Det Associativa Steganografiska Ordkonstverket är en samplad miktion av fiktion, diskmaskinsrealistisk allmänbildning, valda delar av vetenskap och beprövad erfarenhet, men även sådana informationsbitar som, hypotetiskt, kan upptäckas i dimensioner, typ alternativa fakta i alternativa världar, utanför gränsen av allt rimligt tvivel.

För att utnyttja ett väl utslitet uttryck:

”Låt Endast Medfödd och Betingad Obegränsad Fantasi på Högvarv begränsa Världen i Nuläget från Förflutet in i en eventuell Framtidigarelagd Händelse.”

Brott mot, i synnerhet, preskriptiv grammatik, bör betraktas med överseende under förmildrande omständigheter.

Den Associativa Steganografiska Ordkonsten (lämpligt förkortat till ”Ordkonsten”) gestaltas bäst med semiotiska tecken på deskriptiv grammatik, paradoxala syllogismer, inexakta metaforer, diaboliska tautologier, paranta parabler, pretraumatiska truismer samt allt annat som språkspelet, i Wittgensteins fotspår, kan erbjuda för så gott som ingenting.

Den gängse klassiskt betingade steganografen upptar sin egentid med sakförhållanden där ett större föremål inom rimliga gränser, skyddar ett inre, mindre oskyldigt objekt från utomstående obehörigas granskande, integritetskränkande blickar.

Erfarna steganografer inom det sedan länge etablerade trendsättande konsthantverket är väl förvissade om truismen:

”Alien är utvald till världens bästa lärare.”

Enda diametralt motsatta skillnaden från andra mera normbildande pedagogiska utbildningar är att dylika sätter ut betygen i skriftliga referenser, medan Fienden (var god ersätt med: ”Obehöriga Utomstående Bokstavstrogna Legaliserade”), i en särklass för sig, utnyttjar en skala mellan graderna minus tio och plus ett.

Minus tio motsvarar ett tio gånger så hårt straff värre än döden.

Plus Minus Noll är lika med plötsligt försvunnen, antingen upp i rök genom nysotad skorstenskanal utan eld, hemligstämplad handling där inget skriftligt meddelande till närmaste anhöriga är angivet, bort till okänd ort, typ Shangri-La.

Heltalet Ett betyder att den egna Ordlekaren på Språkspelets Bortaplan, fortsätter oförtrutet vid sunda vätskor och med den stillatigande hälsan i orubbat läge.

En typiskt lämplig metafor skulle kunna ange hur den klassiskt betingade Steganografin förmedlar dolda informationsbitar i, bildligt talat, Schwitterska bricollage, förhistoriska arketypiska artefakter, typ Hans Klee och Jean Dubuffet, eller, senast à la Mode, Banksys schablonavtryck. (Detta kommer så småningom att ge media anledning till en helt annan nytolkning av uttrycket: ”Måla Horne-Pär på Väggen”.)

Den Associativa Steganografiska Ordkonsthantverkaren sysselsätter sig kontinuerligt samt progressivt med abstrakt-sublima, cybernetiskt-digitala samplade informationsbitar i högst två dimensioner på ett tillgänglig för alla inom kategorierna Gemene Man, Crethi och Plethi samt Detektiven Allmänheten där, inte att förglömma, även tillhöriga Utomstående Obehöriga Motståndarlaget (Anskrämliga Nättroll, med främsta egenskapen att, likt en nyss utsprungen gul Fetknopp, spricka i solskenet, som helt på ideell basis, med obegränsad tillgång till ”Hästar från Troja”, drivs till oansvarigt intrång på Odalbondens egendomar i fysisk bemärkelse.

Svarthatten, i Gråkappans skepnad, som hellre än gärna umgås med andra ljusskygga och iskalla element, typ Isprinsessan Sonia Tonya Heine Hardings Двойник, Dvojnik, djupt inne i Dark Nets välbevakade orter och fuktskadade källarhålor.)

Ute på hemmaplan bör Läsare/Tydare och andra Ordkonsthantverkare in Spe se upp för volontära solitärer, ofrivilliga isolerade enstöringar och eremiter i snäckskal, som välinformerad kunskapare genast upptäcker en illa dold korrelation med cynikern Diogenes vindruvstrampartunna, utklädda, med uppkörd gasfylld lösmage, till framtida inartefarktoffer med svikna nyårslöften, velourpappor i retro combinations, sneakers som stinker vällagrad grönmögelost av finaste kvalitet, nybakad balaclava, biståndsarbetande på övertid robin hood-jacka, subkulturellt designad Guy Fawkes-mask och, som grädde på moset, lufttätt munskydd märkt ”BC”.

En normalbegåvad ordlekare inom språkspelet är både genetiskt och miljöbetingat utrustad med särdraget Paranoia.

Därför är det alls inte oväntat att upptäcka hur vederbörande i översta lådan på nattduksbordet är en oregistrerad innehavare av utensilien Cool Pacemaker, storlek 44, motsvarande allvarligt krympt XL.

Ett annat säkert kännetecken är att de gärna uppträder i offentliga miljöer som neddrogade alienerade somnambulerande mullvadar.

If U don’t Fake It, U lose It.

Annons