”Anspråkslös, Ansvarslös Atonal Skördevisa från Midsommarkransen.

Vers 1:

Javisst är det lugnt när koppar brister. Malmen ljöd. Atomerna klingade mellan knutarna. Från glasskål till stenvägg klingade Ossians sånger högt och ljudligt upp mot dunkla skyar. Forna tiders släggslagsslag strävade slaviskt likt en utmattningsdeprimerad Sisyfos som en besatt, fördjupat sig i alltför hög grad i Johannes Uppenbarelsebok. Uppför gick det bra, men utför rasade lösa stenar och grus.

Vers 2:

Ingen kunde då ana hur det varit ställt med neanderthalarna. De överlevande som enträget och mot alla odds fortfarande spatserade och flanerade från Bellevueparken till Vanadisparken, som banala och lite alltför vulgära homunculoider.

Vers 3:

Bergmannen Sten Bergman från Gällivare släpade på en vrålande bergsprängare. Hustrun i huset hade till kvällsvarden tillagat en fnösktorr, briserad chaga inbakad i nedkyld smördeg och till den, en övermättad E-kodsfylld, syntetisk gelé med svartvinbärssmak.

Vers 4:

Blåsippan ute i backarna stå och inväntade, i negativ betydelse, förgäves att få återuppleva mötet med Herr Cantarel. Enda hindret utgjordes av ett herbalt ingenmansland från Herr Hägg till en lite våryr Guvenanten Sigrit Syrén.

Vers 5:

Ute på en karg och stenig teg mumlar kadmiumgula suckulenter sin monotona elegi. Fetknopparna som i ett förhållandevis tidigt utvecklingsskede, utmärkt sig i lånta fjädrar från Karl Gerhards Ateljé. Som alltid var speciellt rara exemplar först till kvarnen… men de mest sköna kom som vanligt i otid.

Vers 6:

I arla ottan springer ovälsignade bonddöttrar ut på ängarna. I brist på sunt förnuft och flykten från vardagssysslorna, plockar Akvileja, Krusmynta, Rörflen, Mjöldryga, Rallarros, Paddskinn, Kattfot och Blå Viol.

Refrängen lyder:

Det är alldeles för lätt att tro på eternella somrar. I ett klart solsken dolt av skuggorna från forna tiders glamourösa festivas rinner glasklara tårar utför skinnet då insikten kommer att förra årets nyss utsprungna röda ros aldrig någonsin mer ska komma åter till sina ursprungliga och naturliga trakters rötter.

Annons