”357 Magnum 8-Balls” är ett uttryck med flera olika etymologiska härkomster.

”357 Magnum” syftar på ”Magnum Force” med Clintan Eastwood som applåddragande uppvärmare.


”Magnum” kan också syfta på en glasspinne där den intrinsikala Glassen-i-Sig kan duga som sinnebild för Steganografins tre lager ”Svåröppnad förpackning”, ”Lättsmält choklad, ibland med inblandad mandel, ibland med nostalgiserad vit choklad”, samt, innerst inne, klartexten inlindad i krämig vaniljglass.


”8 Balls” kan associeras till vitt skilda fritidsintressen.

”Eight Balls” är en variant av poolspel, utan vare sig häst eller vattenpass.

Vidare en mullvads information om att fyra män finns inom ett stenkasts avstånd.

Seriefiguren ”Jeff Hagees”, som in sin roll som kriminell kallar sig för ”8-Balls”.

Läsare/Tydare som antingen är födda i farstun, igår eller i en taxi med den gullysande skylten på taket med en förare som, genom åren, på fritiden studerat kursen ”Barnmorskans Andnings- och Förlossningsteknik”, på distans, vet hur mycket en segerhuva, födelsedag på en söndag och, som dopgåva, ett livslångt medlemskap i Mensa kan inverka på ens levnads bana.

De som tillägnat sig kursmaterialets summa summarum före examinationsdagen, erbjuds en gratis bonuskurs i ”Kejsarsnittets hänsynstagande till bikinilinjen”.

Fördelen med till exempel ”A” och ”Ett”, är att de är ställföreträdande abstraktioner för något helt annat.

I ett vanligt förekommande chiffer, kan till exempel heltalet Ett motsvara bokstaven A.

Nu när bruket av smartphones ökar exponentiellt, försvinner mer och mer bruket av det gamla systemet med tre bokstäver på varje tangent. Antingen att utövaren har den mer vintage mobilmodellen fysiska tangentbord framför sig, eller kan visualisera det som en sinnebild. Så här kan dechiffreringen av ordet ”HEJ” se ut: ”44 33 5”.

patinerar om gasten, som utstått alltifrån gå på plankan, kölhalning till upphängning i rånocken, försätter hela ensemblen upptäcker hur primadonnan, byxlös  försigkomna pundare och förlägger dem i ett passande utrymme mellan Prologen och Epilogen.

 en gast som kämpat för livet vid rånocken men nu av okända orsaker befordrat upp till en eftersökt plats på 

ute på odlingslotterna bör se sig om mer än en gång, kanske flera, efter en mindre begagnad försörjningsbasis.

När efterfrågan faller, ökar tillgången. Detta löser man vanligtvis med att italienska överbetalade räknenissar utnyttjar kreativ bokföring till personaladministrativa åtgärdspaket.

Skönlitterära tårtor-på-tårtor väntar ödesmättat på sin tur till återvinning i magasinens tuggmaskiner. Hemlösa bokmalar lidande av existentiell och intellektuellt progressiv ångest, uttrycker sina innersta affekter i regelbundet återkommande spasmer och peristaltiska motståndsrörelser.