Min kommentar till DN: Sanna Torén Björling: Ute i landet får konspirationsteorierna fäste.

Citat: ”Trump är, enligt amerikanska medier med källor i hans närhet, medveten om att han förlorat, men vill löpa linan ut – kanske för att se hur långt han kommer, kanske för att han inte kan låta bli, kanske för att jävlas?”

DN. Sanna Thorén Björling den 20 november 2020 klockan 08.00.

Inför framtida katastrofer är det bra att Trump och ”Neoluddisterna” löper linan ut.

Då kommer inte minsta tveksamhet eller tvivel uppstå, igen och igen.

En gång för alla, har Trump och Republikanerna, förlorat, åtminstone i USA:s presidentval år 2020.

Trump är på god väg att utesluta alla möjligheter till återval. Han bränner sina skepp och broar.

Ingen osäkerhet.

Ingen återvändo.

Inga argument kvar.

Utan kommande uppgörelser kan de amerikanska medborgarna bekämpa klimatförändringarna konsekvenser, med bränder, översvämningar, tornados, svält samt brist på sjukvård och mediciner.

Bekämpningen av Corona/covid-19 och ökande försiktighetsåtgärder inför klimatförändringarnas konsekvenser, kan åtgärdas mycket mer effektivt, än ogrundade åsikter från äldre generationer, fake news, desinformation och mer skarpsinnigt uttänkta konspirationsteorier.

Det finns fortfarande människor i Sverige menar att klimatförändringarna bara är ”en bluff”, men mot högre värmegrader än tidigare novembermånader, en grön jul och därmed lägre vinster för företagare som långt i förväg, som, i god tid i förväg, investerat i varor, tillverkade inför snörika vinterdagar, måste, snarast möjligt, tänka om.

Motsvarande ändrade strategier har säkert påverkat amerikanska stater närmare polcirkeln. Konspirationsteorier om att Jultomten verkligen finns och populisternas dygnet-runt-arbetande trollverkstäder har inte mycket att sätta emot otvetydiga fakta.

Världen genomgår förändringar.

De kloka förstår att anpassa sig i tid.