Det fanns också medborgare i Futurum som varken var intresserade eller engagerade i spekulationerna om flyktingarnas olyckshändelse.

Mich, Zanna, Joe och Mary gick till restaurangen för att äta. Det var ju bra att maten var gratis, liksom allt annat?

Det kanske inte alls var Ministralens avsikt att skada flyktingarna. Det kunde ju faktiskt vara så som de förklarat, att farkosten gick in i atmosfären för hastigt. Att det var därför som de förolyckades?

Frågan skulle ändå aldrig få något svar. Hellre släppa hela debatten, än att grubbla för mycket. Människorna var inne i Futurums stora planetarium, för att lära sig mer om rymden, eller hur de skulle göra när de kommit fram till den främmande planeten. Vad skulle kunna finnas där? Farliga vilda djur, kannibaler eller annat otäckt och märkligt? Det var lika bra att förbereda sig för det värsta, men utan att bli orolig eller gå till överdrift. Det skulle nog ordna sig ändå, som det brukar göra. Människorna har alltid lärt av sina misstag.

Andra satt ute i salongen, spelade schack med varandra eller med en dator. Där satt den vanliga gruppen av Monopolspelare, de som spelade whist eller bridge. Roulettmaskinen var också i gång. Spelarna höll tummarna och jublade när de hade vunnit.

Så var det dags att tänka på refrängen. De gick ut till transporten och åkte hem. De kände sig ändå lugnade av att inga protesterat eller sökte konflikter. Allt hade varit som vanligt.