Här kommer det en annan med varken epitetet liten pluddevuddevutt eller snö på hatten.

Gemene Man, inklusive textmassans Läsare/Tydare inser omedelbart att här har ordbehandlaren valt samplingar från känd, numera bortgången, estradör av rang.

Som sig bör, utspelar sig händelseförloppet i vattenbrynet vid Marys strand.

Vattnet är nödvändigt medium då kommande ord men inga visor kommer som en vårflod genom Västra Dalälven. Andra gäviga menedare menar att iscensättningen av förfarandet utspelas vid Göta Kanal för ”där simmar varken någon haj eller val.”

Men, det man inte vet, har man heller inget ont av, eller, för den delen, drabbar ingen fattig under lägsta levnadsnivå i en formell relation mellan basbelopp och BNP per capita. Läsaren/Tydaren kan, eftersom samtliga undersåtar tillhörande den komplexa kategorin av Gemene Man, Crethi och Plethi, samt vissa av synnerliga skäl ingående i den subversiva subkulturen Privatspanande Allmänheten Detektiven, då och då, när egentiden så tillåter sammankallar Medborgargardet Nattugglorna till improviserat möte med Kapten Uggla, kan tills vidare eller annat anges såsom högst troligt eller sannolikt, föreställa sig ett hav som står blankt som ett nybonat golv.

En kvanting träder in i pensionatets bal med mössan käckt på svaj. Läsaren/Tydaren kan synnerligen lätt och bekvämt dra den alltför förhastade slutsatsen att denna utomstående obehöriga motsvaras av det intryck som den gällande kan ingå i tidigare inbillad föreställning. Med andra tomma ord; Den Fria Radikala Antagonisten som uppenbar Bergsprängare, Omstörtare och Uppviglande Faktaresistent Demagog.

Fördomarna visar sig vara grundade på överdrivet önsketänkande och undfallande uppgivenhet. Det viktiga är inte att finna den än så länge hypotetiskt skyldiga till dådet som ännu inte är begånget, utan att uppfinna en sådan Persona non Grata som i det yttre skenet kan överensstämma med Utan Rök Ingen Eldsjäl Syndabocken tillika Guldkalvens Kavaljer lätt igenkännbar med tangorabatt samt en stalkerliknande vurm för samtliga av det svagare könet med smeknamn som Carmen, Carmencita, eller Ellinor med Korallhalsbandet.

Den inte alltid sanningstalande Ellinor har betydligt större förhoppningar angående materiellt objekt av affektivt värde, än Flickan i Fönstret i Havanna, som endast hyser förhoppningar om att hennes röda ros kan köpas för inflationshotade dollars av överförfriskad tackelmatros.

Marys strandkant är den inledande frasen till vad som egentligen utspelar sig utanför butiken vid Dock Street, inte långt från det hotellrum där Bibi och hennes sidekicker blev bemött med ett föremål av vikt angående högst begränsade ekonomiska resurser.

Rollistan är redan tillsatt av för ändamålet anlitad personsökare, typ Inkastare.

Flundran står platt inför fakta att Gäddan aldrig beger sig ut på djupa vatten. Som enda rimligt skäl ställt utom allt rimligt tvivel anser Flundran, utan evidensbaserade orsakssammanhang, att Torsken (till exempel Bibis närmaste fästman tillika samarbetspartner inom de hårt konkurrensutsatta branschen ”Råna Naiva Sjömän Intill Bara Kroppen. Det som de alla innerst inne, utan att antyda något sådant till den Uteslutna Tredje, vilket känd för att räkna korten till åtminstone 56, inte blivit inbjuden till Caesar’s Penthouse och Poker All Into Texas Hold’em Tight.

Parten som målsägande målsättande ur fokus i skarp läge till välanpassat skott, anar förstås en intuitiv magkänsla alldeles intill den av förvåning gapande magmunnen. Då målsägarens inälvor, inklusive vommen, befinner sig i det utsatta läget, har målsägaren inget som helst problem med vare sig buktalning eller Whisky-on-The-Rocks.

Isen smälter som Arktis under yttre påverkan från Växthuseffektens efterskalv.

Den anonyma parten, som egentligen heter något helt annat, bär smeknamnet välkänt bland alla närmaste affärs- samt privata förbindelser ”Stören”. Anledningar till detta smeknamn är fler än man först kunnat ana. Att ”Stören” är hemmahörande i Ryssland där hans fader Milan Milanovich, före Ryska revolutionen, egenföretagaren Kulak & Co, sedan förpassad till Gulagarkipelagen där hans förtroendeuppdrag handlat om något så hemligt som ”Veckans Meny”.

En oregelbundet utgiven tidskrift som inför fångarnas Pavlov-verkande klassiskt betingade reflexer, skulle innebära en ”smakretare” inför kommande magstarka huvudrätt ”Människoögon i mjölksyrad kålsoppa”.

Efter avtjänat frivillig kommendering till Sibiriens naturnära tundror och träskmarker kunde Milan, med receptet i bakfickan och en stor säck ta med sig sådana ingredienser som var nödvändiga ur näringsinnehåll, men svåråtkomliga inom strängt hårdbevakade kvarterskrogar och kollektivbostäder.

Milan, som annars hade ett högt förtroende för uppfostran i resultatinriktad, Antik Nietzscheansk Spartanuppsträckare, förlät sonen för alla handlingar som, under hans egen frånvaro, sonen kan ha begått med gott hjärta men i hastigt, men snabbt övergående, övermod.

Efter att idealisten, dystopen samt högkonsumenten av Kreatinin förlagts i utsträckt horisontalläge i Malevich svarta box, tog Röde Tsaren över skaklarna som förenade Bolsjoj-Teaterns Svartaste Svan med schuktschernas schamaner som så gott som alltid befinner sig i Mellanvärlden.

Milan köpte in samtliga stränder runt Volga och Don, satsade allt han hade och ägde, även sina lojalt trogna gamla livegna odöda själar, till närmaste Svarta Hatt och, i en muntligt tyst överenskommelse angående frivilligt samtycke med ortodoxa bokstavstroende mecenater, inledde fiske av armslånga störar med rysk kaviar förpackade i atombombssäkra kantiner.

Då Milan drog sig tillbaka, för att ute på terrassen drömma sig bort med hjälp av Te Deum Laudanum i sjöskumspipan, kunde ”Stören” ta över de världsomspännande leveranserna, men dessutom tillföra något nytt som Milan inte ens ägnat en minut till krank eftertanke.

Stören, nu utan citationstecken, lät tillverka exakta originalförfalskningar av Tsaren Alexanders Fabergéägg, men med den skillnaden att de också inneslöt översinnligt utförda handgraverade ägg som fyllde samma funktion som Matrjosjka (ryska: матрёшка; uttal i IPA: [mɐˈtrʲoʂkə]) (ofta kallad babusjka/babushka eller rysk docka utanför Ryssland) med retro vintage-effekten att inom varje större ägg, fanns motsvarande ägg, fast i anpassad grad av mindre storleksförhållande. På detta synnerligen kreativa samt ekonomiskt inkomstbringande vis kunde Stören nu ägna all sin tid till nyinvigda Kaffeflickor i sin Datja med allt från bubbelpool, äkta champagnekorköppnare direktimporterade från Reims samt sina två kelgrisar, Bill och Ben, blodsugande fladdermössen inhandlade från konnässören på området, sputniken, ”Den Goda Människan från Wuhan”, Zimzala Bim El Zozo.

I ärlighetens namn bör också nämnas att Stören också tillhandahöll, till ett betydliga rimligare pris för sådana med rätta kontakter under bord eller under disk, sådana förslutna containers innehållande näst intill obegränsade mängder av koncentrerade nättroll.

Annons