Vem är Titus Frånlandsvind?

Jo, han är tvillingbror till Tony Frånlandsvind. De som fortfarande, ännu så länge, står med sina krumma små ben och barnfötter på marken vid Dreva Bruk och SpåRätt Kunskaps- och Informationscenter, strax söder om Enköping, i Uppland, vid sjön Mälarens strand.

Titus, som en dag ska ta steget ut i det okända, ut i rymden.

Tony och Titus är söner till Sophie och Jojje Frånlandsvind. De som föddes ur ett och samma ägg, växte till välskapta barn inne i Sophies livmoder och tog sig ut ur hennes fruktkorg, den 5 mars år 2041.

I ett totalt mörkt, viktlöst och tyst rum kan vad som helst hända. Ett barn som varken möter motstånd eller begränsningar kommer aldrig att utvecklas. Verkligheten blir till en mardröm, liksom i varje underhållande skräckfilm, är det någon som förr eller senare ropar ut sin oerhörda ensamhet:

–   Hallå! Hallå, finns det någon där?

Rädslan övergår aldrig i någon praktisk handling utan drar sig tillbaka inåt och bildar ett ishjärta av ångest, skräck och fasansfulla förväntningar.

Istället för att försöka föreställa sig framtiden i ett sådant mörker, kan man gestalta och inreda sin verklighet lite som man vill, med vardagens väggar, golv och tak. Men där måste också finnas dörrar och fönster.

Inga poltergeists. Inga plötsliga angrepp från gripar, stötar från enhörningar eller frågor från obegripliga sfinxar. Varken något herrelöst slott eller någon svartklädd man med vampyrtänder. Inga döda och halvruttna zombies som hasar omkring för att finna någon människa att slaskande tugga i sig.