Det där med spegelneuronerna var ingen dum idè. Att en i drömmen bearbetade känslor i upplevelserna och inte upplevelserna i sig? Det måste inte finnas ett budskap i drömmen, annat än en återkom till sådana upplevelser som en inte kunnat förklara, som en saknade eller längtade efter?

Känslor som sökte bekräftelse, eller bara alltför vaga och diffusa. Det intressanta var ändå att den ena drömmen kunde referera till material i den andra drömmen. Där kunde de mentala speglarna komma in, eller kalejdoskopet. När en dröm var sedd ut en vilken och fortfarande var obearbetad, återkom den, när det fanns plats, i hjärnans arbetsminne och arkiv, till samma händelse, plats eller personer. Mich skulle återvända till de idéerna senare. Där kunde det finnas mer trådar att hämta och tråckla ur.

Mich kom av någon anledning att tänka på Ylvas tre kattungar Renault, Peugeot, och Citroën. De som skulle växa upp för att bli duktiga råttfångare på Dreva Bruk. I den gamla ladan och stallet fanns det fortfarande gott om råttor och möss. Kunde det vara en slags dagdröm, eller var det bara en sådan tanke som blivit över, en fri association, eller en idé som bara kommit upp från det omedvetna och det, som det verkade, oändliga arkivet i hans minne?