraserande djupfrusna relationer i Tiden som i Rummet.”

Ingen tu tvekan tvivel om att samtliga inom denna i utsträckt betydelse vidsträckta konglomerat-hybrid som främsta överlevnadsstrategi insamla så mycket dagsländefärsk informationsbitar från överbelastade arbetsminnen som endast kan återställas i ursprunglig form föreställande förekomma i faktaresistenta dokusåpor typ Sir Drakes ”L’Homme qui a vu la Venus Perdu”.

Det hörs inte alls till ursprungliga undantag att segslitna särskilda bitar kan ha minst sagt alla möjliga slags tänkbara och, till och med, paradoxalt nog, otänkbara morfeus.

Charles Darwin hade nog skrattat hela vägen från Vaggan till Graven, om han i dagsläget fått veta att den mest framgångsrika av Sapiens idag, är inte, som Kreationisterna länge hållit för sanningenligt, Homo coitus interruptus, inte heller Homo theoreticus raptus, men den tidigare så mer stillsamma, självreflekterande, navelskådande Homo interroggourus intressanticus.

Någonstans mellan Piaget och Dawkins uppstod det som nutida genetiker helt på fullaste allvar menar glapp till språngavgift från avarten Självlärd Egotrippad Bokmal utan Fast samt Bindande Förhållande, till Övernietzscheanen Upptäckaren av Smaken ”Själ” och sådana andra versmått som ”Till Råga på Allt”, ”Ett Kok Stryk”, ”Över Måttan”, ”För Mycket och För Litet Skämmer Allt”, samt hela den hermetiska-hermeneutiska receptsamlingen:

”Efter Herringen Torkat Ut. Låt den Kokta Spiken Steka till lagom Grovkornig Eroderad Falu Rödrost, och serverad den fortfarande i nuvarande kroppstemperatur från 2:an, med ett korthugget slag rakt mot ömsesidiga motsvarande skallar.”

Som en separat välputsad informationsbit utan flagorna kvar från ekfaten, kan Läsaren/Tydaren här upptäcka, eller kanske till och med efter illegal samt illojal avlyssning av första- och andrahandsvittnen (tyvärr uteblir tredje på grund av ovillkorlig uteslutning) uppfinna, hur Intressantum, Intresssanti och Intressantus, likt en metamorfos omvandlas från Den Felande Länken Förlorade Informationsbiten utan Rimlig Anpassningsförmåga, till lagom tilltygad Sapiens Ordiniarentis.

Trots allt: En trivial vardagshändelse kan med en tårtbagares spritsverktyg, bli till en inte alltför föraktfull: ”En Alldeles Underbar Vanlig Dag”.

Splendormiraklet Uppväcker Enastående Uppståndelse i Betraktarens Inre Öga.

Den Uteslutna Tredjes Bondoffer till Vår Dams Passionerade Bebådelsedag, framstår i all prakt, glamour och skimrande glansdagrar i bemötandet av Hängivna Beundrarinnors Klädessamma Avklädande Emotionella Synförvrängningar.

Är Buddha en Icke Deus, eller en A Teos, eller det Uteslutna Tredje:

”Allt mellan Himmel och Jord från Naturens Ursprung till Ögonblicket före Töm Din Kopp, Botten Opp.”

Även en Fjärrskådande Herdinna kan i stunder av ofrivillig ensamhet, i isolering eller under längre tids karantän utstå en sådan spirituell anställning ur vilket till och med Damen i Fråga (”Råga?”) enträget vädjar om att åter en sista gång med stövlarna på höra något Hemsökt Vålnadsbiträde utbringa ett sista skri som knappast skulle fungera som dörröppnare till varken La Coupole eller Le Chat Noir.

Det diffust uttalade kan ändå inrymma ett guldkorn för Blindfolded Agatha Amarant.

(Här kan den, kanske i gällande knivskarpa nuläge, upptäcka åtminstone en falsk vän. För den vän av ordning vars fysik inte upplevde strålglansens ljus i farstun igår och därmed varit med om förr, är den steganografiska trestegskanonens salut te sig mer klarare ut än veganskt korvspad.

Textmassan berör flera gånger om en Vår Dam i Bebådelseögonblicket ur Ganymedens beröring i vilket ett sådant remarkabelt mirakel uppstår att La Dame Nue, såsom Uteslutna Tredje ur Paris från Troja, Klassiker för skarpsynta cineastrar, Orfeus.

Högsta och Innersta Privatfilosofiska Salonger, istället för att utge sig för den hen egentligen i bokstavlig betydelse, är, det vill säga Uteslutna Tredje, inträder som en Herdinna i Gyllene Merlino, alldeles i närheten av Pont Neuf, sammanviger sin andliga lekamen med en nyss frisläppt Zen Gotisk Demimonde (under halvmasken Svarta Katten) symboliskt-semiotiskt-symbiotiskt, kyskt Polhemslås från Stjärnsunds Urmakeriaffär.)

Summa summarum:

Lösryckta Ryktet överträffar alltid den Kontrastlösa Sanningens Blekaste Menuett satt, semaforiskt, Ur Funktion.

Fromage au Citron à Jacques Prèvert:

”7777777777777777
Je suis allé au marché aux oiseaux
Et j’ai acheté des oiseaux
7777777777777777
Je suis allé au marché aux fleurs
Et j’ai acheté des fleurs
7777777777777777
Je suis allé au marché à la ferraille
Et j’ai acheté des chaines
De lourdes chaines
7777777777777777
Et puis je suis allé au marché aux esclaves
Et je t’ai cherchée
Mais je ne t’ai pas trouvée
7777777777777777

Annons