Att redigera hela texten kommer alltså att ta 300 dagar. 4500/14=300. Eftersom det är den 14 mars idag och mars har 31 dagar: 17+30+31+30+31+31+30+31+30+31+8=300, så bör redigeringen vara klar, nästa år, den 9 januari 2018. Jag får nog lägga till några dagar, så, för att runda av det, är målet att bli klar med redigeringen den 31 januari 2018.
Det finns i konsten något som kallas för ”särlingskonst”, eller ”outsiderkonst”. Så är det nog för mig inom litteraturen; en ”särlingslitteratur.
Skönlitteraturen har mycket gått i stå, trots att läsarkretsen ökar, istället för att avta, som en skulle kunna tro.
Efter Modernismen och Postmodernismen har ändå det mer experimentella skrivandet, eller berättelser med oväntat innehåll fått en allt mindre trogen läsarskara. Sådana författare som James Joyce, Samuel Beckett, Jorge Luis Borges, George Perec, Raymond Queneau, skulle knappast få någon större uppmärksamhet. Så har det också varit inom pop- och rockmusiken: Velvet Underground hade knappast blivit banbrytande, utan Andy Warhol. The Beatles hade aldrig lyckats utan Brian Epstein och George Martin. Rolling Stones fick sin första hit med en låt av The Beatles, och så vidare.
Det sägs att deckargenren i Sverige uppstod med Liza Marklund. Jag skulle hellre säga att den uppstod med Maj Sjöwall och Per Wallöö som i sin tur påverkats av Ed McBain. Sjöwall och Vallöö blev en annorlunda deckare än de tidigare av Maria Lang och Stieg Trenter.
Det sägs att Stieg Larsson satte in ett ”e” i sitt förnamn, dels som en hyllning till Stieg Trenter, men också för att inte förväxlas med en annan författare: Stig Larsson.
Sjöwall och Wallöö skrev 10 böcker om kommissarie Beck och hans kollegor. Annars hade knappast filmerna med namnet ”Beck” kommit till. De hade ett mål på att skriva 10 polisromaner, med den gemensamma titeln: ”Roman om ett brott”.
Stieg Larsson, med huvudpersonerna Mikael Blomkvist (döpt efter Astrid Lindgrens huvudperson ”Kalle Blomkvist” böckerna om ”Mästerdetektiven Kalle Blomkvist”) och Lisbeth Sallander (med förebilder av Stieg Larssons brorsdotter, Pippi Långstrump och seriefiguren ”The Wasp” ur Marvels tidningar om ”The Avengers”) hade Stieg Larsson också planerat 10 böcker om dem. Tyvärr så dog han ju innan han hann planera alla 10 böckerna, så därför kan det vara bättre att ”råskriva” alla böckerna, för att därpå redigera dem. Så tycker i alla fall att det har fungerat för mig. Skulle något oförutsett inträffa, så finns i alla fall alla böckerna i råtext. Så gott som alla, innan redigeringen, ligger ute på nätet. Detta som både en slags reklam, smakprov och att kunna hänvisa till, ifall någon skulle komma på en identiskt lika idé, eller en snarlik.