Varför inte göra en Tio-i-topp-lista?

1. Kärnvapnen.

2. Klimatförändringen.

3. En asteroid träffar Tellus.

4. Vulkanutbrott.

5. Sopberget.

6. Råvarorna tar slut.

7. Ideologierna tar slut.

8. Terrorismen tar makten. 

9. Kalle Anka-partiet vinner nästa val.

10. Arten Homo Sapiens dör av uttråkning. 

 

Som framtida ”bubblare” kan nämnas:

Dåliga teveprogram, frivillig övervikt, ofrivillig ensamhet, antisocialt, asocialt och osocialt beteende, Den Nya Tidsålderns placebos och nocebos, mirakelkurer och mirakelmediciner, kvacksalverier, svindlerier, bedrägerier, exorcismer, spiritismer, solochvårerier, manipulationer och härskartekniker.

 

Världsreligionernas diplomatiska förhandlingar och gemensamma agendor.

Rationalisering, effektivisering och samkörning av myter, hagiografier, demonologier och faktiska och/eller potentiella andliga, övernaturliga och utomjordiska visioner.

Världsreligionernas kommersiella vinstintressen i framtida konglomerat av respektive multinationella företag, interna uppgörelser och samproduktioner av  dystopiska dokusåpor om hjältar och hjältionnor som andliga survivors och allvetande preppers.

Uppstickare och Black Hats, New World Order, Illuminatii och Ordo Templi Orientis, the Orphans of Madame Blavatsky och The Mad Plotter’s Afternoon Teaparty konkurrerade om uppmärksamheten från CATO, Pyssland och Marsharens Samvälde. Ute på Vinterpalatsets sommarveranda skålar de hemliga utvalda för instiftandet av Federationini Septimissima också kallad New Democratic World Alliance, eller N.D.W.A. Nya Demokratiska Världsalliansen har i en konferens enats om ett gemensamt program:

”Härmed utlovas att samtliga av Tellus invånare äger rätt till The Greatest of Final Experiences. En upplevelseresa bort till Regnbågen bortom Händelsehorisonten. Där, närmast Oändliga och Eviga Bråddjupet, Infinite and Eternal Doom Crack. Detta, förklarar man för folket, är ursprunget till myten om guldet vid Regnbågens fot. Om man lägger de magiska kornen på tungan, går tre varv runt ensliga berget längst och upprepar ordet Sesam, tre gånger, kommer man äntligen få uppleva den verkliga verkligheten och verkligheten som den egentligen är. Vad som händer sedan, är det ingen som vet. Hur skulle någon som inte varit där, känna till det?

Tellus går mot sitt slut. Fenrisulven slukar solen och Alltet försvinner i ett evigt mörker.

Federationini Septimissima har köpt ensamrätten till Framtiden. Den senaste framgången är företaget ”4U Implosion Inverted”.

Slogan lyder: ”Goal is the Coal”.

Kolet syftar naturligtvis på det drivmedlet som skulle utlösa den Preludditiska Revolutionen, den 4 sepremature år 200 e. V. f.

Men utan det Tredje Alternativet, vore Den Nya Världsordningen ett falsarium.

De som varken vill uppleva den verkliga verkligheten, eller, helt utan motprestation, gratis resa in i cyberrymden, ägde förstås friheten till att stanna kvar till ”The Bitter End”. Friheten är ett tungt argument, men tyngre väger det om att inkomstskatten höjs med en miljard procent.

Hur har den här situationen uppstått?

Makthavare och beslutsfattare förklarar det med att vi alla, gammal som ung, kvinna och man, härifrån eller därifrån, i sann demokratisk anda, delar samma ansvar. Ansvaret för vårt oundvikliga öde.

Kvantitet är kvalitet. Konsensus, kompromiss och proportionalitet är i grunden samma sak.

Samhället är byggt i lager på lager. Så där uppe. Så där nere.

Vad kan du och jag, vanliga människor, göra?

Vårt utrymme här på jorden är ytterst begränsat. Vi kan aldrig, hur mycket vi än vill, handeln med kärnvapen, tungt artilleri, granater eller ens korkgevär. Sex är naturligt. Om man kan sälja äpplen och päron, så varför inte allt annat av livets goda? Allt skapat är till för människan. Sinnena är till för att uppleva verkligheten. I livet ingår både lidande och njutning. 

För lite och för mycket, skämmer allt. Hur skulle annars mänskligheten kunna bli så framgångsrik?

Människor upptäckte att vissa växter är nyttigare än andra.  Utvecklingen går ständigt framåt. Varför inte använda botemedlen, så länge de finns? Johannesört eller Bolmört och sömn som sömn. Människan är en produkt av naturen. Om människorna tillverkar syntetiska kemikalier borde inte också de räknas som minst lika naturliga? Människan har tillverkat både materialen plast och papper. Papper förstörs medan plasten består. Varför inte satsa på det som håller längst?

Vetenskapsmänniskor och forskare är varken bättre eller sämre än oss andra. Ena dagen säger de ditt och nästa att de menade datt. Vi som inget vet och inget förstår, får nöja oss med att det blir som det blir.

Etablissemanget frågar oss om hur vi i framtiden ska undvika problem som apati, fatalism, defaitism, uppgivenhet, förtvivlan och, än så länge, okända brister. Vad vet vi som inte de redan vet?

Vi vet inte vad de vet, men lär oss vad som kan spolas ner i toaletten, hur och var vi ska sortera sopavfallet, vilken mat vi ska äta, att plocka upp efter våra sällskapsdjur och rätten till att yttra sig om andra som fuskar, slösar, inte åker kollektivt, skattefuskar, kastar bort plastpåsar och går på gångbanans högra sida, istället för den rätta, vänstra.

De vuxna har, sedan de gamla grekernas tid, framfört klagomål på den omogna, ouppfostrade, kommande generationen. Vi försöker få dem att inse att man måste inte uppfinna hjulet på nytt, när det redan finns. De borde, liksom vi en gång, intressera sig för bortglömda sägnen, sedelärande ballader och  skillingtryck om hur det går för dem som inte kan uppföra sig som oss andra. Gamla föremål bär på gömda skatter. Hur många av nutidens guttaperkor kan tillverka en manuell räknesticka?

 

Nu står Människan allena här på jorden. Människans arvfiende, Naturen, är död.

På den tiden då framstegsvänligheten fortfarande fanns, gick pessimisterna på gatorna och skrek till dem som orkade lyssna, om kommande hot och katastrofer. Det var ingen ände på eländet.

Ifall ingen lägger på kol, slocknar elden. Vad människor bråkade om, är svårt att förstå nu när tystnaden har lagt sig.

Om man inte har något att säga, kan man lika gärna hålla tyst. Var det en baddräkt? En skandal eller sensation. Den tvådelade bikinin, som på den tiden visade mer än vad som var anständigt.

Världens ondska är väl inget att bråka om? Vem var det, Candide eller Goethe, som sa… Nej, så här var det.

Tänkaren Zoland sa: ”Om Det Onda inte fanns, skulle vi vara tvungna  att organisera den”.

Nu när Naturen är borta, måste vi ha nya fiender. Det finns flera att välja på: Artificiell Intelligens, Singulariteten och Syntetiseringen. Många äldre upplever den kommande generationens omoraliska leverne som det största hotet.

Om vi istället lyssnar på auktoriteterna inom området, står trollen i farstun. De bekämpas bäst med Ante Semix’s ”Den Ultimata Brandväggens Bredbandsspektrum.

Man ska inte måla fan på väggen, men om det möjliga är omöjligt, så måste det omöjliga vara möjligt:

Vad händer om datorn Turing 2.0 besegrar USA:s president i den senaste versionen av det  subliminal-telepatisk-virtuella spelet Kosmopol? Eller, mot alla odds, worst case scenario,  Singulariteten och  AGI samkör informationsnätverken, samplar in trojanska hästar och sår binära draktänder?

Endast fantasin sätter gränserna.

Nattens mardrömmar blir morgondagens verklighet. Nättrollen domesticerar robotspindlar och ersätter allt om Ohms Lag, till en Illustrerad Klassiker-utgåvan av Parkinsons Dito.  Resultatet blir det värsta tänkbara upphöjt i tre. Den till synes harmlösa ordleken transformerar Homo sapiens sapiens, till Hetero sapinus syntensis.

Slutligen. Tron segrar över allt. Utvecklingen accelererar exponentiellt machianskt. Staten Utopia är inte längre en fjärran galax. Alla, samtidigt, blir lyckliga, rika och berömda. Botten, Titanias särbo, överger henne för Psyche, men äktar Ecco. Gamlingarna dricker Eau-de-Vie från Tralla-La och blir för evigt unga. Skräcken ger ger arketypen Ikaros, vingar.