Det låter som du själv tror på Gud?

   Ja, det gör jag också. Gud sänder budskap till oss alla, genom sina änglar. Det som vi tror är blixtar från himlavalvet och strålning från Solen, är i själva verket Guds budbärare. Så står det i böckernas bok. Det är på det viset som jag har tagit emot denna uppenbarelse, förstår ni!

   Vad ska vi göra nu då, undrade Carina Zwicky. Vi kan ju inte göra myteri och ta skeppet i besittning?

   Nej, det kan vi inte, svarade Oswald Goodwell. Men nu är det så här att rymdlandskapen, biosfärerna, består av hopkopplade plattor. De fördes ut från SpåRätt Star City of Stockholm och SpåRätt Eurasia, med drönare, rymdcontainrar och rymdhissar. Eftersom de alla är självgående, med egna motorer, kan vi koppla från plattform efter plattform, för att befria människor från den här vansinniga flykten bort i ingenstans. Detta kan vi börja med redan i morgondag.

   Kommer inte Ministralen att hindra oss, sa Simon Morris.

   Nej, jag tror inte det, eftersom de inte finns. De vet inte vad som händer här ute på skeppet, annat än det som registreras i drömmaskinerna, hemdatorerna och centraldatorn. Det som vi beslutar här ute, i fria luften, vet de ingenting om. Så, alla som är intresserade, kan komma hit i morgon. Då sätter vi igång med att avsluta flykten från Tellus, för att återvända med livet i behåll?

   Då måste jag ändå fråga, sa Carina Zwicky, var det inte Ministralen som stod för flyktingarnas explosion, när de trängde in genom termosfären?

   Det där är bara också ett löst rykte. Människor har en förmåga till att överdriva och förvränga information, för att det ska låta mer riskfyllt, spännande och sensationellt. Efter att ha tänkt just på detta, kom jag fram till att det var som Ministralen meddelat. Flyktingarna gick in alltför lodrätt i atmosfären och det ledde till en alltför kraftig hetta, som fick livbåten, rymdfarkosten, att gå i bitar och brinna upp, likt en meteorit.

Folkhopen löste upp sig och många av deltagarna bekräftade för varandra att de skulle vara på plats dagen därpå. Mich, Zanna, Joe och Mary hade de med fått sig en tankeställare. Kunde det vara som Oswald Goodwell hade sagt?

   Vad tror du, frågade Mich, Joe. Tror du att Goodwell kan ha rätt?

   Javisst! Absolut!

   Vad tror du då, Mary?

   Det han sa kan vara rätt, eller inte. Jag är nog för att stanna här på Exodus och i Averlant.

   Det verkar konstigt, sa Zanna, att de som vill följa Goodwell, kan koppla loss inte bara plattformarna, utan också det skyddande ramverket, med pansarglas och tunnlar. Hur ska de göra med transporten som går över hela Exodus, och Futurum, med Ministralens administration och centraldator?

   Det kan du ha rätt i, sa Joe. Men det har säkert Goodwell och hans närmaste tänkt ut. Konstigt vore det väl annars, att de inte skulle vara bättre förberedda?

   Vi får tänka på saken, till i morgon. Det kan väl ändå vara intressant att gå och se vad som händer?

   Ja, sa Mich, det är inte troligt att Ministralen kommer att göra nåt reportage om det på storskärmen. Det skulle ju bara kunna gynna motståndarna.