Värst var det under utredningsarkitekten Lena Larssons ”Köp, Slit å Släng”-period!


Då höll diskbänkrealismens grundvalar på att ända med förskräckelse.


På den tiden då ensamstående mödrar anställda som husjungfrur hos bättre bemedlade familjer hade fullt sjå med att dölja, efter ett plötsligt herrbesök utan samtycke av husbonden i pigkammaren, högst ovälkomna embryonala gravitationen under övertidsarbeten som allt som ofta pågick dygnet runt, kunde dessa, så gott som alltid obildade hemmaflickor från glesbygd och ödebygd, betänka sådana handfasta uppfostringsmetoder som redovisades i Beskowska barndomsskildringar, bara för att nämna ett slående exempel av många; hur hattstugebarnen av en groomande Tomtegubbe i Farbror Blåljus kringflackande skepnad, först fick utstå bakslag efter bakslag, för att strax därpå, med bakläxa i sann Mediterraneansk anda, typ den Förmontessoriska trösten, bakverk, gärna en färsk Big Mac, en linje Cola, och en fribiljett till Vår Teaters självproducerade, till minne av Samzelius, dramakomedin ”Katt kring het gröt kastas ut på ännu hetare plåttak”.


De utomäktenskapliga, oäkta barn, typ Hans och Greta som av sin orättmätiga far till vedhuggare, utlokaliserats till Dovrefjället för att där, en gång för alla, bli hjärntvättade från topp till tå, från en eländig berättelse om en osedvanligt olycklig barndom.
Andra entreprenörer ställde upp, enligt det nytillkomna stärkta grundlagsskyddet om äganderätten, mot vederbörlig ersättning, som till exempel det nyetablerade ”Änglamakerskans Kindergarten”, med den synnerliga kreativa affärsidén om att, från löpande bandets ena kortsida, förledda, obildbara, eftersatta, efterblivna oäktingar rättade in sig i ledet, för att med högsta möjliga effektivitet, komma ut som nybakade mylingar.”


Diskbänksrealisterna gick man ur huse, bildade ”Aktionsgruppen för Diskens Återinförande i Vardagsslitet” och stod beredda att försvara varje zinkplåt till sista man.

Problemet väckte också feministerna ur deras dogmatiska slummer.
Hade inte de en mer naturlig rätt till, eftersom de av nostalgisk sedvänja stått vid vedspisen och fött barn, praktiskt tillämpade definitioner av var diskbänken slutade och köksbänken tog vid?


Poetiska produktplaceringar som:

”Gnagetsupporter” (AIK:are). Gärna med entusiastiska tillrop som ”Gnaget är Laget”!
”Amps” är en yrkesslang för strålkastarnas ampere.

”357 Magnum 8-Balls” är ett uttryck med flera olika etymologiska härkomster.
”357 Magnum” syftar på ”Magnum Force” med Clintan Eastwood som applåddragande uppvärmare.

”Magnum” kan också syfta på en glasspinne där den intrinsikala Glassen-i-Sig kan duga som sinnebild för Steganografins tre lager ”Svåröppnad förpackning”, ”Lättsmält choklad, ibland med inblandad mandel, ibland med nostalgiserad vit choklad”, samt, innerst inne, klartexten inlindad i krämig vaniljglass.

”8 Balls” kan associeras till vitt skilda fritidsintressen.
”Eight Balls” är en variant av poolspel, utan vare sig häst eller vattenpass.
Vidare en mullvads information om att fyra män finns inom ett stenkasts avstånd.
Seriefiguren ”Jeff Hagees”, som in sin roll som kriminell kallar sig för ”8-Balls”.


Läsare/Tydare som tydligen inte är födda i farstun, igår eller i en taxi med den gullysande skylten på taket med en förare som, genom åren, på fritiden studerat kursen ”Barnmorskans Andnings- och Förlossningsteknik”, på distans, vet hur mycket en segerhuva, födelsedag på en söndag och, som dopgåva, ett livslångt medlemskap i Mensa kan inverka på ens levnads golfbana.


De som tillägnat sig kursmaterialets summa summarum före examinationsdagen, erbjuds en gratis bonuskurs i ”Kejsarsnittets hänsynstagande till bikinilinjen”.