När Mich och Zanna kommit hem till det som skulle bli och kallas för deras hem en lång tid framöver, dukade de med knivar, gafflar, tallrikar och glas, för att äta den mat som SpåRätts Catering redan gjort i ordning och ställt in på värmning. Den smakade som vanligt, gott.

   Vad är det för nåt, undrade Mich.

   Har du aldrig ätit det? Det är kåldolmar med potatis, brunsås och så lingonsylt till.

   Tror du att det är äkta? Att det kommer från lagret från Tellus?

   Nej, det tror jag inte. Det är nog smaksatta proteiner, i vitkål tillverkat av havssallad, såsen är nog ett pulver, med vegetarisk buljong och köttsmaksimitiation. Lingonsylten, ja, vad kan den vara? Kanske en slags preparerad tång? Det kan ju påminna lite om blåstång, eller hur?

   Ja, kanske det? Det smakar inte så illa i alla fall.

   Nej, det skulle inte passa på någon lyxrestaurang, men så här kan det inte bli bättre. Det kan bli värre, längre fram, när ljusåren går.

   Hur tror du, undrade Mich, att det går för demonstanterna, utanför Futurum?

   Ja, det undrar jag med. Vad är det de vill? Vad var det som de förväntade sig, när de gav sig av?

   En del människor är tvehågsna, så är det bara. De tror att de vet för stunden, men så plötsligt ändrar de på sig och vill ha motsatsen istället. Eller de som alltid både vill ha kakan och äta upp den.

   Men tänk, sa Zanna, om de är sabotörer, från Svartråttorna och neoluddisterna?

   Då borde de ha blivit upptäckta av våra mullvadar. Men visst, du kan ha rätt! De kan vilja orsaka ett uppror, eller ett myteri, för att hela rymdsamhället ska återvända till jorden och underordna sig neoluddisterna i Australasien?

   Tror du att Ministralen kommer att öppna för en dialog med demonstranterna, eller stänga av dem, isolera dem, på något sätt?

   Jag vet inte sa Mich. De kan hur som helst inte vända stjärnskeppet med rymdsamhället nu. Det har redan kommit för långt bort…