Johan möter Ylva.

”I hopp om att träffa på Ylva, strövade Johan i riktning mot Västtorp. Hon var ute i samma ärende. Snart fann de varandra. Johan hade bytt om till kortbyxor, en orange pikétröja och gympadojor. Ylva var klädd i en ljusrosa bomullsklänning med små lila blommor. Röda flipflopsandaler på brunbrända fötter.

Likt katten om het gröt gick de långsamt och väntade på rätt tillfälle att säga något bra. Båda var lite blyga.

Kanske att Ylva skulle våga först?

Johan trodde att flickor hade lättare för att prata. Skolkompisarna hade sagt att tjejerna mognade tidigare.

De återvände till de säkra markerna; om spelen och lekarna. När Ylva börjat prata, satte Johan igång, för att dölja hur nervös han var och, kanske, imponera lite. Orden kom i fel ordning, eller så lät de annorlunda, än han tänkt.”