”08:an” finns inte längre.
Framtida generationer kommer inte ens att förstå uttrycket. Kommer möjligtvis finnas med i ”Etymologisk ordbok”, då ingen ”stockholmare” (99% inflyttade från landsbygden) har kvar fast eller stationär telefoni, med prefixet ”08”.
Det gamla riktnumret är tillhör alltså det förflutna och kan i framtiden, i bästa fall, tillhöra någon ”telefonnummersamlare”.
”08:an” naturliga efterföljare är ”07:an” med mobil, smartphone eller liknande mobil, flexibel, uppkoppling. Ett annat alternativ är ”skyparen”.
Eller någon som ringt från utlandet eller lämnat efter sig ett utländskt riksnummer.
Sedan finns ”svarthattarna”, med falska eller dolda telefonnummer. Dem som man aldrig ska återkoppla till, och helst aldrig svara på. Den som döljer sitt telefonnummer, har antagligen inte rent mjöl i påsen. Eller så är det någon som är rädd för besvikna ”grabbar”, ”juliacesror” stalkare, trakasserare, nättroll och de som i allmänhet hatar allt och alla.
Etablissemanget och samhällseliten anlitar byråer som tar emot samtal och skickar vidare de meddelanden som låter som insmickrande beundrarfans.
Att synas ute på stan, är att utsätta sig för galna lastbilar, skjutglada ungdomar, dammsugarätande konditorigäster, öldrickande robinhoodmunkar, utkastade k-pistägare och tysklandsfödda beväpnade med lasersvärd.
Gräddan av gräddan samlas på gods och gårdar, eller i Beverly Hills-inspirerade rikemansreservat. Digitala frizoner i ständig molnskugga, utan möjligheter till uppkoppling, WiFi eller GPS-sökande basstationer har ersatt hembygdsgårdar och naturreservat för mindfulltränande possibilister. Framtidens snobbar verkar som vanligt, utan att synas.
 
Om Präktighetspartiet, dess medlemmar och sympatisörer.
Glömde en bubblare, eller ”Veckans smashhit”: Präktighetspartisten. En postmiljöpartist, plastträdkramare, grovsopssorterare, paragrafryttare och allemansrättare.
Miljöpartiet, eftersom de inte kan, både äta kakan och behålla den, sjunker ner under 4%-strecket.
Sverigedemokraterna byter namn till Europeiska Nostalgipartiet och skickar delegationer till det uppgraderade ”F-n”, med envåldshärskaren Cagliostro Mephisto Sarastro.
Med stormsteg närmar sig Frihetspartiet Nihilistkamraterna, Riksdagshuset, ledd av den ständig oavsättlige, fastlimmade ”Stol nr 17”. Partisekreterare är den ständigt ifrågasättande, auktoritetfobikern ”Profilstofilen”.
 
Långsamt men säkert tar Präktighetspartiet in på de av utmattningsdepression schackmattade Vintageproletärerna och VetHutarnas Sjåarskrå.
Med nöd och näppe håller Bitches Witches Piggyhunters fingrarna borta från den manschauvinistiska syltburken.
TV4-Marcus spår:
”Ingen passar så bra till partiets ordförande och, kanske, rikets statsminister: Professorn i Aritmetisk rymdgeometri, Adjunkt Adam Ant af Brehmen.
Präktighetspartiets valaffischer har kryddstarka slogans som:
”Ingen ska komma först. Fint folk kommer sent. Vet din plats i kön!”, ”Rättning i leden!”, ”Skärpning åt alla!”, ”Rätt ska va’ rätt”, ”Lätt som en plätt, Rätt och slätt!” och ”Ont krut förgår inte. Ladda om, sikta Rätt och kom till Skott!”
(”Skott” syftar på den legendariska stjärnskådespelerskan Hillary Scott, som tog den amerikanska publiken på sängen med den något ekivoka självbiografin: ”Do It Yourself!”. Det var den som inspirerade Ant till initiativet att igångsätta förstadiet till det antietablissemangska Präktighetspartiet: ”De Präktigas Tecken”. Författarens anmärkning)
Kan, enligt TV4-Marcus, antingen vara ett lyckokast eller en säkerhetsrisk:
”Ant har tidigare varit aktiv i subkulturer som ”Rätt rätt”, ”Fel Rätt Vann” ”Präktigare än oss kan ingen vara” och den mittenextrema, subversiva aktionsgruppen: ”Jag har inte Fel, men…”
Marcus fortsätter:
”Ant har gjort offentlig avbön, gråtit niagarafall av krokodiltårar, kastat ut liken ur garderoben, gått tre varv under galgen, tvättat engångslakanen, och bett om att Rätt ska gå före Nåd. Just nu står han under utredning, men, med sitt matematiska kunnande, hävdar han att: ”Skriver man Rätt två gånger, rätträtt, så kan inte det bli Fel!”.
Marcus visar en halv tumme upp och avslutar med den vulvianska spådomen:
”En verbal, retorisk akrobatisk saltomortal, men, ingen är perfekt. Återstår nu att se om ”Präktighet” även går hem hos medborgarna?”