Nu sände Ministralen den senaste informationen om Mitosis en gång i timmen. För att Mitosis skulle få den hjälp och det stöd som Ministralen hade utlovat, hade alla cellmedlemmarna bekänt att de anslutit sig till gruppen. Baltazar Vaduvill förklarade att alla som ville åka med, skulle anmäla sig till den underkommission som var utsedd av Ministralen. Som vanligt var det ingen människa som syntes till. Robotnissarna var redan i full gång med att ställa i ordning plattformen med egen självförsörjning av syre, matförråd, vatten, varma kläder, ramverk samt pansarglas. Baltazar var noga med att förklara att mängden bränsle var begränsat. Något fotonkraftverk kunde en inte erbjuda, eftersom det skulle bli för stort att ha med. Som bränsle rekommenderade Baltazar istället rumtidens materia. Den skulle omvandlas i en urvolymskvarn, till en hastighet som kunde bära plattformen hela vägen tillbaka till Tellus.

På storbildsskärmen kunde alla i Exodus följa förloppet; hur det skulle gå för Mitosis-gruppen.

Ursula Mandelbrodt syntes här och var, men hon tycktes hålla sig i bakgrunden. Reporterroboten hann i kapp henne, men hon viftade avvisande med högra handen, utan att ha sagt ett ord.

Mich kunde inte låta bli att undra varför? Varför ville hon inte uttala sig om förberedelserna, säkerheten, bagaget, bränslet och avresan? Var det för att inte locka med fler, på samma vis som Ministralen hade gjort när flyktingarna i livfarkosten skulle ge sig av? Var det för att tysta ner eller mörka de missnöjda resenärernas infall?

Zanna och Mich följde händelserna, tills det var dags att gå och lägga sig. De låg och kelade en stund, älskade med varandra för att sedan sova gott.

Mich drömde om Mitosis-gruppen och deras resa. Hans dröm liknade en mardröm, men var mer absurd, än skrämmande. Han drömde om hur de reste iväg på plattformen, för att aldrig mer återvända, ut i den svarta rymden. Han kunde känna kalla kårar utmed ryggen och kallsvettades när han vaknade. Han misstänkte att det var hans andhrybsinne som reagerat. Det var ovanligt, men hade hänt förut.

Efter drömmaskinen och frukosten satte de sig som vanligt framför storbildsskärmen för att se det senaste som hänt medan de sovit.

Under natten, eller ut i den nattsvarta rymden, lossade en av robotnissarna förtöjningarna, samtidigt som Baltazar Vaduvill stod och vinkade av människorna på plattformen. Det var lite konstigt, men Mich var övertygad om att Ursula Mandelbroth syntes i bildens högra kant. Hade hon ändrat sig, för att inte följa med? Han tittade undrande på Zanna:

   Såg du också? Var det inte Ursula Mandelbroth som stod där ute i högra kanten?

   Jo, jag tror det. Men vore inte det väldigt konstigt; att hon först satt igång allt detta, för att sen inte följa med själv?

   Helt osannolikt, svarade Mich häpet.