Nu kom en ny nyhetssändning från Ministralen. Den här gången var det det kvinnliga nyhetsroboten som fungerade som nyhetsankare:

   Ministralen beklagar djupt de omkomna i räddningsfarkosten. Här visar vi nu namn och bilder på alla de som var med i explosionen. Ministralen ska, utifrån sändningarna som kommit efteråt, från skeppets svarta låda. Det är ändå sannolikt att skeppet kom in i Tellus atmosfär för hastigt och inte svängde in som Ministralen hade rekommenderat. Svängningen in i atmosfären bör utföras med två grader i taget, i en lång sväng inåt Tellus yta. Detta har vi tidigare klarat av genom att använda rymdhissarna. Men de är nu borttagna, för att SpåRätt behövde resurserna till rymdsamhället. Än en gång: Ministralen beklagar djupt de omkomna och känner för de drabbades anhöriga i sorgen. Härmed avslutas extrasändningarna om flyktingarna och deras farkost.

Så var sändningen slut.

   Vi kan inte heller, sa Zanna, undra och sörja hur länge som helst. Livet går vidare, även här.

   Ja, vi får hoppas att inte några andra vill återvända till Tellus för att begå samma misstag igen.

De fortsatte att äta under tystnad. Mich kunde inte låta bli att undra över varför rymdskeppet inte var inställt på autopilot under den ändå så enkla styrningen neråt.